Fødevarevirksomheder er "dybt frustrerede"

Bureaukrati er en vanvittig bebyrdelse, mener Delika Food Group

Landets fødevarevirksomheder er dybt frustrerede over tungt bureaukrati og et utal af indberetninger til Danmarks Statistik. Det konstaterer de små og mellemstore fødevarevirksomheders organisation, FødevareDanmark, i en pressemeddelelse, hvor Delika Food Group bliver fremhævet som konkret eksempel.

- Det er en vanvittig bebyrdelse. Vi bruger urimeligt meget tid på indberetninger, og jeg har vanskeligt ved at se, hvad mange af dem bruges til, siger John Hougaard, økonomidirektør i Delika Food Group. Skanderborg-virksomheden leverer egenproducerede fødevarer samt en lang række importerede charcuterispecialiteter, hovedsageligt til det danske marked.

Virksomheden er samlet set pålagt indberetninger inden for 14 områder årligt – om alt lige fra "producent- og importpriser" til "it-anvendelse i virksomheder" og "industriens energiforbrug".

- Jeg er helt med på, at nogle indberetninger set fra et politisk synspunkt kan give et brugbart indblik i konjunkturerne i erhvervslivet og i vores tilfælde i fødevarebranchen. Men ser man på det fra virksomhedernes side, så er det alt for meget tid, der går med at lave indberetninger, siger John Hougaard, der har medarbejdere, som skal foretage nogle af indberetningerne månedligt, andre kvartalsmæssigt og nogle halv- og helårligt.

Når indberetningstallet er så markant højt hos Delika Food Group, skyldes det, at koncernen rummer fem CVR-numre – tre produktionsvirksomheder og to handelsvirksomheder. Det kan Danmarks Statistik ikke tage højde for, når Delika Food Group bliver udtrukket til endnu en indberetning.

- Unødigt bureaukrati
Delika Food Group er medlem af brancheorganisationen FødevareDanmark. Her oplever man Delika Food Groups kritik som langt fra et enkeltstående tilfælde. Også mindre fødevarevirksomheder med kun ét CVR-nummer kæmper med at indtaste oplysninger.

- Alt for mange indberetninger til Danmarks Statistik er et generelt problem for vores virksomheder. De oplever det som unødigt bureaukrati og har mere end vanskeligt ved at forstå, hvorfor de skal bruge så meget af deres værdifulde tid på det, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark, som derfor også retter en appel til de danske politikere:

- Mange af indberetningerne er dikteret af EU-lovgivning, andre er nationale interesser. Vi har brug for, at der politisk råbes op om problemet, da det er den eneste måde, vi kan få ryddet op i antallet af indberetninger på, så virksomhederne bliver frataget en alt for stor administrativ byrde.

Hos FødevareDanmark finder man det tilsvarende unødvendigt med de skrappe sanktioner ved manglende indberetning.
- Det medfører politianmeldelse, idømmelse af bøder og retssager, hvis ikke du får indberettet rettidigt. Man får et indtryk af at være ude på en kriminel løbebane, siger Leif Wilson Laustsen.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Nyhedsbrev

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.244