Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Flere får smag for de små, lyserøde godbidder, men de bliver sværere at opdrive, og det presser prisen opad

Mange danskere nyder at sætte tænderne i en rejemad med æg og mayo.

Men der er altså en lille hage ved rejerne, som Heidi Dalsgaard fra Viborg har bemærket:

- Jeg undrer mig over, hvorfor de skal være så dyre. Det skulle jo være så sundt at spise fisk, men hvorfor skal det så være så dyrt at købe rejer? spørger hun.

I Hvide Sande Røgeris fiskebil har de bidt mærke i, at kunderne må have flere kroner op af lommen, hvis de vil have en spand rejer med sig hjem.

For 3-4 år siden kunne en spand med 900 gram fås for ned mod 120 kroner. I dag får kunderne den først med sig, hvis de lægger 165-195 kr. på disken - afhængigt af rejernes kvalitet.

- Det er simpelthen, fordi efterspørgslen er større end det, fiskerne kan fange, forklarer fiskehandler Henrik Olesen til DR P4 Midt & Vest.

- Kvoterne er blevet mindre, og der bliver solgt flere rejer, og så stiger prisen helt automatisk, siger han.

Der er ikke udsigt til, at det bliver anderledes i fremtiden. Forklaringen skal findes på den anden side af jorden - i Asien, for rejemarkedet er en global størrelse.

- Asiaterne, som før har spist varmtvandsrejer som for eksempel tigerrejer, har fået smag for koldtvandsrejer, siger Lars Aarup, analysechef i Coop Danmark, som blandt andet udgøres af Kvickly og brugserne.

Det er netop den slags koldtvandsrejer, der bliver fanget i havet ved Grønland, Færøerne og det nordlige Norge, som også ender i fryseposer eller i bøtter og spande.

Den slags, som vi danskere ynder at købe med hjem og lægge på franskbrød eller hælde i rejecocktailglas.

- Når det er sådan en vare, som kan fryses ned, så kan den nemt transporteres rundt, og det er med til at presse prisen, forklarer han til DR P4 Midt & Vest.

Faktisk kan man forvente, at rejemaden bliver endnu dyrere, for efterspørgslen er slet ikke imødekommet endnu.

Hvis du skulle have lyst til billigere alternativer, så kan de i fiskebilen fra Hvide Sande Røgeri anbefale fisk som kulmule, kuller og sildefiletter, hvor kiloprisen er en helt anden.

Ulempen er selvfølgelig, at de skal bearbejdes noget mere, end når du bare fisker en håndfuld rejer op af en bøtte. Men hvis du ikke orker at panere, stege eller koge, kan du alligevel få fisk indenbords på en nem måde.

- Vi har jo vores forskellige salater som lakse-, makrel-, reje- eller skaldyrssalat, siger fiskehandler Henrik Olesen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Nyhedsbrev

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.156