23948sdkhjf

Mikrobrygger mærker ånden fra de store i nakken

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Specialøl: Indslev Bryggeri taber markedsandele i supermarkederne

Knivene er hvæssede og konkurrencen benhård på det danske ølmarked.

Mens salget af øl i bedste fald har været stagnerende over en årrække, er salget af specialøl kun vokset de seneste mange år. Fra 2004 til 2017 steg specialøllenes markedsandel fra under tre procent til godt ni procent. Men kurven er fladet ud de seneste tre år.



Samtidig har kampen om forbrugernes gunst aldrig været hårdere på specialølsmarkedet end nu. Flere mikrobryggerier skyder op, og de store bryggerikoncerner går nu målrettet efter specialølsmarkedet. Det oplever i hvert fald Indslev Bryggeri på Fyn, som efter flere år med pæne regnskaber må notere sig et minus i det kommende regnskab for 2017.

- Omsætningen er simpelthen faldet. Vi har de sidste to-tre år set en tendens til, at markedet er under forandring. Og det har vi brugt nogle år på at tilpasse os til. Men foreløbig tegner 2018 da godt, siger ejer af Indslev Bryggeri, Anders Busse Rasmussen.

Presset ud af tilbudsaviserne
Han henviser især til de store bryggeriers indtog på markedet. Skal han sætte procenter på, vurderer han, at 80 procent af den hårdere konkurrence skyldes de store. Der er ganske enkelt hårdere kamp om at komme med i supermarkedernes tilbudsaviser, hvilket er afgørende for et godt salg i det segment, fortæller Anders Busse Rasmussen.

- Hvis man som almindelig oplyst forbruger kigger på tilbudsaviserne, kan man finde masser af tilbud på specialøl, men hvis man kender lidt til ølbranchen, vil man se, at rigtig mange af dem er fra Carlsberg eller Royal Unibrew, siger han og tilføjer:

- Det er den helt store ændring, der er sket. For vores produkter er ikke blevet mindre populære eller dårligere, og forbrugerne er ikke blevet mindre villige til at købe vores produkter.

- Så I bliver presset ud af supermarkederne?

- Vi bliver i hvert fald presset ud af tilbudsaviserne.

Mere fokus på lokale varer
I Anders Busse Rasmussens optik kan de sidste 20 procent tilskrives en kombination af flere mikrobryggerier end tidligere og detailhandlens øgede fokus på lokale råvarer.

- Hos mange af de store kæder er der kommet meget fokus på lokale varer, og det synes jeg sådan set er positivt. Men det betyder, at der er kommet langt flere lokale øl på hylderne rundt omkring, fordi supermarkederne tager lokale produkter ind.

- Gør det så ikke, at I kan sælge mere lokalt på Fyn?

- Nej, ikke rigtigt, for der har vi altid været. Vi har været godt repræsenteret over hele Fyn i forvejen, så det er ikke, fordi vi har oplevet en kraftig forøgelse af salget, siger Anders Busse Rasmussen, som understreger, at det ikke skal opfattes som en klagesang.

- Det er bare en konstatering af, markedet har udviklet sig.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Intech International tredobler overskuddet

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Midtjysk frugtgrossist konkurs

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Nyhedsbrev

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Online Avis Arkiv

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Mammen smyger sig op ad milliarden

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Storbrand: Naturmælk skal have nyt lager

Scanvaegt Systems køber Holstebro-virksomhed

DTU Fødevareinstituttet inviterer til fødselsdag

Ugens grin: Tidlig weekend

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Midtfyns Bryghus yderst tilfreds med 2018

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Efter tragisk dødsfald: Fiskefirma præsenterer topregnskab

Brygger bygger helt nyt bryggeri

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny ansættelse i Axflow A/S

Mød dine kunder ansigt-til-ansigt på DiaLabXpo

Pas på indavl, når du ansætter

Vision-teknologi til et smartere produktionsmiljø

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

KL Automatik belønnet for at uddanne lærlinge

STEMMER IMAGING sætter en vigtig milepæl for international ekspansion med køb af Infaimon Group

Opdateret Areal & Volumenberegner fra Trelleborg

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Virksomhedsstyring for små og mellemstore virksomheder

Gen-bespænding af sold med filtervæv

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Lejer til stål- og metalindustrien

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Alt-i-et panel: controller, touch-skærm og processor

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Hygienic - når renhed, nøjagtighed og sikkerhed har højeste prioritet, kan du stole på Bürkert

Halvér støjniveauet i produktionen ved at installere nye blæsepistoler

Kan plast forhindre madspild?

SBO Vandtanke rundt omkring

Nu kan du bruge 2D stregkoder på din pallelabel

Cobot - Collaborative robot

KTR ROTEX ® koblinger

Gratis guide til EDI

Send til en kollega

0.182