Aarhusianske Smartbake sikrer sig patent på brød

Har knækket en kode på markedet for fersk dej

Den aarhusianske bagerivirksomhed Smartbake har sikret sig et procespatent på en proces, der er udviklet for at styre hæveprocessen i gærholdige brødprodukter.

Da Smartbake i maj 2017 sendte de første kasser ud til forbrugerne med fersk dej, var det en nyhed af den simple årsag, at dej hæver. Og det harmonerer ikke godt med lukkede kasser. Den kode har Smartbake imidlertid knækket, og den proces, virksomheden har opfundet, sikrer, at produkterne først hæver, når emballagen brydes.

Det oplyser Smartbakes bestyrelsesformand, Steffen Bagge.

- Processen blevet opfundet fra december 2016 til maj 2017, hvor vi sendte de første kasser ud med et normalt pakkeflow. Dog er den gradvist blevet yderligere forbedret frem mod i dag, fortæller han til Food Supply.

- Det er er svært at styre hæveprocessen på gærholdige deje, og derfor har branchen indtil nu i høj grad benyttet bake-off-alternativer og/eller frostprodukter, tilføjer Steffen Bagge.

Smartbake-folkene fik inspirationen fra et af deres tidligere projekter, iPosen:

– Flere af os var også med, da vi havde iPosen.dk, og dengang var vi de første til at sende afkølede fødevarer med Post Danmarks pakkeflow. De kompetencer og erfaringer har naturligvis været med til at udvikle vores nye patenterede proces, fortæller bestyrelsesformanden.



Åbner for nye produkter

Med det nye procespatent har der åbnet sig nye muligheder for Smartbake, der i løbet af 2018 vil satse stort på at komme endnu bedre ind på detailmarkedet og måltidskassemarkedet.

– Inden for de næste måneder lancerer vi helt nye og unikke produkter, som gør os endnu mere relevante i detailbranchen og ikke mindst i markedet for måltidskasser, som både er i stor vækst og har brug for innovative produkter til at sikre en fortsat høj kvalitet, siger Steffen Bagge.

Smartbake fik for nyligt en ny millioninvestering fra vestjyske investorer samt fra ejerne Anders Høy Thomsen og Steffen Bagge. En stor del af de penge er gået til nye produktionshaller i Hasselager - og nu altså også produktudvikling.

Smartbake har 15 ansatte i Hasselager ved Aarhus.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Henriette B J
Hvornår mon denne patenteret løsning er trådt i kraft?
Alt nyt er spændende for en fødevarekonsulent som mig, så jeg bestilte en kasse i efteråret 2017, og er nu noget overrasket over at læse at processen er patenteret og at det skal skyldes hævningsprocessen.
de varer jeg fik oplevede jeg som kold hævet og luftdannelsen var igang da varerne stod ved min dør.

Mvh Henriette

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

Nyhedsbrev

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Gram Equipment fyrer topledelsen

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Ny samarbejdsaftale med verdens største mælkeproducent

Salg af gen-materiale og produktionsudstyr til fødevare skal være med til at udvikle Indiens mælkeproduktion.

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Sinamics-drev erstatter Micromaster

Kursus i værktøjsmodulet FMEA

IMA dairy food BENHIL

Accraply - Shrink Sleeve

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Skal den gamle kost skiftes ud?

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

FRECON styrker bestyrelsen

Korrosion - Hvad rører der sig egentlig på området?

Send til en kollega

0.213