Ekstra vandskat frustererer i fødevarebranchen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Naturmælk og TripleNine blandt de, der har udsigt til store stigninger

Mejeriet Naturmælk og fiskevirksomheden TripleNine er to af de virksomheder, der er frustrerede over højere vandtakster som følge af den nyligt afsagte dom i Danmarks-historiens største skattesag.

Læs også: Investerings-kløe i dansk fødevareindustri

TripleNine i Thyborøn risikerer at få hævet vandtaksten med op til syv procent som en konsekvens af dommen, der ifølge en analyse udgivet af Skat kan hente 36 milliarder kroner ekstra op af lommerne på virksomheder og familier. For TripleNine vil øgede vandtakster gøre ondt, da virksomheden hver dag kæmper på et meget konkurrencepræget marked.

- Med den her tekniske skat er det som at tage to skridt frem og et tilbage. Den vil betyde, at vores samlede udgifter til vandforbrug og spildevandsafledning årligt anslået vil stige med 300.000 kroner, siger Jacob Rasmussen, der er energi- og miljøchef i TripleNine.

Mejeriet Naturmælk i Tinglev bruger i dag cirka 100.000 kroner om måneden på vandregningen. Mejeriets direktør, Leif Friis Jørgensen, er også frustreret ved udsigten til øgede udgifter til vand- og spildevandsbehandling.

- Alt, hvad der øger vores omkostninger, påvirker vores overlevelsesevne, siger han.

Sværere at tjene penge
De to virksomheder er langt fra de eneste, der kan se frem til store ekstrabetalinger som følge af skattesagen.

Hos Landbrug & Fødevarer tyder en rundringning blandt medlemmer med stort vandforbrug på, at flere virksomheder vil få en stigning i vandudgifterne på flere hundrede tusinde kroner årligt.

- På mange produkter er det marginalerne, der giver en indtjening, så denne dom vil bidrage til, at det bliver sværere at tjene penge i Danmark, siger Henrik Borg Kristensen, der er chefkonsulent for Miljø og Bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Alan Friis
I virksomhedsnetværket Staalcentrum har vi sammen med en række samarbejdspartnere bl.a. DTU Center for Hygiejnisk Design, Force Technology og FoodSafe A/S fokus på at forbedre den samlede driftsøkonomi i fødevarevirksomheder herunder ved at skabe vandbesparelse. Vi er meget interesserede i at etablere nye projekter med relevante partnere. Blandet andet har DTU udgivet rapporten Rengøring på mejerier og slagterier med fokus på ressourcebesparelser https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j...

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

Nyhedsbrev

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Gram Equipment fyrer topledelsen

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Sinamics-drev erstatter Micromaster

Kursus i værktøjsmodulet FMEA

IMA dairy food BENHIL

Accraply - Shrink Sleeve

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af perso...

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Send til en kollega

0.224