23948sdkhjf

Alkoholfri øl skal være billetten til eksport

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Svaneke Bryghus vil gøre op med alkoholfri øls dårlige ry

Sig ordene "alkoholfri øl", og de fleste vil sandsynligvis rynke på næsen.

Men salget af alkoholfri øl er i rivende vækst både herhjemme og i udlandet, blandt andet hjulpet godt på vej af, at den daværende SR-regering i 2014 hævede alkoholgrænsen fra 0,1 procent til 0,5.



Ifølge den seneste opgørelse fra 2017 blev der drukket 3,2 millioner liter alkoholfri øl i Danmark, hvilket er en tredobling siden 2014.

Forbrugernes øgede nysgerrighed på øl, der ikke giver tømmermænd, mærker man da også hos Svaneke Bryghus, der har firedoblet sit salg af alkoholfri øl siden årsskiftet.

- Det alkoholfrie marked har kørt på fuld speed i Sverige de seneste par år. Og lur mig, om ikke den her bølge også løber ind over Øresundsbroen. Folk vil bare ikke gå på kompromis med smagen, siger medejer og direktør Daniel Barslund.

Han uddyber, at bryghuset laver ufiltrerede øl brygget på gær, der ikke danner alkohol fremfor øl, der de-alkoholiseres efterfølgende. Det er ifølge Daniel Barslund med til at bevare såvel smag som duft.

Ser et stort potentiale 
Svaneke Bryghus introducerede en alkoholfri pale ale sidste forår og lancerede senere på året en alkoholfri julebryg, som bryggeriet ifølge Daniel Barslund fik ’sindssygt god feedback på’, og som på et tidligt tidspunkt var udsolgt i hele landet.

Pt. er bryggeriet desuden ved at udvikle en alkoholfri brown ale.

De alkoholfri varianter fylder stadig meget lidt i Svaneke Bryghus’ omsætning, mellem fem og 10 procent, så det er fortsat et nicheprodukt, medgiver Daniel Barslund.

- Men jeg ser rigtig stort potentiale, og ringer du om to år, tror jeg, det er væsentligt større. Også fordi jeg tror, den alkoholfri trend kommer til at køre i hele verden, siger direktøren.

Øget salg 
Mens salget af øl på globalt plan faldt i både 2015 og 2016, voksede salget af alkoholfri øl med fem procent ifølge analyseinstituttet Euromonitor International. Og verdens største bryggerikoncern, Anheuser-Busch InBev, forventer, at salget af økoøl vil udgøre 20 procent af koncernens omsætning i 2025.

- Alkoholfri øl kunne være vores adgangsbillet til eksportmarkedet. Kan vi oven i købet også sælge økologiske alkoholfrie øl, kan det være vejen frem, siger Daniel Barslund.

Svaneke Bryghus er ikke det eneste danske bryggeri, der gør det i alkoholfrie øl. Mikkeller har i årevis brygget alkoholfri øl, ligesom Carlsberg har introduceret et decideret alkoholfrit brand kaldet Nordic.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Arla skovler penge ind på valle

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Nyhedsbrev

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.261