23948sdkhjf

Chr. Hansen klapper i hænderne

Kraftig omsætningsvækst hos ingrediens- og enzymproducenten
Mens resultaterne i hovedtræk ikke har flyttet sig markant for enzym- og ingrediensproducenten Chr. Hansen i første halvår af selskabets regnskabsår, der løber til og med september, er selskabet stærkt tilfreds.

Det skriver administrerende direktør Cees de Jong i regnskabet, der viser en fremgang i omsætningen på tre procent til 518,2 millioner euro og et marginalt faldt i resultatet til 97,6 millioner euro.

- Den solide udvikling fra første kvartal fortsætter ind i andet kvartal - med kraftig vækst i Food Cultures & Enzymes fra alle produktgrupper og regioner. Salget af biobeskyttende løsninger udviser fortsat imponerende organiske vækstrater, nævner Cees de Jong i regnskabet.

- Endvidere fortsætter den trend, hvor landmænd og foderproducenter bestræber sig på at mindske brugen af antibiotika, tilføjer han.

Divisionen Food Cultures & Enzymes, der leverer ingredienser og enzymer til ting som mejeriprodukter og andre fødevarer, klarede sig da også strygende i første halvår.

Omsætningen steg med små 30 millioner euro til 308,8 millioner euro.

- Den organiske vækst var hovedsageligt skabt fra ost, fermenteret mælk, enzymer og kødkulturer, skriver Chr. Hansen.

Også divisionen, der leverer til sundhedsindustrien for både dyr og mennesker, oplevede en pæn vækst, drevet af ting som kosttilskud og modermælkserstatning i Asien.

Hvad der dog sætter sit store præg på regnskabet er den faldende dollar. Det gør, at Chr. Hansen Holding tjener mindre på salget i USA.

I regnskabet skriver selskabet, at selv om man solgte mere i USA, så faldt omsætningen i euro med syv procent.

Samtidigt var divisionen, der sælger til sundhedsindustrien i USA, presset af øget konkurrence, og at store kunder nedbragte deres lagre.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078