23948sdkhjf

Arla skal spare tre milliarder kroner

- Det er helt sikkert, at vi er færre i Arla om tre år, siger topchefen
Mejerikoncernen Arla står over for den største sparerunde i selskabets historie.

Inden udgangen af 2020 skal virksomheden spare tre milliarder kroner, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Sparerunden kommer efter en periode, hvor mejerikoncernen har været voldsomt presset på konkurrenceevnen og på faldende valutakurser.
Derudover har Arla været ude af stand til at holde trit med sin vigtigste konkurrent, den hollandske mejerisværvægter Royal FrieslandCampina, RCF, som præsterer markant højere indtjening end Arla.

Selv kalder Arla nedskæringerne for et "transformationsprogram" ved navn Calcium, der skal "styrke" virksomheden.

Og det er helt sikkert, at sparerunden vil resultere i fyringer, fortæller Arlas administrerende direktør, Peder Tuborgh, til Børsen. Han ønsker dog ikke at sætte tal på, hvor mange af de 19.000 medarbejdere, der skal afskediges.

- Men det er helt sikkert, at vi er færre i Arla om tre år, siger den 54-årige topchef.

Spareplanen har været nøje planlagt siden efteråret, fremgår det af pressemeddelelsen. I midten af marts blev den fremlagt internt i Arla.
Nogenlunde samtidig kom det frem, at der med sparerunden skal skæres voldsomt i al møde- og rejseaktivitet, markedsføring samt udviklings- og konsulentudgifter.

Derudover indføres der et ansættelsesstop, som indebærer, at kun de mest kritiske stillinger genbesættes.

- De seneste måneder er presset på vores indtjening øget. Det har skabt en brændende platform, som gør, at vi må fremskynde og forstærke en række sparetiltag, fortalte Peder Tuborgh i marts.

Sidste år omsatte Arla for op mod 80 milliarder.

Ud af de samlede besparelser forventer Arla, at cirka 2,2 milliarder kroner bliver sendt tilbage til Arlas ejere via mælkeprisen, mens de øvrige besparelser bliver reinvesteret i Arla.

/ritzau/
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078