FoodTech sætter viden på menuen

| Af Simon Dinsen Hansen | Tip redaktionen om en historie

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Det kræver viden at producere, og det kræver viden at forbedre og optimere sine processer.

Det er baggrunden for et nyt tiltag på årets FoodTech-messe, som afholdes 13.-15. november i MCH i Herning.

Her vil messehal F været omdannet til Tech City, hvor målet er at skabe et innovativt og kreativt miljø, hvor produktionsfolk mødes med vidensfolk for på den måde at tænke nye tanker og udvikle nye idéer til at få løst nogle af de udfordringer, som fødevareindustrien står overfor.

MCH oplyser, at Tech City vil byde på vidensinstitutioner som for eksempel teknologiske institutter, undervisningsanstalter og virksomheder, der er aktive inden for forskning og udvikling - men der bliver også plads til både startups og velkendte brands.

- Formålet med Tech City er at skabe et innovativt og kreativt miljø, der samler viden og sætter fokus på de nyeste teknikker indenfor branchen. Her får fagfolk rig mulighed for at dele ud af deres viden, netværke og gå i dialog om konkrete udfordringer samt fremtidens løsninger, siger John Dørr Jensen, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Viden fra flere fronter 
Tech City breder sig over mere end 5.000 kvadratmeter, og det bliver muligt at hente viden fra blandt andet konferencer, seminarer og debatter, hvor emnerne spænder lige fra nye produktionsteknologier og digitalisering til cirkulær økonomi og fødevaresikkerhed.

- Sideløbende med de mange aktiviteter bliver der også mulighed for at følge med i innovationskonkurrencen ’FoodTech Challenge & InnovateFood.dk’, hvor en række førende virksomheder og leverandører til fødevareindustrien stiller udfordringer, som særligt udvalgte hold af studerende skal give løsningsforslag til. Samtidig vil en række eksperter komme med nye perspektiver og forskningsresultater på udfordringerne, siger John Dørr Jensen.

Tech City arrangeres i et samarbejde mellem MCH Messecenter Herning, Danish Food Cluster, Maage og Foodjob Nordic.

FoodTech er Nordeuropas største fagmesse for fødevareindustrien. Til årets messe forventer arrangørerne cirka 300 udstillere og 10.000 gæster.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ægtepar stopper: Hornbeer er sat til salg

Fuglsang Bryggeri på vej med nyt tapperi

Stauning Whisky fejrer nybyggeri med musikfestival

Madværkstedet vender tilbage

Københavnsk fødevaremesse har sat datoer på

Arla klar med ny bestyrelsesformand

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Nordex-overskud styrtdykkede

Mange anvendelser for kunstig intelligens i fødevarer

Gumlink henter millioner via Tyrkiet

Kunstig intelligens skal finde morgendagens supergær

Projekt til 28 millioner kroner hjælper Carlsberg med nye øltyper

Hanegal: Vi skal ikke have for mange maskiner

- Det kan også blive for automatisk. mener ledelsen

Konservesfabrik har stadig rød bundlinje

Food Innovation House gør klar til åbningsfest

Dundrende underskud hos Aasted

Øko-hippier fra Løvens Hule rejser nye millioner

Bryggerier holder fest uden alkohol

Alkoholfri øl er en voksende trend og indtægtskilde for bryggerier verden over

Alkoholfri øl skal være billetten til eksport

Svaneke Bryghus vil gøre op med alkoholfri øls dårlige ry

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Etiket-tjek kan spare en formue

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mezzanin til AndrupVin.dk løfter kundearrangementer til nye højder

Søjlesvingkran med elektrisk krøj? Det kan vi selvfølgelig også klare!

Frekvensomformer til elevatorer/lifte?

Skueglas til bl.a. Proces- og Foodindustrien, laves efter kundernes specifikation

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny journalist på Dansk Handelsblad

Besøg os på DK's største udendørs udstilling for transportbranchen - Vestfyn Trækker fra i morgen

Kom og mød os til Vestfyn Trækker i denne weekend

Bonfiglioli snekkegear

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Nyhed: Integreret kodning ved alle PSENopt II lysgitre fra Pilz

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Oste anlæg til salg

Smurfit Kappa tager endnu et skridt mod opnåelsen af bæredygtighedsmål

40 udstillere samles til Automationsdag

Smart og hurtig montageløsning.

Grib muligheden på Folkemødet 2018

Teknologisk Institut og Berendsen undersøger vaskevand for mikroplast

Vehco sætter fart på væksten gennem ny strategisk ejer AddSecure

Fremtidens robot

JOBOPSLAG: Performance orienteret salgskonsulent til udvikling og opbygning...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vellykket europæisk konference om udvikling af fødevarer i landdistrikterne

Komplet kasserejser, kassepakke- og palleteringsløsning baseret på Monoblok

Trænger dit sikkerheds hegn også til udskiftning ?

Send til en kollega

0.193