23948sdkhjf

Forurening lukker fiskeproduktion

Afprøvning af brandslukningsmateriel skabte mandag middag vandforurening på Hirtshals Havn. Det får hårde konsekvenser for områdets fiskeindustri, der er sat i stå på ubestemt tid.
Forureningen skete i forbindelse med en afprøvning af brandslukningsmateriel på et skib, der havde været til reparation på Wärtsilä.

En fejlmanøvre betød, at op mod 10 kubikmeter havvand blev pumpet ind i vandforsyningen i området. En efterfølgende udskylning af ledningsnettet har sandsynligvis begrænset forureningens udstrækning. Det skriver Nordjyske i dag.

Fiskeindustrien i den østlige del af Hirtshals havn har derfor ligget stille siden tirsdag. Produktionen genoptages, når prøveudtagninger viser, at vandet atter er rent.

- Vi får de første resultater tirsdag aften, og dermed får vi nogle indikationer på, om der er bakterier i vandet, og om fiskeindustrien kan gå i gang igen. Men det er for tidligt at sige noget om det nu, oplyste miljøingeniør Jens Chr. Roesen, Team Vand og Jord i Hjørring Kommune til Nordjyske tirsdag middag.

Han oplyser, at man forventer svar på udtagne prøver senest torsdag.

Koster millioner
En af de berørte virksomheder på havnen er Brdr. Sclie´s.

Direktør Kaj Schlie vurderer, at det koster op mod fire millioner kroner, at virksomheden er tvunget til at indstille produktionen onsdag. 80 mand er sendt hjem på grund af omstændighederne.

- Vi tilbagekalder en del af vores produkter fra i går. Vi tør ikke løbe nogen risiko for vores forbrugers sundhed, siger Kaj Schlie til YV2 Nord.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079