23948sdkhjf

Hanegal: Vi skal ikke have for mange maskiner

- Det kan også blive for automatisk. mener ledelsen

Naturligvis skal en stor fødevarevirksomhed som Hanegal altid tilstræbe at optimere flowet og tænke i at automatisere - men det kan også blive for meget.

Det mener ledelsen på Hanegal-fabrikken i Haderslev, hvor det ikke er et særsyn at se medarbejdere putte snackpølser i dertil indrettede papkasser eller sætte etiketter på emballage.

- Vi vil gerne optimere, men vi har ikke automatiseret til den store guldmedalje. Blandt andet fordi vi nemmere kan teste nye produkter, når det hele ikke bare kører derudad i store maskiner. Man skal passe på ikke at over-automatisere, så man bliver ufleksibel, siger den forholdsvis nytiltrådte direktør hos Hanegal, Cees Kuypers.

Kan lave små mængder

Stifter og medejer Fie Graugaard er naturligvis enig:

- Hanegals styrke er, at vi hurtigt kan udvikle nye ting, og at vi kan gøre det i forholdsvis små mængder, siger hun.

På fabrikkens liste over produkter er der p.t. cirka 250 varenumre, fordelt på blandt andet spegepølser, snackpølser, ostepølser, postejer, bacon, skiveskåret pålæg og færdigretter - alt sammen helt og aldeles økologisk, sådan som det har været gennem alle årene siden begyndelsen for 25 år siden.

Produkterne bliver for op imod 90 procents vedkommende solgt til detail-butikker, mens resten går til foodservice-virksomheder.

- Der er meget at komme efter, når vi ser på foodservice, og vi har meget at byde på til det segment. Vi forsøger at udbygge organisationen, så vi kan få bedre fat dér, fortæller Cees Kuypers, som sammen med den øvrige ledelse har et mål om en samlet vækst på 12-15 procent om året.

- Også på foodservice-området er man jo meget i gang med at omlægge til økologi, og desuden er restaurantsektoren voksende. Vi er nødt til at se på, hvordan vi gør det nemmere for dem - for eksempel er vi godt i gang med at se på sådan noget som større pakninger, tilføjer han.

20-25 procent af Hanegals produktion bliver solgt som private label - der står således Hanegal med småt bag på en del af emballagerne hos fødevarebrands som Levevis, Øgo og Änglamark.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Nyhedsbrev

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Online Avis Arkiv

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Carlsberg-kontor ransaget

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et...

Komplette løsninger inden for intern logistik

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholde...

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Send til en kollega

0.259