23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Universitet får sit eget pilot-bryggeri

Det skal styrke dansk ølforskning og -uddannelse

Et nyt, såkaldt pilot-bryggeri på Københavns Universitet skal være med til at styrke både forskning og uddannelse på øl-området.

Bryggeriet bliver installeret på Frederiksberg Campus i begyndelsen af 2019. Det bliver magen til et bryggeri, som Carlsbergs forskningslaboratorium fik installeret i 2017, skriver universitetet på sin hjemmeside.

- Der er tale om et mikrobryggeri med de samme processer som et storskalabryggeri, og det skal blandt andet bruges til at undervise og træne de kommende brygmestre i de processer, som de også vil møde på et bryggeri i industrien, siger professor Mogens Larsen Andersen fra Institut for Fødevarevidenskab.

Bryggeriet, som kan brygge 50-100 liter øl ad gangen, har fire kar: mæskekar, sikar, urtkedel og whirlpool. Det kan udstyres med avanceret måle- og dataindsamlingsteknologi og skal styrke instituttets uddannelser, forskning og innovation samt samarbejde med fødevareindustrien.

I forvejen har Institut for Fødevarevidenskab, også kaldet Food, et pilotmejeri.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|