Mere udstyr til de små bryggerier

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

De store udstyrsleverandører leverer i stigende grad maskiner og serviceprogrammer, som er tilpasset de mindre bryggerier

Kampen om forbrugernes gunst er blevet hårdere, men på andre områder er det i løbet af de seneste par år blevet lettere at være mikrobrygger.

Eksempelvis når man skal ud og anskaffe sig nyt produktionsudstyr. Hvor det tidligere ofte krævede hjemmestrikkede løsninger eller lappeløsninger, er der i dag langt flere varer på hylden, når man skal ud og handle ind som mikrobrygger, oplever ejeren af Indslev Bryggeri, Anders Busse Rasmussen.

- Man kan tydeligt mærke, at udstyrsleverandørernes innovationsafdelinger har fokus på mikrobryggerierne. Selv dem, der tidligere servicerede Carlsberg og de andre store bryggier med kæmpestore tappelinjer, begynder nu at have noget udsyr, som er realistisk for sådan noget som os at køre med. Det var helt urealistisk for 10 år siden.

Indslev Bryggeri købte sidste år en centrifuge med en kapacitet på 30-40 hektoliter i timen. Netop sådan en maskine er et godt eksempel på teknologi til mikrobryggeren, som ikke fandtes på markedet for bare få år siden.

- Tidligere havde de mindste centrifuger måske en kapacitet på 200 hektoliter. Og derfor var der stort set ingen mindre bryggerier, der havde sådan én. Men næsten alle de store leverandører er begyndt at lave mindre maskiner, der passer til sådan nogle som os. For det er der, vækstlaget er, siger Anders Busse Rasmussen.

Han tilføjer, at mange af udstyrsleverandørerne tilsvarende er begyndt at tilpasse deres serviceprogrammer til de mindre bryggerier.

Så der er helt klart sket et skifte på den front, siger han.

- Maskinerne er ikke blevet billigere, men udstyret findes derude, og man behøver ikke selv opfinde den dybe tallerken.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fisker scorede kassen på populære sild

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Send til en kollega

0.22