23948sdkhjf

Aarhusianske Smartbake sikrer sig patent på brød

Har knækket en kode på markedet for fersk dej
Den aarhusianske bagerivirksomhed Smartbake har sikret sig et procespatent på en proces, der er udviklet for at styre hæveprocessen i gærholdige brødprodukter.

Da Smartbake i maj 2017 sendte de første kasser ud til forbrugerne med fersk dej, var det en nyhed af den simple årsag, at dej hæver. Og det harmonerer ikke godt med lukkede kasser. Den kode har Smartbake imidlertid knækket, og den proces, virksomheden har opfundet, sikrer, at produkterne først hæver, når emballagen brydes.

Det oplyser Smartbakes bestyrelsesformand, Steffen Bagge.

- Processen blevet opfundet fra december 2016 til maj 2017, hvor vi sendte de første kasser ud med et normalt pakkeflow. Dog er den gradvist blevet yderligere forbedret frem mod i dag, fortæller han til Food Supply.

- Det er er svært at styre hæveprocessen på gærholdige deje, og derfor har branchen indtil nu i høj grad benyttet bake-off-alternativer og/eller frostprodukter, tilføjer Steffen Bagge.

Smartbake-folkene fik inspirationen fra et af deres tidligere projekter, iPosen:

– Flere af os var også med, da vi havde iPosen.dk, og dengang var vi de første til at sende afkølede fødevarer med Post Danmarks pakkeflow. De kompetencer og erfaringer har naturligvis været med til at udvikle vores nye patenterede proces, fortæller bestyrelsesformanden.



Åbner for nye produkter

Med det nye procespatent har der åbnet sig nye muligheder for Smartbake, der i løbet af 2018 vil satse stort på at komme endnu bedre ind på detailmarkedet og måltidskassemarkedet.

– Inden for de næste måneder lancerer vi helt nye og unikke produkter, som gør os endnu mere relevante i detailbranchen og ikke mindst i markedet for måltidskasser, som både er i stor vækst og har brug for innovative produkter til at sikre en fortsat høj kvalitet, siger Steffen Bagge.

Smartbake fik for nyligt en ny millioninvestering fra vestjyske investorer samt fra ejerne Anders Høy Thomsen og Steffen Bagge. En stor del af de penge er gået til nye produktionshaller i Hasselager - og nu altså også produktudvikling.

Smartbake har 15 ansatte i Hasselager ved Aarhus.


Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078