Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Sidste år gik otte procent mindre mad til spilde i danske husstande end i 2011, viser tal fra Miljøstyrelsen

Beboerne i landets lejligheder kan bryste sig af at være frontløbere i kampen mod madspild. Fra 2011 til 2017 har de reduceret deres madspild med hele 24 procent, så de i dag smider halvandet kilo mad ud om ugen.

Til gengæld skrotter beboerne i et gennemsnitligt parcelhus to kilo ellers spiselig mad. Det tal er nøjagtig det samme, som madspildet fra den gennemsnitlige villafamilie i 2011.

Det viser en omfattende undersøgelse, som Miljøministeriet lægger frem i dag, skriver Politiken onsdag.

I alt spilder de danske forbrugere 14.000 tons mindre mad om året, og det er der god grund til at være tilfreds med, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

- Det er glædeligt, at vi har set et fald i madspildet på otte procent i snit, selv om jeg er meget overrasket over, at vi ser et meget stort fald i madspildet fra husstande i etageejendomme, men ikke i enfamiliehuse, siger Esben Lunde Larsen til Politiken.

Han vil have detailhandlen og bevægelsen Stop Spild Af Mad med på at få flere villaejere til at skære ned på madspild.

- Der skal vi have øget vores indsats, både ved at oplyse bedre, og ved at detailhandlen arbejder med den størrelse varer, der sælges, og hvordan man for eksempel italesætter det skæve kålhoved eller små æbler, siger ministeren.

Tallene fra Miljøstyrelsen er indsamlet med den mest pålidelige metode, når det handler om at klarlægge, hvor mange fødevarer der går til spilde hjemme hos forbrugerne.

Ved at måle direkte på affaldet fra 1600 familier, fordelt geografisk i Danmark og i forskellige typer beboelser, får man mere præcise svar, end man får ved at spørge forbrugerne selv.

Den minutiøse gennemgang af affaldet viser blandt andet, at vi smider mest grønt ud, efterfulgt af brød, langtidsholdbare fødevarer og kød.

/ritzau/



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

Kartoffelmel er guld værd

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Er dine filtre klar til sommerferien?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

IATF 16949:2016 Specialist Transition

IATF 16949:2016 Specialist

Risk Management

Send til en kollega

0.248