Nyt domicil til trecifret millionbeløb

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Øget mængde returpant har gjort det nuværende domicil for trangt for Dansk Retursystem.

Private og erhvervsdrivende indleverer pant som aldrig før, og nu har Dansk Retursystem indset, at de skal have mere plads for at kunne følge med.

Derfor er de ved at tage tilløb til et stort byggeri på 14.000 etagemeter på en ny grund i Høje Taastrup, hvor fremtidens retursystem skal slå sine folder, forklarer administrerende direktør i Dansk Retursystem Lars Krejberg Petersen.

- De seneste år har vi haft vækst på tre til fem procent i den volumen af pant, der bliver indleveret. Nu er vi ved at være der, hvor vi ikke kan følge med, hvis ikke vi får mere plads, siger han.

Han tilføjer, at det eksisterende domicil af praktiske årsager ikke bliver afhændet lige med det samme, ligesom administrationen også bliver liggende på den eksisterende adresse i Hedehusene.

Byggeri i millionklassen
Der bliver tale om et nyt domicil til omkring 300 millioner kroner, der også giver Dansk Retursystem mulighed for at opgradere den nuværende håndtering af dåser og flasker. Især håndteringen af pant fra mindre restaurationer og købmænd bliver anderledes i de nye lokaler.

- Emballagerne herfra udgør 20 procent af vores aktiviteter, og de skal optælles hos os, når de bliver indleveret. I de ny lokaler bliver det gjort meget smartere, fordi vi får mulighed for og plads til at automatisere og sætte AGV-teknologi ind i den afdeling og binde hele håndteringen af emballagetyperne bedre sammen, siger Lars Krejberg Petersen.

Han tilføjer, at det nye anlæg også kommer til at hæve kvaliteten af de fraktioner, der forlader Dansk Retursystem, fordi ny teknologi kan håndtere den sammenpressede mængde plast og aluminium på en bedre måde.

- Det betyder en del for kvaliteten og dermed også for prisen for de materialer, vi sender videre til genanvendelse, siger han.

Opgradering af hænder/kompetencer
Det nye anlæg kommer ikke til at betyde flere ansættelser. Til gengæld har virksomheden brug for, at opgradere de kompetencer, de allerede har i huset.

- En del af vores medarbejdere er ufaglærte, og med den nye teknologi og robotter i huset, får vi brug for, at vores medarbejdere får nogle andre kompetencer, så de kan håndtere den nye teknologi og de nye processer. Derfor er vi også allerede i gang med et langstrakt uddannelsesforløb inden for blandt andet it og procesteknologi, så vores folk er klar, når den nye fabrik er klar, siger Lars Krejbjerg Petersen.

Byggeriet er rammesat til at starte i august måned. Efter planen bliver det taget i brug i etaper med start i andet halvår af 2019.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.174