Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Geia Food med hovedkvarter i Aalborg fortsatte i 2017 med at sælge mere end nogensinde før - men det smittede ikke af på bundlinjen, hvor koncernen i det nye årsregnskab må notere sig et fald i overskuddet fra knap 33 til knap 30 millioner kroner.

Det på trods af, at omsætningen igen satte rekord - denne gang med en stigning til 1,21 milliard mod 1,14 milliard året før.

Virksomheden, der udvikler og leverer fødevarekoncepter til detailhandelen i hele Skandinavien, lever dog fint med for første gang i årevis ikke at øge indtjeningen.

- Det vigtigste for os er, at vi har en positiv udvikling på omsætningen. Så et fald på tre millioner hvad angår resultatet er ikke noget, der bekymrer os. Vi anser det stadig for at være tilfredsstillende, set i lyset af den meget intense konkurrencesituation, vi er i, siger administrerende direktør Claus Ravnsbo til Food Supply.

Han regner med, at overskuddet i indeværende år lander på 30-35 millioner.

Tyvstarter med CSR-rapport
I forbindelse med årsregnskabet har Geia Food for første gang udsendt en CSR-rapport om virksomhedens status på områder som miljø, klima og sociale forhold. Virksomheder af Geia Foods størrelse skal rent lovmæssigt rapportere detaljeret om den slags fra og med 2018, men Geia Food har altså valgt at tyvstarte.Og det er der en god grund til, nævner Claus Ravnsbo:

- Det kan siges meget enkelt: Vore kunder er den skandinaviske detailhandel. Deres kunder er de skandinaviske forbrugere. Og for skandinaviske forbrugere er tillid afgørende, når de vælger indkøbssted. Derfor er ansvarlighed vigtigt for os såvel som for vore kunder – og det stiller krav til os om at kunne rapportere troværdigt om vores arbejde med CSR, siger han.

Geia Foods første egentlige CSR-rapport fokuserer især på områder som fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, klima, miljø og økologi.

Geia Food fik i slutningen af 2017 det norske investeringsselskab Credo Partners som ny hovedaktionær, da nordmændene overtog 55 procent af aktierne. Også Claus Ravnsbo og tre andre ledende medarbejdere er medejere, mens de resterende aktier er ejet af stifterne Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Etiket-tjek kan spare en formue

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Nyhedsbrev

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Ugens grin: Sælgeren og fåreflokken

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mars Valve Europe A/S på Achema messen i Frankfurt

Measurement Computing (MCC) yder nu gratis support for Linux til deres DAQ enheder

Lene har betalt Damstahls regninger i 40 år

Danmarks største (og hurtigste) slyngrenser!

B6 er også knivskarpe i gummiprodukter!

Energieffektivt materiale til luftfordeling

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi har netop fået fornyet den velansete DNV godkendelse for Triflex vibrationsdæmpere

Super HMI touchskærm

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

ÅF A/S kører topkandidat i stilling

Sikker indgang uden partikler - hurtigt og effektivt!

Prevas har ansat Software Developer, Ralph Eastwood

Har du brug for en yderst fleksibel lagerløsning?

Bliv klogere på den bæredygtige emballageomstilling

Rustfrie fødevarefotoceller der holder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinf...

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til d...

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produk...

Send til en kollega

0.22