23948sdkhjf

Økologiske hippier har kæmpesucces efter besøg i Løvens Hule

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

De tror på, at deres flydende urter kan sælges over hele verden

De to økologiske hippier Michael Lysgaard og Troels Pilemand fra økogartneriet Plantemageren fik vendt op og ned på deres verden, efter at de i DR-programmet Løvens Hule fik investoren Birgit Aabo til at investere i deres flydende urter.

I dag går meget af deres tid i selskab med internationale investorer, der gerne vil satse på det innovative fødevareprodukt, som Plantemageren forventer at kunne sælge over hele verden.

I DR-programmet fik Michael Lysgaard og Troels Pilemand penge til at udvide produktionen af deres banebrydende produkt ”flydende urter”, der er friske krydderurter på flaske. Ideen om naturligt at kunne konservere krydderier, så de bevarer deres friske smag som var de lige plukket fra planten, er så god, at løvinden Birgit Aabo slog til med det samme.

Det har ikke været uden udfordringer for Michael Lysgaard og Troels Pilemand at skulle rejse flere millioner kroner til at investere i produktionsapparatet. Begge de to plantemagere har en fortid som håndværkere, et stort fuldskæg og er kendetegnet ved ikke at ligge under for anbefalingerne fra Dansk Herremoderåd. Men siden udsendelsen blev vist i primetime 20. marts, har de skullet vænne sig til at omgås dem, der normalt ville være deres direkte modsætning: Investorer med internationalt netværk i fødevarebranchen.

Flere investorer
Nu er Michael Lysgaard og Troels Pilemand kommet så langt, at de fået samlet en kreds af investorer, som foruden Birgit Aabo også tæller blandt andre Jimmy Fussing Nielsen, grundlægger og partner i Sunstone Capital, Bent Holm, der blandt meget andet har siddet som administrerende direktør for Netto i Sverige, og Xavier Vidal, der har haft indflydelsesrige poster steder som Flying Tiger, Bodyshop, Sainsbury og Tesco.

Med afsæt i investorernes netværk er det pludselig realistisk for øko-virksomheden at tro på drømmen om at sælge flydende urter til hele verden, konstaterer indehaverne.

- Det er helt vildt. Vi troede, vi skulle have en lille planteskole, og nu står vi med et helt nyt produkt, som vi tror på kan revolutionere moderne menneskers daglige madlavning, siger Michael Lysgaard.

- Hvis vi som idealister med hensyn til økologi og bæredygtighed kan skabe et koncept, som der tilmed er en god forretning i, så folk med kapitalistiske interesser synes, at det er spændende, så har man virkelig fat i noget, tilføjer han.

Hemmelig opskrift
Konceptet med de flydende urter går kort fortalt ud på, at de to iværksættere med egne ord har fundet en naturlig, unik – og hemmelig - måde at konservere friske, økologiske urter på og komme dem på glasflaske – uden at gå på kompromis med den friske urtesmag. Samtidig har de flydende urter den store fordel, at de holder sig friske i minimum to år.

I første omgang har kunder over hele Danmark har taget godt imod produktet. Men planen er også at ramme store udenlandske markeder som Tyskland og USA så hurtigt som muligt – og når produktionsapparatet kan følge med.

I dag produceres de flydende urter i et gammelt mejeri ved Holbæk, hvor virksomheden pt. kan producere 80.000 flasker om måneden. De friske, økologiske krydderier importeres fra Frankrig og Belgien, da det indtil videre vil alt for energikrævende og i strid med Plantemagerens bæredygtighedsprincipper at producere dem i Danmark.

Plantemagerens flydende urter kan fås flaske i over 200 butikker over hele Danmark, blandt andet hos Skjold Burne, Helsam, Meny, SuperBrugsen, DagliBrugsen og Kvickly. Dertil kommer, at de små flasker nu også er ude i alle Bahne-butikker i hele landet.

De flydende urter produceres i 11 forskellige varianter af de mest brugte krydderier og koster cirka 25 kroner pr. flaske med 40 milliliter.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.24