Universitet får sit eget pilot-bryggeri
Det skal styrke dansk ølforskning og -uddannelse
Bryggeriet bliver installeret på Frederiksberg Campus i begyndelsen af 2019. Det bliver magen til et bryggeri, som Carlsbergs forskningslaboratorium fik installeret i 2017, skriver universitetet på sin hjemmeside.
- Der er tale om et mikrobryggeri med de samme processer som et storskalabryggeri, og det skal blandt andet bruges til at undervise og træne de kommende brygmestre i de processer, som de også vil møde på et bryggeri i industrien, siger professor Mogens Larsen Andersen fra Institut for Fødevarevidenskab.
Bryggeriet, som kan brygge 50-100 liter øl ad gangen, har fire kar: mæskekar, sikar, urtkedel og whirlpool. Det kan udstyres med avanceret måle- og dataindsamlingsteknologi og skal styrke instituttets uddannelser, forskning og innovation samt samarbejde med fødevareindustrien.
I forvejen har Institut for Fødevarevidenskab, også kaldet Food, et pilotmejeri.