23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Landmænd kan nu dyrke dansk hamp til fødevarer

Det er lykkedes Møllerup Gods på Djursland at få certificeret hampesorten finola, og godset kan nu som de eneste sælge certificeret udsæd, der er produceret i Danmark. Tidligere har man måtte købe importeret hampeudsæd, der oftest fremavlet så langt væk som Canada.

- Her på Møllerup har vi valgt at gå ind i arbejdet med at få certificeret udsæd, da hamp til fødevarer de seneste år har været i kraftig vækst først i Nordamerika og nu i hele Europa – derfor regner vi med at kunne sælge kvalitetsudsæd til hampeavlere ikke bare i Danmark, men også i resten af Europa, siger direktør og ejer Stig Gamborg fra Møllerup Gods.

Sorten finola udmærker sig ved et højt indhold af olier, proteiner og fibre. Finolaen indeholder alle de essentielle olier og alle de essentielle aminosyrer. Ikke mindst er den rig på de sjældne omega-3 fedtsyrer, og derfor er finola særligt populær til fødevarer, konstaterer han.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.136