Mejeri automatiserer ostepakkeriet

| Af Redaktionen/he | Tip redaktionen om en historie

Ullerslev Mejeri, der står bag de populære ostemærker som Kong Hans, Stærke Ullerslev og Snehvide, er specialister i pakning af oste. Produktionen startede tilbage i 1939 med Danablu og Danbo. I dag eksporteres 95 procent af Danabluen.

Læs også: Robotter skal pakke honning

Processen med forsegling af ostene er automatiseret og bliver derefter transporteret til en arbejdsstation, hvor osten pakkes manuelt ned i kasser. Derfor havde Ullerslev Mejeri et ønske om at eliminere dette ensidige arbejde og erstatte den manuelle proces med en ny pakkelinje, hvor osten, typisk osteblokke på op til 3 kg, fremover skal håndteres af en pakkerobot.

Egatec Packaging designede en løsning, der skulle gøre ostepakningen mere effektiv. Mads Nychel, direktør i Egatec, er glad for det lokale samarbejde.

- Vi er utroligt glade for at have fået Ullerslev Mejeri som kunde, og at vi har fundet en løsning, der skal hjælpe dem med at forblive konkurrencedygtige og styrke deres pakkeri, siger han.

Den nye pakkelinje består af en standard pakkemaskine, der dog er blevet skræddersyet til Ullerslev Mejeri. I forhold til standardmodellen er den nye maskine blevet spejlvendt, så den passer til indretningen i produktionen.

Pakkerobotten bruger forskellige gribere – sugekopper til de rektangulære oste og gribeværktøj til de runde oste. Papmagasinet er integreret i maskinen, der skal rejse forskellige størrelser kasser - både små kasser med plads til en ost og større kasser med op til seks oste. Pakkemaskinen er integreret med en toplukker, også fra Egatec, hvor kasserne lukkes med tape inden palletering.

Krav om fleksibilitet og kompakt design
Ifølge Mads Nychel skulle produktionsanlægget være fleksibelt i forhold til små ordrestørrelser, og hele linjen skulle kunne omstilles let til den enkelte opgave.

- Kravet var én linje til håndtering af både de runde og aflange oste samt de måneformede oste. Derfor har vi udviklet forskellige gribere efter plug and play-princippet. Ved skift af gribere - alt efter hvilke oste og hvor mange der skal ned i kasser, er omstillingstiden under et minut. Hele linjen fra rejsning af kasser, skift af griber til toplukning tager under fem minutter at omstille. Det giver høj fleksibilitet i ordrestørrelser, siger han.

I produktionshallen hos Egatec er man ved at lægge sidste hånd på anlægget, der forventes implementeret i den kommende måned. EGApacker leveres forindstillet med de forskellige pakkerecepter for at imødekomme de forskellige typer i linjen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.21