Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Flere får smag for de små, lyserøde godbidder, men de bliver sværere at opdrive, og det presser prisen opad

Mange danskere nyder at sætte tænderne i en rejemad med æg og mayo.

Men der er altså en lille hage ved rejerne, som Heidi Dalsgaard fra Viborg har bemærket:

- Jeg undrer mig over, hvorfor de skal være så dyre. Det skulle jo være så sundt at spise fisk, men hvorfor skal det så være så dyrt at købe rejer? spørger hun.

I Hvide Sande Røgeris fiskebil har de bidt mærke i, at kunderne må have flere kroner op af lommen, hvis de vil have en spand rejer med sig hjem.

For 3-4 år siden kunne en spand med 900 gram fås for ned mod 120 kroner. I dag får kunderne den først med sig, hvis de lægger 165-195 kr. på disken - afhængigt af rejernes kvalitet.

- Det er simpelthen, fordi efterspørgslen er større end det, fiskerne kan fange, forklarer fiskehandler Henrik Olesen til DR P4 Midt & Vest.

- Kvoterne er blevet mindre, og der bliver solgt flere rejer, og så stiger prisen helt automatisk, siger han.

Der er ikke udsigt til, at det bliver anderledes i fremtiden. Forklaringen skal findes på den anden side af jorden - i Asien, for rejemarkedet er en global størrelse.

- Asiaterne, som før har spist varmtvandsrejer som for eksempel tigerrejer, har fået smag for koldtvandsrejer, siger Lars Aarup, analysechef i Coop Danmark, som blandt andet udgøres af Kvickly og brugserne.

Det er netop den slags koldtvandsrejer, der bliver fanget i havet ved Grønland, Færøerne og det nordlige Norge, som også ender i fryseposer eller i bøtter og spande.

Den slags, som vi danskere ynder at købe med hjem og lægge på franskbrød eller hælde i rejecocktailglas.

- Når det er sådan en vare, som kan fryses ned, så kan den nemt transporteres rundt, og det er med til at presse prisen, forklarer han til DR P4 Midt & Vest.

Faktisk kan man forvente, at rejemaden bliver endnu dyrere, for efterspørgslen er slet ikke imødekommet endnu.

Hvis du skulle have lyst til billigere alternativer, så kan de i fiskebilen fra Hvide Sande Røgeri anbefale fisk som kulmule, kuller og sildefiletter, hvor kiloprisen er en helt anden.

Ulempen er selvfølgelig, at de skal bearbejdes noget mere, end når du bare fisker en håndfuld rejer op af en bøtte. Men hvis du ikke orker at panere, stege eller koge, kan du alligevel få fisk indenbords på en nem måde.

- Vi har jo vores forskellige salater som lakse-, makrel-, reje- eller skaldyrssalat, siger fiskehandler Henrik Olesen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

1

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Lagkagehuset tilbagekalder rugbrød

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Ny samarbejdsaftale med verdens største mælkeproducent

Salg af gen-materiale og produktionsudstyr til fødevare skal være med til at udvikle Indiens mælkeproduktion.

Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned

Sidste år gik otte procent mindre mad til spilde i danske husstande end i 2011, viser tal fra Miljøstyrelsen

Gram Equipment fyrer topledelsen

Ny fabrik laver søstjerner om til økologisk protein

Den 16. april blev spaden sat i jorden til Danmarks - og verdens første søstjernefabrik i fuldskala

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

KFC kommer til Vejle

Færch Plast flirter med amerikansk gigant

Har sendt milliardbud over Atlanten.

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Mysli kan indeholde glasskår og trækkes tilbage

Micro Matic-ejer død

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny medarbejder søges!

Sinamics-drev erstatter Micromaster

Kursus i værktøjsmodulet FMEA

IMA dairy food BENHIL

Accraply - Shrink Sleeve

Det kører der-ud-af

Dansk Maskin Teknik Udvikler ny overførselsbane.

Besøg Lafet på Hannovermessen 2018

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Hygiejnediplom til håndværkere, der arbejder i fødevareindustrien

Vidste du, at det er kæde og sjækler fra Fyns Kran Udstyr A/S, der...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Skal den gamle kost skiftes ud?

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

FRECON styrker bestyrelsen

Korrosion - Hvad rører der sig egentlig på området?

Stor sprøjtedyse forstøver i 360º

Skal du søge midler via InnoBooster?

Konfigurer dit APEX gear nemt og hurtigt, og få det leveret inden for 2-3 uger

Siemens lytter og leverer

Mejeri automatiserer ostepakkeriet

NYHED: MSC-certificeret hellefisk fra Vestgrønland

Kampagnepris på isoleret container

Mød Anton Weijsenfeld – ny konsulent hos IPW Systems

Send til en kollega

0.183