Aarhusianske Smartbake sikrer sig patent på brød

Har knækket en kode på markedet for fersk dej

Den aarhusianske bagerivirksomhed Smartbake har sikret sig et procespatent på en proces, der er udviklet for at styre hæveprocessen i gærholdige brødprodukter.

Da Smartbake i maj 2017 sendte de første kasser ud til forbrugerne med fersk dej, var det en nyhed af den simple årsag, at dej hæver. Og det harmonerer ikke godt med lukkede kasser. Den kode har Smartbake imidlertid knækket, og den proces, virksomheden har opfundet, sikrer, at produkterne først hæver, når emballagen brydes.

Det oplyser Smartbakes bestyrelsesformand, Steffen Bagge.

- Processen blevet opfundet fra december 2016 til maj 2017, hvor vi sendte de første kasser ud med et normalt pakkeflow. Dog er den gradvist blevet yderligere forbedret frem mod i dag, fortæller han til Food Supply.

- Det er er svært at styre hæveprocessen på gærholdige deje, og derfor har branchen indtil nu i høj grad benyttet bake-off-alternativer og/eller frostprodukter, tilføjer Steffen Bagge.

Smartbake-folkene fik inspirationen fra et af deres tidligere projekter, iPosen:

– Flere af os var også med, da vi havde iPosen.dk, og dengang var vi de første til at sende afkølede fødevarer med Post Danmarks pakkeflow. De kompetencer og erfaringer har naturligvis været med til at udvikle vores nye patenterede proces, fortæller bestyrelsesformanden.



Åbner for nye produkter

Med det nye procespatent har der åbnet sig nye muligheder for Smartbake, der i løbet af 2018 vil satse stort på at komme endnu bedre ind på detailmarkedet og måltidskassemarkedet.

– Inden for de næste måneder lancerer vi helt nye og unikke produkter, som gør os endnu mere relevante i detailbranchen og ikke mindst i markedet for måltidskasser, som både er i stor vækst og har brug for innovative produkter til at sikre en fortsat høj kvalitet, siger Steffen Bagge.

Smartbake fik for nyligt en ny millioninvestering fra vestjyske investorer samt fra ejerne Anders Høy Thomsen og Steffen Bagge. En stor del af de penge er gået til nye produktionshaller i Hasselager - og nu altså også produktudvikling.

Smartbake har 15 ansatte i Hasselager ved Aarhus.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Henriette B J
Hvornår mon denne patenteret løsning er trådt i kraft?
Alt nyt er spændende for en fødevarekonsulent som mig, så jeg bestilte en kasse i efteråret 2017, og er nu noget overrasket over at læse at processen er patenteret og at det skal skyldes hævningsprocessen.
de varer jeg fik oplevede jeg som kold hævet og luftdannelsen var igang da varerne stod ved min dør.

Mvh Henriette

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Nyhedsbrev

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.157