23948sdkhjf

Palsgaard tager asiatisk tigerspring

Ingrediensproducenten Palsgaard vil fastholde den vækst, som virksomheden de seneste år har oplevet i Asien, med en ny fabrik til 170 mio. kr.
Palsgaard, som er ejet af Schou-Fonden, søger at vinde vækst på de asiatiske markeder ved at bygge en ny emulgatorfabrik.

Prisen for den nye fabrik, som kommer til at ligge i enten Singapore eller Malaysia, bliver 170 mio. kr. Fabrikken ventes at stå klar i sidste halvdel af 2012, men kan med tiden vokse:

- Vi laver en fabrik med kapacitet på over 20.000 ton, og jeg håber på sigt, at den bliver lige så stor som den, vi har i Juelsminde, som er vores største fabrik, siger bestyrelsesformand i Palsgaard og direktør i Schou-Fondet, Birger Brix, til Børsen.

Naturligt at rykke tættere på kunderne
De seneste år har Palsgaard oplevet fremgang på de asiatiske markeder, og den vækst skal ingrediensproducentens nye fabrik, som bliver virksomhedens største enkeltinvestering til dato, være med til at fasthold:

- Vi oplever betydelig vækst i Asien, og det har vi gjort i nogle år. Vi synes nu, at tiden er inde til at få etableret vores egen produktion derude, siger Birger Brix, og tilføjer:

- Ved at rykke derud kommer vi tættere på både markederne og tættere på råvarerne, så det er et logisk næste skridt. Vi rykker f.eks. tættere på palmeolien, som er den store råvare i Asien, siger Birger Brix.

Palsgaard har allerede mindre produktion i Kina og Filippinerne. Med den nye emulgatorfabrik vil virksomheden udnytte, at fødevareproduktionen på de asiatiske markeder i stigende grad industrialiseres.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109