23948sdkhjf

Aarhusianske Smartbake sikrer sig patent på brød

Har knækket en kode på markedet for fersk dej

Den aarhusianske bagerivirksomhed Smartbake har sikret sig et procespatent på en proces, der er udviklet for at styre hæveprocessen i gærholdige brødprodukter.

Da Smartbake i maj 2017 sendte de første kasser ud til forbrugerne med fersk dej, var det en nyhed af den simple årsag, at dej hæver. Og det harmonerer ikke godt med lukkede kasser. Den kode har Smartbake imidlertid knækket, og den proces, virksomheden har opfundet, sikrer, at produkterne først hæver, når emballagen brydes.

Det oplyser Smartbakes bestyrelsesformand, Steffen Bagge.

- Processen blevet opfundet fra december 2016 til maj 2017, hvor vi sendte de første kasser ud med et normalt pakkeflow. Dog er den gradvist blevet yderligere forbedret frem mod i dag, fortæller han til Food Supply.

- Det er er svært at styre hæveprocessen på gærholdige deje, og derfor har branchen indtil nu i høj grad benyttet bake-off-alternativer og/eller frostprodukter, tilføjer Steffen Bagge.

Smartbake-folkene fik inspirationen fra et af deres tidligere projekter, iPosen:

– Flere af os var også med, da vi havde iPosen.dk, og dengang var vi de første til at sende afkølede fødevarer med Post Danmarks pakkeflow. De kompetencer og erfaringer har naturligvis været med til at udvikle vores nye patenterede proces, fortæller bestyrelsesformanden.



Åbner for nye produkter

Med det nye procespatent har der åbnet sig nye muligheder for Smartbake, der i løbet af 2018 vil satse stort på at komme endnu bedre ind på detailmarkedet og måltidskassemarkedet.

– Inden for de næste måneder lancerer vi helt nye og unikke produkter, som gør os endnu mere relevante i detailbranchen og ikke mindst i markedet for måltidskasser, som både er i stor vækst og har brug for innovative produkter til at sikre en fortsat høj kvalitet, siger Steffen Bagge.

Smartbake fik for nyligt en ny millioninvestering fra vestjyske investorer samt fra ejerne Anders Høy Thomsen og Steffen Bagge. En stor del af de penge er gået til nye produktionshaller i Hasselager - og nu altså også produktudvikling.

Smartbake har 15 ansatte i Hasselager ved Aarhus.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Henriette B J
Hvornår mon denne patenteret løsning er trådt i kraft?
Alt nyt er spændende for en fødevarekonsulent som mig, så jeg bestilte en kasse i efteråret 2017, og er nu noget overrasket over at læse at processen er patenteret og at det skal skyldes hævningsprocessen.
de varer jeg fik oplevede jeg som kold hævet og luftdannelsen var igang da varerne stod ved min dør.

Mvh Henriette

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.219