23948sdkhjf

Investerings-kløe i dansk fødevareindustri

Optimismen hersker blandt fødevareproducenterne. Nu skal der investeres i produktion og nye job.

Den danske fødevareindustri rider på en bølge af optimisme og flere producenter udtrykker, at de er klar til at store-investere i nye initiativer på deres fabrikker.

Det viser en konjukturmåling fra Landbrug & Fødevarer har lavet ifølge finans.dk.

Især er det forventninger til stigende indtjening, øget produktion og investeringer, der placerer målingen som den højeste nogen sinde, skriver mediet.

- Vi er nået et godt stykke ind i et opsving. Verdensøkonomien kører efterhånden på alle cylindre, og fødevarevirksomhederne nyder godt af en solid efterspørgsel fra mange markeder. Fødevareklyngens eksport satte i 2017 en meget markant rekord, og en del danske fødevarevirksomheder har efterhånden udnyttet deres kapacitet til det yderste, siger cheføkonom Frank Øland, fra Landbrug og Fødevarer.

Undersøgelsen viser også, at det ikke længere er manglende ordrer i fremtiden, der bekymrer virksomhederne, men derimod muligheden for at skaffe kvalificeret arbejdskraft og kvalitetsråvarer.

- Det er relativt nyt, at virksomhederne ser så positivt på fremtiden for de danske aktiviteter. Det kan skyldes, at man efterhånden har udflaget de mest løntunge aktivteter og automatiseret resten. Det kan også hænge sammen med, at der de seneste år har været betydelige lønstigninger i nogle af de lande, man tidligere udflagede til - herunder Polen, siger Frank Øland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174