23948sdkhjf

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

| Af Reaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Efter to års ejerskab har milliardærfamilien Skouboe vendt Kong Hans Kælders millionunderskud til plus

Regnskabet for den kendte og bekostelige restaurant Kong Hans Kælder i København for 2017 er forskellig som nat fra dag i forhold til året før.

Mens 2016 bød på et gevaldigt underskud, giver restauranten, der i begyndelsen af 2016 blev købt af milliardærfamilien Skouboe, nu et solidt overskud. Det viser regnskabet for 2017, der netop er offentliggjort.

Regnskabet er blottet for bare skyggen af detaljer om driften, men viser, at bruttoresultatet - indtægterne efter udgifter til råvarer - blev mere end fordoblet til 10,2 millioner kroner.

Og på trods af, at der er betalt 652.998 kroner i skat, gav restauranten et overskud på 2,3 millioner kroner. I 2016 lød den post på et underskud på 2 millioner kroner.

Kong Hans Kælder har fået en økonomisk indsprøjtning på tre millioner kroner i året, og sammen med overskuddet har det sendt egenkapitalen op på solide 6,8 millioner kroner.

Restauranten var en af de to første i Danmark, der sikrede sig en Michelin-stjerne. Det skete i 1983.

Ville sikre stedet
I 2016 fik Kong Hans både Michelin-stjernen tilbage og blev overtaget af milliardærfamilien Skouboe, der også ejer Henne Kirkeby Kro.

- Vi har altid haft et godt forhold til Kong Hans Kælder, og vi vil gerne være sikre på, at stedet bliver ført videre i den rette ånd. Og så synes vi, at Mark (Lundgaard, køkkenchef, red.) gør et fantastisk stykke arbejde. Det vil vi gerne støtte ham i, sagde Simon Skouboe, der står i spidsen for familien Skouboes aktiviteter, dengang.

Familien Skouboe blev milliardærer, da den solgte selskabet LM Glasfiber, og går meget op i kunst og mad.

Ved købet understregede Simon Skouboe da også, at det ikke var for pengene, at man købte Kong Hans Kælder.

- Hvis det var ren økonomi, vi kiggede på, så var der nok andre brancher, der var sjovere. Men det skal jo ikke gå op i kroner og øre det hele, sagde Simon Skouboe.

Bestyrelsen i Kong Hans Kælder består hovedsageligt af medlemmer af Skouboe-familien, mens Mark Lundgaard Nielsen er direktør.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Nyhedsbrev

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Online Avis Arkiv

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Bryggeri flytter og får udskænkning

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Direktør har forladt Løgismose Meyers

Pølser med metal trukket retur

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Send til en kollega

0.159