23948sdkhjf

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Flere får smag for de små, lyserøde godbidder, men de bliver sværere at opdrive, og det presser prisen opad

Mange danskere nyder at sætte tænderne i en rejemad med æg og mayo.

Men der er altså en lille hage ved rejerne, som Heidi Dalsgaard fra Viborg har bemærket:

- Jeg undrer mig over, hvorfor de skal være så dyre. Det skulle jo være så sundt at spise fisk, men hvorfor skal det så være så dyrt at købe rejer? spørger hun.

I Hvide Sande Røgeris fiskebil har de bidt mærke i, at kunderne må have flere kroner op af lommen, hvis de vil have en spand rejer med sig hjem.

For 3-4 år siden kunne en spand med 900 gram fås for ned mod 120 kroner. I dag får kunderne den først med sig, hvis de lægger 165-195 kr. på disken - afhængigt af rejernes kvalitet.

- Det er simpelthen, fordi efterspørgslen er større end det, fiskerne kan fange, forklarer fiskehandler Henrik Olesen til DR P4 Midt & Vest.

- Kvoterne er blevet mindre, og der bliver solgt flere rejer, og så stiger prisen helt automatisk, siger han.

Der er ikke udsigt til, at det bliver anderledes i fremtiden. Forklaringen skal findes på den anden side af jorden - i Asien, for rejemarkedet er en global størrelse.

- Asiaterne, som før har spist varmtvandsrejer som for eksempel tigerrejer, har fået smag for koldtvandsrejer, siger Lars Aarup, analysechef i Coop Danmark, som blandt andet udgøres af Kvickly og brugserne.

Det er netop den slags koldtvandsrejer, der bliver fanget i havet ved Grønland, Færøerne og det nordlige Norge, som også ender i fryseposer eller i bøtter og spande.

Den slags, som vi danskere ynder at købe med hjem og lægge på franskbrød eller hælde i rejecocktailglas.

- Når det er sådan en vare, som kan fryses ned, så kan den nemt transporteres rundt, og det er med til at presse prisen, forklarer han til DR P4 Midt & Vest.

Faktisk kan man forvente, at rejemaden bliver endnu dyrere, for efterspørgslen er slet ikke imødekommet endnu.

Hvis du skulle have lyst til billigere alternativer, så kan de i fiskebilen fra Hvide Sande Røgeri anbefale fisk som kulmule, kuller og sildefiletter, hvor kiloprisen er en helt anden.

Ulempen er selvfølgelig, at de skal bearbejdes noget mere, end når du bare fisker en håndfuld rejer op af en bøtte. Men hvis du ikke orker at panere, stege eller koge, kan du alligevel få fisk indenbords på en nem måde.

- Vi har jo vores forskellige salater som lakse-, makrel-, reje- eller skaldyrssalat, siger fiskehandler Henrik Olesen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Hæder til frosne pølser i frysetunneller

Plus Pack stak af med prestigefyldt plastpris

90.000 virksomheder risikerer tvangsopløsning

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Online Avis Arkiv

Postejer og pålægssalater til socialt udsatte

Sukkerafgifter nedtoner optimismen hos juiceproducent

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Intech International tredobler overskuddet

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Midtjysk frugtgrossist konkurs

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Mammen smyger sig op ad milliarden

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Lars Lauridsen glæder sig over flot årsregnskab

“Sammen opnår vi topresultater”

Ny kran? Denne kunde fik en budgetpris på under 24 timer!

➡️ Vidste du at...

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Automationsbranchen samles igen i Odense

5 fordele ved at sætte en frekvensomformer på din el-motor! maj 2019

Mød Gibotech på Ligna 27.-31. Maj

Lenze er en af flere udstillere hos Egatec, der fredag den 7. juni 2019 inviterer til Automationsdag

Ny brugervenlig Festo-software sikrer hurtig idriftsættelse af elektriske komponenter

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Tag med Wexøe til Rockwell Automation TechED

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Cobot - Collaborative robot

Innovativ HM gevindfræser fra Walter

Intelligent lysstyring på Odenses musik-, teater- og konferencehus

Hvordan vælger du den rigtige ET 200SP løsning?

Manicus Teknik din leverandør af hydraulik komponenter fra KTR

PCSCHEMATIC Automation: Grundkursus (12/6-13/6 2019)

Letvægtscontainer 3x2 meter

Isdiske til sommerens varme dage

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

Fokus på hygiejne ved håndvask?

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

Send til en kollega

0.162