23948sdkhjf

Danske leverandører kan sænke omkostninger i boomende bryggerisegment

Erafringer fra Carlsberg har givet stærke kompetencer

Forbrugerne efterspørger flere specialøl og nye smagsvarianter på hylderne. Ifølge Zion Market Research forventes det globale bryggerisegment derfor at stige med en årlig vækstrate på seks procent de næste fire år - og det giver muligheder for de virksomheder, der kan levere løsninger til at optimere produktion og reducere omkostninger, påpeger eksportnetværket Danish Food Tech Group.

- Et godt eksempel på, hvordan danske leverandører kan byde ind, er ved at reducere bryggeriernes omkostninger til vandforbrug og rengøring, konstaterer Heidi Ravn fra netværket, der samler rådgivere og leverandører inden for fødevareteknologi, udstyr og services.

- Bryggerier bruger meget vand til rengøring. Brygmestrene kan derfor spare mange penge med en løsning, der mindsker vand- og energiforbruget. Her har danske virksomheder stærke kompetencer, fordi de længe har leveret til store bryggerier som Carlsberg, påpeger hun.

Højt fugtniveau i ølproduktionen
En af dem, der satser på for alvor at komme med på bryggerivognen, er Slagelse-virksomheden Cotes, der i mange år har leveret affugtningsløsninger til blandt andet vandværker. Virksomheden har dog fundet ud af, at også bryggerisegmentet har behov for at reducere fugtigheden i bygningerne og dermed reducere omkostninger til rengøring og vedligehold.

- I flere dele af bryggeprocessen er øllet og dermed rør og tanke kolde. Den lave overfladetemperatur bevirker, at kondensvand sætter sig på rør og tanke og får den relative fugtighed til at stige i produktionslokalerne. Et højt fugtniveau skaber grobund for skimmelsvamp, forklarer Anders Kjeldgaard, Area Sales Manager i Cotes.

Cotes sælger affugtere til flere lande, men inden for bryggerisegmentet har virksomheden set det største potentiale i Tyskland med over 1.000 bryggerier. Anders Kjeldgaard har ansvaret for markedet, og ifølge ham er den tyske bryggeribranche meget konservativ og traditionsbunden.

- Vi har valgt at satse 100 procent på det tyske marked. Derfor henvender vi os til kunden på tysk, al vores dokumentation og hjemmeside er selvsagt på tysk. Det gør, at vi bliver taget alvorligt af den tyske brygmester, der ofte ikke taler andet end tysk, fortæller Anders Kjeldgaard.

Med på bryggrimesse
Bryggerisegmentet vokser ikke kun i Tyskland, men breder sig globalt. Derfor udstiller Cotes sammen med Danish Food Tech Group og en gruppe danske virksomheder på den største internationale bryggerimesse, BrauBeviale, i november.

- Hvor Drinktec er en messe for alle drikkevarer og flydende fødevarer, er BrauBeviale 100 procent målrettet det globale bryggerisegment. Det er første gang, vi laver en dansk fællesstand, og vi gør det, fordi vi gerne vil støtte op om, at de danske leverandører får del i det voksende segment, siger Heidi Ravn fra Danish Food Tech Group, der er en del af Eksportforeningen.


Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Nyhedsbrev

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Online Avis Arkiv

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Bryggeri flytter og får udskænkning

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Direktør har forladt Løgismose Meyers

Pølser med metal trukket retur

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Send til en kollega

0.163