23948sdkhjf

Nu kan fødevarer blive hvidere end hvid

Bille-coating udnytter lysets bølgelængder
Helt nye muligheder for at lave ekstremt hvide produkter er på vej til også fødevareindustrien. I hvert fald arbejder materialeforskere fra University of Cambridge på en teknologi, der får farven hvid til at nå hidtil usete højder - og i en form, der er spiselig og dermed anvendelig i fødevarer..

Der skriver fagbladet Ingeniøren.

Der er tale om en form for ultratynd coating, som er inspireret af den sydøstasiatiske Cyphochilus-bille, der er kendt for sin hvide farve. Billens farve opstår ved, at den udnytter et tæt netværk af molekylet kitin. Molekylets struktur spreder lyset så effektivt, at det kan bruges til at lave ultrahvide, tynde og lette belægninger. I forskningen udnytter man samme struktur, som findes i billen

- Foreløbig har materialeforskerne fremstillet cellulosemembraner, der kan sprede lys 20 til 30 gange mere effektivt end papir og dermed være med til at producere en ny generation af hvide materialer, skriver fagbladet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101