23948sdkhjf

Leslie Jørgensen smager på juicen hver dag

| Af Eskil Mann Sørensen | Tip redaktionen om en historie

Friskpresset appelsinjuice skal have den rigtige balance mellem sødme og surhed

Hver formiddag tager produktudvikler Leslie Jørgensen sig et glas frisk appelsinjuice. Han skal kontrollere, at juicen lever op til de høje krav, der stilles til Brämhults-juicen.

Brämhults er Rynkeby Foods mærke for friskpresset juice.



Selv om der løbende udføres målinger af juicens naturlige appelsinsyre og frugtsukker, så er det ikke altid tilstrækkeligt.

- Vi har vores specifikationer og vores recept at gå ud fra. Men det kan godt snyde os. Når jeg står med det færdige produkt, kan det være for surt. Så kan vi supplere med eksempelvis brasilianske appelsiner, som oftest er temmelig søde, siger Leslie Jørgensen.

Den friskpressede juice laves af appelsiner, der kommer fra Egypten, Grækenland, Sydafrika, Brasilien og flere andre lande.

- Frem til uge 30 får vi appelsiner fra landene nord for Ækvator. Derefter får vi appelsiner fra syd for Ækvator, eksempelvis fra Brasilien og Sydafrika.

Juicen fra forskellige partier appelsiner skal blandes, så man opnår en god smag.

- Forholdet mellem frugtsyre og frugtsukker skal være rigtigt. Vi opererer med en ratio, der skal ligge mellem 12 og 13, fortæller Leslie Jørgensen, senior product manager hos Rynkeby Foods.

Når Rynkeby starter med appelsiner fra jordens nordlige halvkugle i januar, så er de relativt sure. Det bliver kompenseret ved hjælp af et stort lager af søde brasilianske appelsiner. Fra marts er det naturlige sukkerindhold fra de nordlige appelsiner højt nok i sig selv.

Olieindhold 
En anden vigtig faktor i frugtjuicen er olieindholdet, for der er et lille indhold af olie appelsiner - og det kan mærkes.

- Hvis indholdet af olie er lavt, så bliver juicen flad i smagen. Hvis olieindholdet er for højt, så kan juicen nærmest "brænde" på tungen. Når der er en ubalance, så må vi kompensere. Så kigger vi på lageret, hvilke appelsiner vi har, som vil kunne afbalancere smagen, siger han.

Men smagen af Brämhults er ikke derfor nødvendigvis den samme fra uge til uge eller måned til måned.

- Der vil være nogle naturlige variationer i løbet af året, fordi vores råvarer ændrer sig. Vi synes selv, at det er fantastisk med den smagsændring fra måned til måned. At vores produkt ikke er helt det samme hver gang, siger Leslie Jørgensen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Intech International tredobler overskuddet

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Midtjysk frugtgrossist konkurs

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Nyhedsbrev

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Online Avis Arkiv

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Mammen smyger sig op ad milliarden

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Storbrand: Naturmælk skal have nyt lager

Scanvaegt Systems køber Holstebro-virksomhed

DTU Fødevareinstituttet inviterer til fødselsdag

Ugens grin: Tidlig weekend

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Midtfyns Bryghus yderst tilfreds med 2018

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Efter tragisk dødsfald: Fiskefirma præsenterer topregnskab

Brygger bygger helt nyt bryggeri

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny ansættelse i Axflow A/S

Mød dine kunder ansigt-til-ansigt på DiaLabXpo

Pas på indavl, når du ansætter

Vision-teknologi til et smartere produktionsmiljø

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

KL Automatik belønnet for at uddanne lærlinge

STEMMER IMAGING sætter en vigtig milepæl for international ekspansion med køb af Infaimon Group

Opdateret Areal & Volumenberegner fra Trelleborg

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Virksomhedsstyring for små og mellemstore virksomheder

Gen-bespænding af sold med filtervæv

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Lejer til stål- og metalindustrien

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Alt-i-et panel: controller, touch-skærm og processor

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Hygienic - når renhed, nøjagtighed og sikkerhed har højeste prioritet, kan du stole på Bürkert

Halvér støjniveauet i produktionen ved at installere nye blæsepistoler

Kan plast forhindre madspild?

SBO Vandtanke rundt omkring

Nu kan du bruge 2D stregkoder på din pallelabel

Cobot - Collaborative robot

KTR ROTEX ® koblinger

Gratis guide til EDI

Send til en kollega

0.279