23948sdkhjf

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning
Hvidebæk Slagteri på Vestsjælland og den københavnske kødgrossist Genz Kød bliver begge politianmeldt i en sag om vildledning af forbrugerne. Det skriver TV Øst på sin hjemmeside.

Sagen handler om, at Hvidebæk Slagteri ifølge Fødevarestyrelsen har leveret helt almindeligt, konventionelt svinekød til Genz Kød, der har solgt det til sine kunder som velfærdskød under navnet "Genz-Grisen". Man må ikke vildlede kunderne ved at påstå, at ens produkt er noget særligt.

- Vi lavede en kontrol på slagteriet, fordi de leverer Genz-Grise, som forhandleren sælger som sit eget vældfærdsmærke, hvor dyrene skulle have haft det ekstra godt i forhold til andre grise blandt andet med mere halm i boksene, ligesom de først bliver taget fra deres mor, når de er fem uger gamle, som er lidt senere end normalt, siger Michael Rosenmark fra Fødevarekontrollens Rejsehold til tv-stationen.

Men da kontrollanterne undersøgte de svineproducenter, som leverer slagtesvin til Hvidebæk Slagteri, stod det klart, at der var tale om ganske almindelige grise, og at svineproducenterne ikke kendte noget til, at de leverede "særlige" grise.

Genz Kød har siden 2016 forsynet kantiner, restauranter og cateringvirksomheder i København med store mængder svinekød fra det, der hævdes at være velfærdsgrise.

- Ikke noget at skjule
Til TV Øst siger Hvidebæk Slagteris produktions- og kvalitetschef, Henrik Mortensen, at han håber, at politianmeldelsen kan bringe klarhed over sagen.

- Vi har ikke noget at skjule, konstaterer han og oplyser, at slagteriet har bedt Fødevarestyrelsen om at komme ud til et ekstra kontrolbesøg.

Hvidebæk Slagteri har cirka 50 medarbejdere, som slagter omkring 2.000 grise om ugen

I en e-mail til Ekstra Bladet lader indehaveren af Genz Kød, Claus Telling Nielsen, forstå, at virksomheden i begyndelsen af marts blev opmærksom på, at "der var problemer med at sikre dokumentationen for solgt mængde i forhold til indkøbt mængde af vores produkt Genz-Grisen, hvilket naturligvis er beklageligt".

- Problematikken ligger i, at leverandøren ikke slavisk har påført navnet 'Genz-Grisen' på følgesedlerne. Da vi opdagede uregelmæssighederne, stoppede vi omgående med at sælge og markedsføre Genz-Grisen, og vi har siden valgt at opsige samarbejdet med den pågældende leverandør, skriver Claus Telling Nielsen.

Genz Kød var også i februar i søgelyset, da det kom frem, at virksomheden var involveret i en sag om snyd med kød i nytårsmenuer fra Meyers Køkken. Ifølge Ekstra Bladet blev tusindvis af kunder snydt, da de bestilte en eksklusiv nytårsmenu med løfter om, at hovedretten bestod af tournedos af dansk-slagtet oksemørbrad fra Himmerland - men i stedet fik mørbrader importeret fra Brasilien, fordi Genz Kødsom leverandør til Meyers Køkken havde ompakket det sydamerikanske kød, så det lignede kød fra Himmerlandskød i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067