23948sdkhjf

Nu kan fødevarer blive hvidere end hvid

Bille-coating udnytter lysets bølgelængder

Helt nye muligheder for at lave ekstremt hvide produkter er på vej til også fødevareindustrien. I hvert fald arbejder materialeforskere fra University of Cambridge på en teknologi, der får farven hvid til at nå hidtil usete højder - og i en form, der er spiselig og dermed anvendelig i fødevarer..

Der skriver fagbladet Ingeniøren.

Der er tale om en form for ultratynd coating, som er inspireret af den sydøstasiatiske Cyphochilus-bille, der er kendt for sin hvide farve. Billens farve opstår ved, at den udnytter et tæt netværk af molekylet kitin. Molekylets struktur spreder lyset så effektivt, at det kan bruges til at lave ultrahvide, tynde og lette belægninger. I forskningen udnytter man samme struktur, som findes i billen

- Foreløbig har materialeforskerne fremstillet cellulosemembraner, der kan sprede lys 20 til 30 gange mere effektivt end papir og dermed være med til at producere en ny generation af hvide materialer, skriver fagbladet.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Nyhedsbrev

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Online Avis Arkiv

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Bryggeri flytter og får udskænkning

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Send til en kollega

0.147