Odense Marcipan atter på rette spor

Salg af datterselskab vendte stort minus til endnu større plus

Odense Marcipan kom ud af 2017 med et overskud før skat på knap 45 millioner kroner - en voldsom forbedring i forhold til året før, hvor det endte med et minus på cirka 20 millioner.

De langt sødere regnskabstal i Odense skyldes ikke mindst, at marcipanvirksomheden har solgt det italienske datterselskab Natural Food, der de seneste 10 år har tappet Odense Marcipan for millioner og atter millioner af kroner. Senest trak den italienske marcipanfabrik i 2016 regnskabet ned med cirka 40 millioner kroner. Det fik ledelsen i Odense til at tage konsekvensen og stoppe produktionen hos Natural Food i december 2016.

Det italienske selskab blev derefter i juli sidste år solgt til en anden italiensk virksomhed, hvilket gav godt 16 millioner til årets resultat.

Af 2017-regnskabet fremgår også, at selve produktionen i Odense igen var en god forretning - også en hel del bedre end året før. Faldende råvarepriser fik godt nok nettoomsætningen til at falde med cirka 20 millioner til godt 370 millioner kroner, men samtidig blev bruttoresultatet forbedret med omkring fem millioner kroner og landede på 90,4 millioner.

Resultatet af den primære drift blev på den baggrund forbedret med 4,5 millioner til 29,8 millioner kroner - ifølge ledelsens beretning primært som følge af "omkostningsreducerende tiltag og øget salg til eksport".


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Ny samarbejdsaftale med verdens største mælkeproducent

Salg af gen-materiale og produktionsudstyr til fødevare skal være med til at udvikle Indiens mælkeproduktion.

Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned

Sidste år gik otte procent mindre mad til spilde i danske husstande end i 2011, viser tal fra Miljøstyrelsen

Gram Equipment fyrer topledelsen

Ny fabrik laver søstjerner om til økologisk protein

Den 16. april blev spaden sat i jorden til Danmarks - og verdens første søstjernefabrik i fuldskala

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

KFC kommer til Vejle

Færch Plast flirter med amerikansk gigant

Har sendt milliardbud over Atlanten.

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Micro Matic-ejer død

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny medarbejder søges!

Sinamics-drev erstatter Micromaster

Kursus i værktøjsmodulet FMEA

IMA dairy food BENHIL

Accraply - Shrink Sleeve

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Skal den gamle kost skiftes ud?

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

FRECON styrker bestyrelsen

Korrosion - Hvad rører der sig egentlig på området?

Stor sprøjtedyse forstøver i 360º

Skal du søge midler via InnoBooster?

Konfigurer dit APEX gear nemt og hurtigt, og få det leveret inden for 2-3 uger

Siemens lytter og leverer

Mejeri automatiserer ostepakkeriet

NYHED: MSC-certificeret hellefisk fra Vestgrønland

Kampagnepris på isoleret container

Mød Anton Weijsenfeld – ny konsulent hos IPW Systems

Send til en kollega

0.237