23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder er "dybt frustrerede"

Bureaukrati er en vanvittig bebyrdelse, mener Delika Food Group

Landets fødevarevirksomheder er dybt frustrerede over tungt bureaukrati og et utal af indberetninger til Danmarks Statistik. Det konstaterer de små og mellemstore fødevarevirksomheders organisation, FødevareDanmark, i en pressemeddelelse, hvor Delika Food Group bliver fremhævet som konkret eksempel.

- Det er en vanvittig bebyrdelse. Vi bruger urimeligt meget tid på indberetninger, og jeg har vanskeligt ved at se, hvad mange af dem bruges til, siger John Hougaard, økonomidirektør i Delika Food Group. Skanderborg-virksomheden leverer egenproducerede fødevarer samt en lang række importerede charcuterispecialiteter, hovedsageligt til det danske marked.

Virksomheden er samlet set pålagt indberetninger inden for 14 områder årligt – om alt lige fra "producent- og importpriser" til "it-anvendelse i virksomheder" og "industriens energiforbrug".

- Jeg er helt med på, at nogle indberetninger set fra et politisk synspunkt kan give et brugbart indblik i konjunkturerne i erhvervslivet og i vores tilfælde i fødevarebranchen. Men ser man på det fra virksomhedernes side, så er det alt for meget tid, der går med at lave indberetninger, siger John Hougaard, der har medarbejdere, som skal foretage nogle af indberetningerne månedligt, andre kvartalsmæssigt og nogle halv- og helårligt.

Når indberetningstallet er så markant højt hos Delika Food Group, skyldes det, at koncernen rummer fem CVR-numre – tre produktionsvirksomheder og to handelsvirksomheder. Det kan Danmarks Statistik ikke tage højde for, når Delika Food Group bliver udtrukket til endnu en indberetning.

- Unødigt bureaukrati
Delika Food Group er medlem af brancheorganisationen FødevareDanmark. Her oplever man Delika Food Groups kritik som langt fra et enkeltstående tilfælde. Også mindre fødevarevirksomheder med kun ét CVR-nummer kæmper med at indtaste oplysninger.

- Alt for mange indberetninger til Danmarks Statistik er et generelt problem for vores virksomheder. De oplever det som unødigt bureaukrati og har mere end vanskeligt ved at forstå, hvorfor de skal bruge så meget af deres værdifulde tid på det, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark, som derfor også retter en appel til de danske politikere:

- Mange af indberetningerne er dikteret af EU-lovgivning, andre er nationale interesser. Vi har brug for, at der politisk råbes op om problemet, da det er den eneste måde, vi kan få ryddet op i antallet af indberetninger på, så virksomhederne bliver frataget en alt for stor administrativ byrde.

Hos FødevareDanmark finder man det tilsvarende unødvendigt med de skrappe sanktioner ved manglende indberetning.
- Det medfører politianmeldelse, idømmelse af bøder og retssager, hvis ikke du får indberettet rettidigt. Man får et indtryk af at være ude på en kriminel løbebane, siger Leif Wilson Laustsen.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skare vil udvide sin kødfabrik

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Carlsberg-kontor ransaget

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

700 æsker romkugler på en måned

Slagteri inviterer indenfor

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Se video: Fiberlaser med FlyCut fra ADIGE - effektivt, besparende og bruge...

Transair Rørsystemer

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Send til en kollega

0.232