Nyt domicil til trecifret millionbeløb

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Øget mængde returpant har gjort det nuværende domicil for trangt for Dansk Retursystem.

Private og erhvervsdrivende indleverer pant som aldrig før, og nu har Dansk Retursystem indset, at de skal have mere plads for at kunne følge med.

Derfor er de ved at tage tilløb til et stort byggeri på 14.000 etagemeter på en ny grund i Høje Taastrup, hvor fremtidens retursystem skal slå sine folder, forklarer administrerende direktør i Dansk Retursystem Lars Krejberg Petersen.

- De seneste år har vi haft vækst på tre til fem procent i den volumen af pant, der bliver indleveret. Nu er vi ved at være der, hvor vi ikke kan følge med, hvis ikke vi får mere plads, siger han.

Han tilføjer, at det eksisterende domicil af praktiske årsager ikke bliver afhændet lige med det samme, ligesom administrationen også bliver liggende på den eksisterende adresse i Hedehusene.

Byggeri i millionklassen
Der bliver tale om et nyt domicil til omkring 300 millioner kroner, der også giver Dansk Retursystem mulighed for at opgradere den nuværende håndtering af dåser og flasker. Især håndteringen af pant fra mindre restaurationer og købmænd bliver anderledes i de nye lokaler.

- Emballagerne herfra udgør 20 procent af vores aktiviteter, og de skal optælles hos os, når de bliver indleveret. I de ny lokaler bliver det gjort meget smartere, fordi vi får mulighed for og plads til at automatisere og sætte AGV-teknologi ind i den afdeling og binde hele håndteringen af emballagetyperne bedre sammen, siger Lars Krejberg Petersen.

Han tilføjer, at det nye anlæg også kommer til at hæve kvaliteten af de fraktioner, der forlader Dansk Retursystem, fordi ny teknologi kan håndtere den sammenpressede mængde plast og aluminium på en bedre måde.

- Det betyder en del for kvaliteten og dermed også for prisen for de materialer, vi sender videre til genanvendelse, siger han.

Opgradering af hænder/kompetencer
Det nye anlæg kommer ikke til at betyde flere ansættelser. Til gengæld har virksomheden brug for, at opgradere de kompetencer, de allerede har i huset.

- En del af vores medarbejdere er ufaglærte, og med den nye teknologi og robotter i huset, får vi brug for, at vores medarbejdere får nogle andre kompetencer, så de kan håndtere den nye teknologi og de nye processer. Derfor er vi også allerede i gang med et langstrakt uddannelsesforløb inden for blandt andet it og procesteknologi, så vores folk er klar, når den nye fabrik er klar, siger Lars Krejbjerg Petersen.

Byggeriet er rammesat til at starte i august måned. Efter planen bliver det taget i brug i etaper med start i andet halvår af 2019.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.48