Hanegal: Vi skal ikke have for mange maskiner

- Det kan også blive for automatisk. mener ledelsen

Naturligvis skal en stor fødevarevirksomhed som Hanegal altid tilstræbe at optimere flowet og tænke i at automatisere - men det kan også blive for meget.

Det mener ledelsen på Hanegal-fabrikken i Haderslev, hvor det ikke er et særsyn at se medarbejdere putte snackpølser i dertil indrettede papkasser eller sætte etiketter på emballage.

- Vi vil gerne optimere, men vi har ikke automatiseret til den store guldmedalje. Blandt andet fordi vi nemmere kan teste nye produkter, når det hele ikke bare kører derudad i store maskiner. Man skal passe på ikke at over-automatisere, så man bliver ufleksibel, siger den forholdsvis nytiltrådte direktør hos Hanegal, Cees Kuypers.

Kan lave små mængder

Stifter og medejer Fie Graugaard er naturligvis enig:

- Hanegals styrke er, at vi hurtigt kan udvikle nye ting, og at vi kan gøre det i forholdsvis små mængder, siger hun.

På fabrikkens liste over produkter er der p.t. cirka 250 varenumre, fordelt på blandt andet spegepølser, snackpølser, ostepølser, postejer, bacon, skiveskåret pålæg og færdigretter - alt sammen helt og aldeles økologisk, sådan som det har været gennem alle årene siden begyndelsen for 25 år siden.

Produkterne bliver for op imod 90 procents vedkommende solgt til detail-butikker, mens resten går til foodservice-virksomheder.

- Der er meget at komme efter, når vi ser på foodservice, og vi har meget at byde på til det segment. Vi forsøger at udbygge organisationen, så vi kan få bedre fat dér, fortæller Cees Kuypers, som sammen med den øvrige ledelse har et mål om en samlet vækst på 12-15 procent om året.

- Også på foodservice-området er man jo meget i gang med at omlægge til økologi, og desuden er restaurantsektoren voksende. Vi er nødt til at se på, hvordan vi gør det nemmere for dem - for eksempel er vi godt i gang med at se på sådan noget som større pakninger, tilføjer han.

20-25 procent af Hanegals produktion bliver solgt som private label - der står således Hanegal med småt bag på en del af emballagerne hos fødevarebrands som Levevis, Øgo og Änglamark.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens grin: Weekend-arbejde

Nyhedsbrev

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Stjernekok 3D-printer kødgitter og løgform

Dragsbæk vil huse ny fødevareklynge

Margarineproducenten har købt de tidligere Oticon-bygninger i Thisted og inviterer potentielle samarbejdspartnere indenfor til fælles udviklingsprojekter

Carlsbergs kartel-appel skudt i gang

Kemistuderende brygger øl til Folkemødet

Aalborg Universitet Esbjerg har igen i år leveret øl til på Folkemødet på Bornholm, som kan smages i Ingeniørteltet

Svinkløv-kok kåret som Europas tredjebedste - er klar til VM

Kenneth Toft-Hansen får bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke i den italienske by Torino

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Fjerkrækoncern køber op i Frankrig

Carsoe sat til salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Det er ikke altid størrelsen… 

PALOMAT® styrker salgsteamet

Bare fordi sko skal være sikre, må de godt være lidt smarte…

En lækker ske i låget er ikke en by i Rusland

DIAP byder velkommen til nye danske distributører

Buk, form og udret alle tænkelige kontourer - IP Maskiner

Fuld fart på Gibotech

Send til en kollega

0.204