23948sdkhjf

Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Sidste år gik otte procent mindre mad til spilde i danske husstande end i 2011, viser tal fra Miljøstyrelsen

Beboerne i landets lejligheder kan bryste sig af at være frontløbere i kampen mod madspild. Fra 2011 til 2017 har de reduceret deres madspild med hele 24 procent, så de i dag smider halvandet kilo mad ud om ugen.

Til gengæld skrotter beboerne i et gennemsnitligt parcelhus to kilo ellers spiselig mad. Det tal er nøjagtig det samme, som madspildet fra den gennemsnitlige villafamilie i 2011.

Det viser en omfattende undersøgelse, som Miljøministeriet lægger frem i dag, skriver Politiken onsdag.

I alt spilder de danske forbrugere 14.000 tons mindre mad om året, og det er der god grund til at være tilfreds med, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

- Det er glædeligt, at vi har set et fald i madspildet på otte procent i snit, selv om jeg er meget overrasket over, at vi ser et meget stort fald i madspildet fra husstande i etageejendomme, men ikke i enfamiliehuse, siger Esben Lunde Larsen til Politiken.

Han vil have detailhandlen og bevægelsen Stop Spild Af Mad med på at få flere villaejere til at skære ned på madspild.

- Der skal vi have øget vores indsats, både ved at oplyse bedre, og ved at detailhandlen arbejder med den størrelse varer, der sælges, og hvordan man for eksempel italesætter det skæve kålhoved eller små æbler, siger ministeren.

Tallene fra Miljøstyrelsen er indsamlet med den mest pålidelige metode, når det handler om at klarlægge, hvor mange fødevarer der går til spilde hjemme hos forbrugerne.

Ved at måle direkte på affaldet fra 1600 familier, fordelt geografisk i Danmark og i forskellige typer beboelser, får man mere præcise svar, end man får ved at spørge forbrugerne selv.

Den minutiøse gennemgang af affaldet viser blandt andet, at vi smider mest grønt ud, efterfulgt af brød, langtidsholdbare fødevarer og kød.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Nu vil Hanegal til udlandet

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Nyhedsbrev

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Online Avis Arkiv

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certifikat

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricitet…

Glædelig jul fra JEROS A/S

Autodesk Inventor Videregående, workshop

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

13. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

EGE-Elektronik ønsker glædelig Jul og Godt Nytår

Socomecs automatiske omskifter "ATyS M" imellem 2 forsyninger

Drev 4.0: Tilstandsovervågning med Cloud løsning

Se, hvordan en drikkevareproducent sikrer den bedste kvalitet med Alfa Laval teknologi

WebShoppen er åben - Balluff Online shopping

NCC Civil Egineering holder styr på certifikater, løfteudstyr og omkostninger med EasyCert

Konfigurerbare sikkerhedsrelæer – nu kan du også lave simulationer offline

Process Engineering donerer igen i år penge til velgørende formål

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Send til en kollega

0.254