23948sdkhjf

Hjem-Is sender Mejerigaarden i millionminus

Opkøb i 2017 sætter grimt aftryk på regnskabet
Efter i 2016 at have leveret det bedste resultat i årevis, med et overskud på 22,7 millioner kroner efter skat, kom isproducenten Mejerigaarden i 2017 for alvor ned på jorden: Ifølge det netop offentliggjorte regnskab blev det sidste år til et iskoldt underskud på 6,5 millioner.

At 2017 gik i minus, skyldes i høj grad Mejerigaardens køb af Hjem-Is med virkning fra 1. juli sidste år, fremgår det af regnskabet.

Resultatandelen af Hjem-Is udgør således et underskud på 9,3 millioner kroner, og der var finansieringsomkostninger på knap 3,8 millioner i forbindelse med købet.

- Mejerigaarden har ydet driftsfinansiering til Hjem-Is Danmark A/S og vil ligeledes understøtte den fremtidige strategi, konstaterer ledelsen i sine bemærkninger til regnskabet.

Også uden købet af Hjem-Is havde 2017 været op ad bakke, idet året var præget af "vanskelige driftsvilkår":

- Sommeren 2017 bød på langt dårligere sommervejr end normalt, sammenfaldende med meget kraftige prisstigninger på væsentlige råvarer, blandt andet fløde og naturlig vanilje, hvilket afspejles i den økonomiske udvikling, påpeger ledelsen.

Virskomhedens egenkapital er på den baggrund faldet fra 61,4 til 54,9 millioner kroner.

Mejerigaarden producerer og sælger hovedsageligt is til det danske marked under varemærkerne Premier Is, Polar-Is, Bravissimo, Mejerigaarden, Rønbjerg og Fri. Produktionen foregår primært på fabrikken i Thisted, men virksomheden importerer også isprodukter. Der er en mindre eksport til de nordiske markeder og til Tyskland.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125