Økologiske hippier har kæmpesucces efter besøg i Løvens Hule

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

De tror på, at deres flydende urter kan sælges over hele verden

De to økologiske hippier Michael Lysgaard og Troels Pilemand fra økogartneriet Plantemageren fik vendt op og ned på deres verden, efter at de i DR-programmet Løvens Hule fik investoren Birgit Aabo til at investere i deres flydende urter.

I dag går meget af deres tid i selskab med internationale investorer, der gerne vil satse på det innovative fødevareprodukt, som Plantemageren forventer at kunne sælge over hele verden.

I DR-programmet fik Michael Lysgaard og Troels Pilemand penge til at udvide produktionen af deres banebrydende produkt ”flydende urter”, der er friske krydderurter på flaske. Ideen om naturligt at kunne konservere krydderier, så de bevarer deres friske smag som var de lige plukket fra planten, er så god, at løvinden Birgit Aabo slog til med det samme.

Det har ikke været uden udfordringer for Michael Lysgaard og Troels Pilemand at skulle rejse flere millioner kroner til at investere i produktionsapparatet. Begge de to plantemagere har en fortid som håndværkere, et stort fuldskæg og er kendetegnet ved ikke at ligge under for anbefalingerne fra Dansk Herremoderåd. Men siden udsendelsen blev vist i primetime 20. marts, har de skullet vænne sig til at omgås dem, der normalt ville være deres direkte modsætning: Investorer med internationalt netværk i fødevarebranchen.

Flere investorer
Nu er Michael Lysgaard og Troels Pilemand kommet så langt, at de fået samlet en kreds af investorer, som foruden Birgit Aabo også tæller blandt andre Jimmy Fussing Nielsen, grundlægger og partner i Sunstone Capital, Bent Holm, der blandt meget andet har siddet som administrerende direktør for Netto i Sverige, og Xavier Vidal, der har haft indflydelsesrige poster steder som Flying Tiger, Bodyshop, Sainsbury og Tesco.

Med afsæt i investorernes netværk er det pludselig realistisk for øko-virksomheden at tro på drømmen om at sælge flydende urter til hele verden, konstaterer indehaverne.

- Det er helt vildt. Vi troede, vi skulle have en lille planteskole, og nu står vi med et helt nyt produkt, som vi tror på kan revolutionere moderne menneskers daglige madlavning, siger Michael Lysgaard.

- Hvis vi som idealister med hensyn til økologi og bæredygtighed kan skabe et koncept, som der tilmed er en god forretning i, så folk med kapitalistiske interesser synes, at det er spændende, så har man virkelig fat i noget, tilføjer han.

Hemmelig opskrift
Konceptet med de flydende urter går kort fortalt ud på, at de to iværksættere med egne ord har fundet en naturlig, unik – og hemmelig - måde at konservere friske, økologiske urter på og komme dem på glasflaske – uden at gå på kompromis med den friske urtesmag. Samtidig har de flydende urter den store fordel, at de holder sig friske i minimum to år.

I første omgang har kunder over hele Danmark har taget godt imod produktet. Men planen er også at ramme store udenlandske markeder som Tyskland og USA så hurtigt som muligt – og når produktionsapparatet kan følge med.

I dag produceres de flydende urter i et gammelt mejeri ved Holbæk, hvor virksomheden pt. kan producere 80.000 flasker om måneden. De friske, økologiske krydderier importeres fra Frankrig og Belgien, da det indtil videre vil alt for energikrævende og i strid med Plantemagerens bæredygtighedsprincipper at producere dem i Danmark.

Plantemagerens flydende urter kan fås flaske i over 200 butikker over hele Danmark, blandt andet hos Skjold Burne, Helsam, Meny, SuperBrugsen, DagliBrugsen og Kvickly. Dertil kommer, at de små flasker nu også er ude i alle Bahne-butikker i hele landet.

De flydende urter produceres i 11 forskellige varianter af de mest brugte krydderier og koster cirka 25 kroner pr. flaske med 40 milliliter.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.169