23948sdkhjf

Arla ekspanderer i Sverige

Bestyrelsen i svenske Milko har sagt ja til et købstilbud fra Arla på Sundsvall Mejeri. Købet er led i Arlas ekspansionsplan i Sverige.
Arla har fået accepteret et købstilbud på Sundsvall Mejeri af svenske Milko’s bestyrelse. Overtagelsen har effekt d. 1. juli 2011.02.01

- Vores mål er, at Arla som brand og virksomhed også vil udvikle sig i denne region i langt tid fremover. Vi er meget tilfredse med denne aftale, og Sundsvall Mejeri er af stor langsigtet betydning for Arla i Sverige, siger Arlas direktør for det svenske marked, Christer Åberg.

Handlen forudsætter en godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder og kræver en omstillingsperiode for mejeriet, inden Arla kan overtage driften til sommer.

Samarbejde om produktion af mælk og fløde
Købet er et led i Arlas strategi i Sverige om at være hele Sveriges foretrukne kilde til madinspiration og at tilbyde forbrugerne i regionen et stort udbud af mejeriprodukter. Derfor er de gode produktions- og distributionsmuligheder i Sundsvall vigtige for Arla.

Arla har endvidere økonomisk fordel ved at eje et mejeri i Skåne, idet mejerigiganten har fået flere nye andelshavere, som levere mælk til Arla i området.

Som del af handlen er det planen, at Arla og Milko skal samarbejde om mælke- og flødeproduktion samt distribution og kølelager. Ambitionen er at få samarbejdet etableret inden overtagelsen d. 1. juli. Parterne ønsker ikke at oplyse øvrige detaljer om aftalen.

Milko har tidligere annonceret en lukning af mejeriet, men er nu i stedet blevet enige med Arla om et salg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08