23948sdkhjf

Hanegal: Vi skal ikke have for mange maskiner

- Det kan også blive for automatisk. mener ledelsen

Naturligvis skal en stor fødevarevirksomhed som Hanegal altid tilstræbe at optimere flowet og tænke i at automatisere - men det kan også blive for meget.

Det mener ledelsen på Hanegal-fabrikken i Haderslev, hvor det ikke er et særsyn at se medarbejdere putte snackpølser i dertil indrettede papkasser eller sætte etiketter på emballage.

- Vi vil gerne optimere, men vi har ikke automatiseret til den store guldmedalje. Blandt andet fordi vi nemmere kan teste nye produkter, når det hele ikke bare kører derudad i store maskiner. Man skal passe på ikke at over-automatisere, så man bliver ufleksibel, siger den forholdsvis nytiltrådte direktør hos Hanegal, Cees Kuypers.

Kan lave små mængder

Stifter og medejer Fie Graugaard er naturligvis enig:

- Hanegals styrke er, at vi hurtigt kan udvikle nye ting, og at vi kan gøre det i forholdsvis små mængder, siger hun.

På fabrikkens liste over produkter er der p.t. cirka 250 varenumre, fordelt på blandt andet spegepølser, snackpølser, ostepølser, postejer, bacon, skiveskåret pålæg og færdigretter - alt sammen helt og aldeles økologisk, sådan som det har været gennem alle årene siden begyndelsen for 25 år siden.

Produkterne bliver for op imod 90 procents vedkommende solgt til detail-butikker, mens resten går til foodservice-virksomheder.

- Der er meget at komme efter, når vi ser på foodservice, og vi har meget at byde på til det segment. Vi forsøger at udbygge organisationen, så vi kan få bedre fat dér, fortæller Cees Kuypers, som sammen med den øvrige ledelse har et mål om en samlet vækst på 12-15 procent om året.

- Også på foodservice-området er man jo meget i gang med at omlægge til økologi, og desuden er restaurantsektoren voksende. Vi er nødt til at se på, hvordan vi gør det nemmere for dem - for eksempel er vi godt i gang med at se på sådan noget som større pakninger, tilføjer han.

20-25 procent af Hanegals produktion bliver solgt som private label - der står således Hanegal med småt bag på en del af emballagerne hos fødevarebrands som Levevis, Øgo og Änglamark.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Nyhedsbrev

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

Online Avis Arkiv
1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

20 fods containere på lager i flere farver

Markedsanalyse: 5 gode grunde til at investere i EDI

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed? | Gratis gå-hjem-møde i ISO 27001

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Bronzepakken - Messeudstyr

Tick Cad investerer yderligere inden for 3D-scanning.

Sikker robotovervågning

Euro Poultry sætter fokus på "opdrættet uden antibiotika"

Egatec A/S lancerer nyt forretningskoncept indenfor automation

Hvide solceller til administrationsbygning

Ara-el anbefaler distributions bokse til nødbelysning

Ny RFID-teknologi giver hoteller og restauranter styring på duge og forklæder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferie...

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Send til en kollega

0.173