23948sdkhjf

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Flere får smag for de små, lyserøde godbidder, men de bliver sværere at opdrive, og det presser prisen opad

Mange danskere nyder at sætte tænderne i en rejemad med æg og mayo.

Men der er altså en lille hage ved rejerne, som Heidi Dalsgaard fra Viborg har bemærket:

- Jeg undrer mig over, hvorfor de skal være så dyre. Det skulle jo være så sundt at spise fisk, men hvorfor skal det så være så dyrt at købe rejer? spørger hun.

I Hvide Sande Røgeris fiskebil har de bidt mærke i, at kunderne må have flere kroner op af lommen, hvis de vil have en spand rejer med sig hjem.

For 3-4 år siden kunne en spand med 900 gram fås for ned mod 120 kroner. I dag får kunderne den først med sig, hvis de lægger 165-195 kr. på disken - afhængigt af rejernes kvalitet.

- Det er simpelthen, fordi efterspørgslen er større end det, fiskerne kan fange, forklarer fiskehandler Henrik Olesen til DR P4 Midt & Vest.

- Kvoterne er blevet mindre, og der bliver solgt flere rejer, og så stiger prisen helt automatisk, siger han.

Der er ikke udsigt til, at det bliver anderledes i fremtiden. Forklaringen skal findes på den anden side af jorden - i Asien, for rejemarkedet er en global størrelse.

- Asiaterne, som før har spist varmtvandsrejer som for eksempel tigerrejer, har fået smag for koldtvandsrejer, siger Lars Aarup, analysechef i Coop Danmark, som blandt andet udgøres af Kvickly og brugserne.

Det er netop den slags koldtvandsrejer, der bliver fanget i havet ved Grønland, Færøerne og det nordlige Norge, som også ender i fryseposer eller i bøtter og spande.

Den slags, som vi danskere ynder at købe med hjem og lægge på franskbrød eller hælde i rejecocktailglas.

- Når det er sådan en vare, som kan fryses ned, så kan den nemt transporteres rundt, og det er med til at presse prisen, forklarer han til DR P4 Midt & Vest.

Faktisk kan man forvente, at rejemaden bliver endnu dyrere, for efterspørgslen er slet ikke imødekommet endnu.

Hvis du skulle have lyst til billigere alternativer, så kan de i fiskebilen fra Hvide Sande Røgeri anbefale fisk som kulmule, kuller og sildefiletter, hvor kiloprisen er en helt anden.

Ulempen er selvfølgelig, at de skal bearbejdes noget mere, end når du bare fisker en håndfuld rejer op af en bøtte. Men hvis du ikke orker at panere, stege eller koge, kan du alligevel få fisk indenbords på en nem måde.

- Vi har jo vores forskellige salater som lakse-, makrel-, reje- eller skaldyrssalat, siger fiskehandler Henrik Olesen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Nu vil Hanegal til udlandet

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Nyhedsbrev

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Online Avis Arkiv

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certifikat

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricitet…

Glædelig jul fra JEROS A/S

Autodesk Inventor Videregående, workshop

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

13. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

EGE-Elektronik ønsker glædelig Jul og Godt Nytår

Socomecs automatiske omskifter "ATyS M" imellem 2 forsyninger

Drev 4.0: Tilstandsovervågning med Cloud løsning

Se, hvordan en drikkevareproducent sikrer den bedste kvalitet med Alfa Laval teknologi

WebShoppen er åben - Balluff Online shopping

NCC Civil Egineering holder styr på certifikater, løfteudstyr og omkostninger med EasyCert

Konfigurerbare sikkerhedsrelæer – nu kan du også lave simulationer offline

Process Engineering donerer igen i år penge til velgørende formål

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Send til en kollega

0.309