23948sdkhjf

FoodTech sætter viden på menuen

| Af Simon Dinsen Hansen | Tip redaktionen om en historie

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Det kræver viden at producere, og det kræver viden at forbedre og optimere sine processer.

Det er baggrunden for et nyt tiltag på årets FoodTech-messe, som afholdes 13.-15. november i MCH i Herning.



Her vil messehal F været omdannet til Tech City, hvor målet er at skabe et innovativt og kreativt miljø, hvor produktionsfolk mødes med vidensfolk for på den måde at tænke nye tanker og udvikle nye idéer til at få løst nogle af de udfordringer, som fødevareindustrien står overfor.

MCH oplyser, at Tech City vil byde på vidensinstitutioner som for eksempel teknologiske institutter, undervisningsanstalter og virksomheder, der er aktive inden for forskning og udvikling - men der bliver også plads til både startups og velkendte brands.

- Formålet med Tech City er at skabe et innovativt og kreativt miljø, der samler viden og sætter fokus på de nyeste teknikker indenfor branchen. Her får fagfolk rig mulighed for at dele ud af deres viden, netværke og gå i dialog om konkrete udfordringer samt fremtidens løsninger, siger John Dørr Jensen, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Viden fra flere fronter 
Tech City breder sig over mere end 5.000 kvadratmeter, og det bliver muligt at hente viden fra blandt andet konferencer, seminarer og debatter, hvor emnerne spænder lige fra nye produktionsteknologier og digitalisering til cirkulær økonomi og fødevaresikkerhed.

- Sideløbende med de mange aktiviteter bliver der også mulighed for at følge med i innovationskonkurrencen ’FoodTech Challenge & InnovateFood.dk’, hvor en række førende virksomheder og leverandører til fødevareindustrien stiller udfordringer, som særligt udvalgte hold af studerende skal give løsningsforslag til. Samtidig vil en række eksperter komme med nye perspektiver og forskningsresultater på udfordringerne, siger John Dørr Jensen.

Tech City arrangeres i et samarbejde mellem MCH Messecenter Herning, Danish Food Cluster, Maage og Foodjob Nordic.

FoodTech er Nordeuropas største fagmesse for fødevareindustrien. Til årets messe forventer arrangørerne cirka 300 udstillere og 10.000 gæster.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Nyhedsbrev

Skare vil udvide sin kødfabrik

Online Avis Arkiv

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

Send til en kollega

0.304