23948sdkhjf

Ny fødevareminister sætter miljø før fødevarer

Jakob Ellemann-Jensen vil skærpe den grønne profil
Miljø- og Fødevareministeriet får en grønnere profil med Jakob Ellemann-Jensen som chef.

- Du kommer nok til at se en ny minister, der sætter miljø først og fødevarer efter. Jeg vil sikre, at Danmark fortsat er et grønt land. At Danmark fortsat ligger i top på vores fødevareniveau, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han finder det ikke tilfældigt, at det hedder Miljø- og Fødevareministeriet, siger den ny minister, der afløser partifællen Esben Lunde Larsen.

- Nu overtager jeg posten her i ministeriet for miljø og fødevarer - i den rækkefølge. Jeg antager, at det er derfor, man har skrevet det sådan på brevpapiret, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han finder det pudsigt, at han før har sagt, at Miljø- og Fødevareministeriet er det eneste ministerium, han ikke turde takke ja til.

- Det turde jeg ikke give mig i kast med, fordi det er for teknisk, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Natur er for ham synet af grønne bøgetræer i Rude Skov nord for København, hvor han lige er flyttet hen.

- For mig fylder skoven meget, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg har en grønnere profil, end vi har været vant til. Jeg er glad for at være i skoven. Jeg er tidligere storbymenneske, før jeg flyttede ud i skoven. Så du kommer til at se et måske lidt grønnere aftryk, siger han.

Selv om han nu er fødevareminister, kan han ikke malke en ko. Jakob Ellemann-Jensen henviser til, at hans far, Uffe, malkede en ko med hænderne, da han blev valgt som Venstres formand, fordi land-Venstre var skeptisk overfor byboen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078