23948sdkhjf

Netto sætter 12.000 tons overskudsmad til salg på ny app

Den guider til nedsatte madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato
En app med navnet "Mad Skal Spises", som er lanceret i samarbejde med FødevareBanken, er et nyt våben i Nettos ambition om at bekæmpe madspild i butikkerne.

Når man downloader appen, kan man hurtigt få overblik over, hvilke Netto-butikker der ligger inde med gode og brugbare madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, og som derfor risikerer at ende som madspild. Varerne bliver i god tid sorteret, sat ned i pris og vist på appen, fortæller Netto i en pressemeddelelse.

Netto regner med, at der løbende vil være mere end 250.000 nedsatte varer til rådighed landet over, afhængig af dag og tid. Årligt vil det svare til mere end 12.000 ton madvarer, som potentielt kan reddes fra skraldespanden.

Via sine interne systemer kan Netto hele tiden opdatere oversigten over, hvilke varer der sættes på tilbud, hvor mange der er, og i hvilke butikker de findes. Det åbner helt nye muligheder for kunderne, forklarer landedirektør i Netto Brian Seemann Broe.

- Det er unikt, at man nu kan tjekke præcis hvor og hvornår, der er nedsatte madvarer til salg. Før har det været lidt mere tilfældigt, om man lige kunne finde en nedsat vare, der passede ind i dagens indkøb. Men med vores nye løsning kan man faktisk planlægge sine indkøb og vælge de nedsatte datovarer, man har brug for, i de butikker, der er lige i nærheden. siger han.
.
Første version af Mad Skal Spises er allerede downloadet 125.000 gange. Appen fås i både en Ios- og en Android-version, og den kan downloades på www.madskalspises.dk og i Apples App Store.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062