Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

| Af Reaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Efter to års ejerskab har milliardærfamilien Skouboe vendt Kong Hans Kælders millionunderskud til plus

Regnskabet for den kendte og bekostelige restaurant Kong Hans Kælder i København for 2017 er forskellig som nat fra dag i forhold til året før.

Mens 2016 bød på et gevaldigt underskud, giver restauranten, der i begyndelsen af 2016 blev købt af milliardærfamilien Skouboe, nu et solidt overskud. Det viser regnskabet for 2017, der netop er offentliggjort.

Regnskabet er blottet for bare skyggen af detaljer om driften, men viser, at bruttoresultatet - indtægterne efter udgifter til råvarer - blev mere end fordoblet til 10,2 millioner kroner.

Og på trods af, at der er betalt 652.998 kroner i skat, gav restauranten et overskud på 2,3 millioner kroner. I 2016 lød den post på et underskud på 2 millioner kroner.

Kong Hans Kælder har fået en økonomisk indsprøjtning på tre millioner kroner i året, og sammen med overskuddet har det sendt egenkapitalen op på solide 6,8 millioner kroner.

Restauranten var en af de to første i Danmark, der sikrede sig en Michelin-stjerne. Det skete i 1983.

Ville sikre stedet
I 2016 fik Kong Hans både Michelin-stjernen tilbage og blev overtaget af milliardærfamilien Skouboe, der også ejer Henne Kirkeby Kro.

- Vi har altid haft et godt forhold til Kong Hans Kælder, og vi vil gerne være sikre på, at stedet bliver ført videre i den rette ånd. Og så synes vi, at Mark (Lundgaard, køkkenchef, red.) gør et fantastisk stykke arbejde. Det vil vi gerne støtte ham i, sagde Simon Skouboe, der står i spidsen for familien Skouboes aktiviteter, dengang.

Familien Skouboe blev milliardærer, da den solgte selskabet LM Glasfiber, og går meget op i kunst og mad.

Ved købet understregede Simon Skouboe da også, at det ikke var for pengene, at man købte Kong Hans Kælder.

- Hvis det var ren økonomi, vi kiggede på, så var der nok andre brancher, der var sjovere. Men det skal jo ikke gå op i kroner og øre det hele, sagde Simon Skouboe.

Bestyrelsen i Kong Hans Kælder består hovedsageligt af medlemmer af Skouboe-familien, mens Mark Lundgaard Nielsen er direktør.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Haarslev-familie vinder over kapitalfond i retten

Solrig sommer skæpper i kassen hos Paradis

Ugens grin: Spil med musklerne

Pepsi køber Sodastream i milliardhandel

110 meter høj skorsten kan reducere lugten af døde dyr

Rejsegilde på Co-Ro’s ”Powerhouse”

Nyhedsbrev

Danish Crown strammer skruen

Skidt for suppevirksomhed

Capnovas danske suppesats lukker butik og omorganiserer virksomheden.

Glasfund i pulled pork fra Jensens Bøfhus

Danske slagtermestre stævner EU-Kommissionen

Brancheorganisationen Danske Slagtermestre har netop stævnet den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, for inhabilitet i sag om spildevandsafgift, som tilgodeser store danske slagterier på bekostning af de mindre.

Kanonår for dansk restaurationsbranche

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Generation Food Award afholdes for anden gang

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Stærk sommer giver opjustering hos Carlsberg

Regeringen vil proppe mere sund mad i danskerne

Slagtere får de mindste lønstigninger

WeDoBurgers lukker og slukker

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Københavns Madhus får ny direktør

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Just Eat vil også levere morgenmad

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Svaneke Bryghus får ny direktør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vores avancerede 3D-laser udstyr giver præcise målinger

Bageri køber fødevaregodkendte reoler til kølerum

Simens og Ultrafilter Scandinavian - Breating air system

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Små brugervenlige cirkulationspumper

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

RS Components introducerer branchens første IIoT sensor-udviklingssæt fra HARTING

Ny svingkran til værkstedet, produktionen eller et helt tredje sted?

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Trykmåling og trykregulering hos Burkert Danmark

Pas på hænderne, håndværker!

Hvem vinder årets GS1 Pris?

Lead Auditor Miljø

IMA dairy food BENHIL

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

HF og Banner forbedre overvågningen hos Danfoss Kolding

"Hun sikrede fulde huse i løbet af nul komma fem"

Direktør i PanPac Engineering fylder 50 år

SMC’s salgsstab styrkes med bred profil

SMC’s salgsteam Nordjylland opgraderer

Digital ledelse i fokus på Automatik

Verdens største producent af græsfrø vælger automatisk pakke- og palleterin...

Demonstration af løsninger, der styrker industriens konkurrenceevne på stan...

TransSteel 2200 svejsemaskine til MIG/MAG, TIG og MMA inkl. tilbehør

Medarbejderrekord hos Gibotech

Send til en kollega

0.19