23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Nu kan fødevarer blive hvidere end hvid

Bille-coating udnytter lysets bølgelængder

Helt nye muligheder for at lave ekstremt hvide produkter er på vej til også fødevareindustrien. I hvert fald arbejder materialeforskere fra University of Cambridge på en teknologi, der får farven hvid til at nå hidtil usete højder - og i en form, der er spiselig og dermed anvendelig i fødevarer..

Der skriver fagbladet Ingeniøren.

Der er tale om en form for ultratynd coating, som er inspireret af den sydøstasiatiske Cyphochilus-bille, der er kendt for sin hvide farve. Billens farve opstår ved, at den udnytter et tæt netværk af molekylet kitin. Molekylets struktur spreder lyset så effektivt, at det kan bruges til at lave ultrahvide, tynde og lette belægninger. I forskningen udnytter man samme struktur, som findes i billen

- Foreløbig har materialeforskerne fremstillet cellulosemembraner, der kan sprede lys 20 til 30 gange mere effektivt end papir og dermed være med til at producere en ny generation af hvide materialer, skriver fagbladet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.163