Hanegal: Vi skal ikke have for mange maskiner

- Det kan også blive for automatisk. mener ledelsen

Naturligvis skal en stor fødevarevirksomhed som Hanegal altid tilstræbe at optimere flowet og tænke i at automatisere - men det kan også blive for meget.

Det mener ledelsen på Hanegal-fabrikken i Haderslev, hvor det ikke er et særsyn at se medarbejdere putte snackpølser i dertil indrettede papkasser eller sætte etiketter på emballage.

- Vi vil gerne optimere, men vi har ikke automatiseret til den store guldmedalje. Blandt andet fordi vi nemmere kan teste nye produkter, når det hele ikke bare kører derudad i store maskiner. Man skal passe på ikke at over-automatisere, så man bliver ufleksibel, siger den forholdsvis nytiltrådte direktør hos Hanegal, Cees Kuypers.

Kan lave små mængder

Stifter og medejer Fie Graugaard er naturligvis enig:

- Hanegals styrke er, at vi hurtigt kan udvikle nye ting, og at vi kan gøre det i forholdsvis små mængder, siger hun.

På fabrikkens liste over produkter er der p.t. cirka 250 varenumre, fordelt på blandt andet spegepølser, snackpølser, ostepølser, postejer, bacon, skiveskåret pålæg og færdigretter - alt sammen helt og aldeles økologisk, sådan som det har været gennem alle årene siden begyndelsen for 25 år siden.

Produkterne bliver for op imod 90 procents vedkommende solgt til detail-butikker, mens resten går til foodservice-virksomheder.

- Der er meget at komme efter, når vi ser på foodservice, og vi har meget at byde på til det segment. Vi forsøger at udbygge organisationen, så vi kan få bedre fat dér, fortæller Cees Kuypers, som sammen med den øvrige ledelse har et mål om en samlet vækst på 12-15 procent om året.

- Også på foodservice-området er man jo meget i gang med at omlægge til økologi, og desuden er restaurantsektoren voksende. Vi er nødt til at se på, hvordan vi gør det nemmere for dem - for eksempel er vi godt i gang med at se på sådan noget som større pakninger, tilføjer han.

20-25 procent af Hanegals produktion bliver solgt som private label - der står således Hanegal med småt bag på en del af emballagerne hos fødevarebrands som Levevis, Øgo og Änglamark.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Rejsegilde på Co-Ro’s ”Powerhouse”

Glasfund i pulled pork fra Jensens Bøfhus

Skidt for suppevirksomhed

Capnovas danske suppesats lukker butik og omorganiserer virksomheden.

Danske slagtermestre stævner EU-Kommissionen

Brancheorganisationen Danske Slagtermestre har netop stævnet den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, for inhabilitet i sag om spildevandsafgift, som tilgodeser store danske slagterier på bekostning af de mindre.

Kanonår for dansk restaurationsbranche

Danish Crown strammer skruen

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Regeringen vil proppe mere sund mad i danskerne

Generation Food Award afholdes for anden gang

Stærk sommer giver opjustering hos Carlsberg

Slagtere får de mindste lønstigninger

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

WeDoBurgers lukker og slukker

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

Økologisk æbleproduktion crowfundede sig til 1,4 millioner kroner på seks timer

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Københavns Madhus får ny direktør

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Just Eat vil også levere morgenmad

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Svaneke Bryghus får ny direktør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HF og Banner forbedre overvågningen hos Danfoss Kolding

"Hun sikrede fulde huse i løbet af nul komma fem"

Direktør i PanPac Engineering fylder 50 år

SMC’s salgsstab styrkes med bred profil

SMC’s salgsteam Nordjylland opgraderer

Digital ledelse i fokus på Automatik

Verdens største producent af græsfrø vælger automatisk pakke- og palleteringslinje fra Egatec

Demonstration af løsninger, der styrker industriens konkurrenceevne på stand B-1065 på Automatik ´18

TransSteel 2200 svejsemaskine til MIG/MAG, TIG og MMA inkl. tilbehør

Medarbejderrekord hos Gibotech

Pladsbesparende stepmotor - absolut positionering med batterifri sensor

Besøg os på Automatik messen 2018, d. 11. til 13. september på stand 1100

Nyt bryghus i Sydtyrol - de skræddersyede drev kom fra NORD

Automatik 2018

SMC’s nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

Kompetencegivende kurser

Grib chancen! - HMI Design Masterclass Online Video kursus

Nye trådløse sensorer til Onset's RX3000 datalogger

Mobilt showroom i container

Trådløst plukkesystem på lageret forbedrer sporbarhed hos Carletti

Vi har leveret løftegrejet til det seneste indkøb fra Maximus Kran- & Speci...

Ny serie af termiske kameraer fra Fluke lagerføres nu hos RS Components

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Trådløs håndholdt HMI – Pendant / Teach box

Send til en kollega

0.229