23948sdkhjf

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud
Det er helt efter reglerne, at Norddjurs Kommune i januar indgik aftale med nabokommunen Randers' storkøkken, Madservice Kronjylland, om levering af mad til 300 af kommunens ældre. Også selv om det skete uden udbud, og ældremadsleverandøren Det Danske Madhus dermed ikke fik mulighed for at byde på opgaven.

Det har en afgørelse fra Ankestyrelsen og Klagenævnet for Udbud slået fast, skriver Berlingske Business. Med afgørelsen er der åbnet for, at kommuner i stigende grad kan indgå aftaler om opgaver og ydelser uden at sætte dem udbud først, påpeger mediet.

Det Danske Madhus betragtede aftalen mellem de to kommuner som "opgavetyveri", idet virksomheden, der i forvejen fra syv afdelinger leverer ældremad til en række kommuner, stod klar til at varetage opgaven også for Norddjurs Kommune.

- Vi er meget kede af afgørelsen, for vi havde den opfattelse, at der skulle noget mere til, før kommunerne kunne gå sammen på den her måde, siger Det Danske Madhus' stifter og bestyrelsesformand, Henrik Sørensen, til Berlingske Business.

Han mener, at borgerne i Norddjurs Kommune ville have sparet over en millioner kroner på de 300 daglige leveringer, hvis opgaven var gået til Det Danske Madhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094