23948sdkhjf

Gennembrud i Carlsberg-laboratorier

Forskere hos Carlsberg har fundet helt nye typer maltbyg med bedre udnyttelsesgrad samt en ny gærtype, der kan medvirke til at speede brygprocessen markant op.
Og det er et gennembrud, der kan løfte kvaliteten samt medvirke til besparelser på bryggerigigantens omkostninger. Det skriver Børsen i dag.

- Den nye Null-lox har løftet kvaliteten af Carlsberg-mærket. Den gør, at øllet kan holde sig frisk længere under høj varme. Samtidig ser vi potentialet i den til at kunne gøre udbyttet af byggen 10-15 pct. bedre end de almindelige sorter, siger Birgitte Skadhauge, som er ansvarlig for forskning i råvarer i Carlsbergs forskningslaboratorium, der er et af de største øllaboratorier i verden.

Hun fortæller videre til Børsen, at Carlsberg forsker intenst videre i at forædle Null-lox, så det bliver endnu bedre. Carlsberg har pt. omkring 10 Null-lox-sorter, der er godkendt til markedet.

- Vi arbejder meget på næste generation af Null-lox’erne. Vi arbejder bl.a. med det, vi kalder en nøgen byg, som gør, at øllet får en mere klar og ren smag. Det er en byg uden skal uden om bygkernen, uddyber Birgitte Skadhauge.

Og netop denne byg uden skal kan give mærkbare besparelser, da byggen uden skal fylder op mod 15 pct. mindre på lagrene og ved transport. Samtidig har den et markant højere ekstraktindhold, hvorfor man kan brygge 7-10 pct. mere øl pr. ton end ved brug af en almindelig byg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094