23948sdkhjf

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Specialudviklet maskine håndterer en af bagerivirksomhedens største succeser

Hos Easyfood i Kolding produceres der bogstavelig talt brød og kager i lange baner. Det er alt fra pølsehorn og pizzasnegle til kanelsnegle, muffins og "fristelser" til tankstationer, restauranter, kantiner og butikker. Bagværket leveres dybfrossent, enten som helt færdigbagte produkter eller til bake off, som skal færdigbages.

Og det er mange kager og brød, det drejer sig om. Eksempelvis bliver der i 2018 leveret cirka 60 millioner færdige pølsehorn fra Easyfood til diverse kunder.



Produktionen, der sker i en kontinuerlig proces, starter med, at dejen blandes i store dejæltere, hvor hovedingredienserne mel og vand doseres automatisk og småingredienser tilsættes manuelt.

I alt æltes der cirka 1.500 kilo dej i timen.

Efter æltningen udrulles dejen på et bånd, hvorefter produktionsprocessen kører kontinuerligt til de færdige produkter er frosset og pakket. Ud fra den udrullede dej formes de enkelte brød og kager i automatiske specialmaskiner og sættes derefter til hævning i et rasterskab, hvor de enkelte bageplader kører igennem ved en temperatur på 28 grader og 83 procent luftfugtighed. Efter hævningen fortsætter produkterne enten til bagning eller direkte til frysning og emballering.

Lenze leverer maskiner 
Maskinerne, der former og håndterer de enkelte produkttyper er specialfremstillede og leveret af firmaet Letech Machines i Slagelse, som har udviklet maskinen for og i et samarbejde med Easyfood og Lenze, der har leveret et samlet system for motion bestående af servodrev, servomotorer, gear, styresystem og HMI.

Lenze har i den forbindelse samarbejdet med Kolding Instrumentservice, der foretager løbende vedligehold på anlægget. 

- Maskinerne, der håndterer og former de enkelte produkter, er udviklet specielt til vores produktion. Disse maskiner er opbygget på et fundament med hjul, så de let kan flyttes og udskiftes afhængig af de produkter, der skal produceres, fortæller technical manager Svend Østergaard, der har været med i Easyfood helt fra starten i 2000.

En af de nyeste specialmaskiner er en maskine, der anvendes til produktion af "Fristelser", der er et af Easyfoods mest succesrige produkter.

Fristelserne er populært sagt tre gærsnegle med fyld, der bages sammen i en papirform. Før dejen kommer til maskinen er den udrullet i tre "roulader" med frugtfyld, kanel/sukkerfyld, creme med videre. 


Det har ikke været nogen enkel opgave at udvikle maskinen, der kan lave tre færdige "Fristelser" i sekundet, bemærker administrerende direktør Lejf Rasmussen fra Letech Machines.

- Ved udvikling af maskiner til bageriindustrien er der store udfordringer med hensyn til konsistensen af dej med creme eller andre typer af fyld. Det har også været tilfældet med denne maskine, som skal håndtere meget sukkerholdig dej og hård eller blød creme som fyld.

- Ved at regulere på fremføringshastigheden skal den afskårne dejmængde kunne justeres, og derudover skal maskinen, der er udviklet til ét bestemt produkt, kunne omstilles til flere produktvarianter, siger Lejf Rasmussen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kyllingeslagteri med nyt underskud

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Skagenfood: Ægtepar sælger endnu en bid

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Han har investeret millioner i ny chokoladefabrik

Slagtere fjollede fridagen væk

Nyhedsbrev

15.060 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

11

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Online Avis Arkiv

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Ugens grin: Arbejdskammerater

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Aalborg får ny ølfestival

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Cateringfirma dropper lille køkken

Automatisering må vente

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

Det her er de mange muligheders land

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ønsker du intuitiv, intelligent og hygiejnisk ventilstyring?

Undgå nedetid i pakkeriet

Få Adgang Til Vores Webshop Nu →→→→ Og få hele pakken, uden nogle forpligtelser!

Tryksensor med IO-Link

Vær dig selv – også før du søger job

Shitstorm og influencer marketing..

Nyansættelse: Signe Agnethe Back

NYT! Halal-certificerede specialsmøremidler

Ara El præsenterer Lovatos knap- og switchserie

Ny medarbejder i JKS CAREER

Industri Udvikling ser frem til et godt samarbejde med Wila

PanPac indgår aftale med newzealandsk firma

PRO-CONSULT ønsker Bjarne tillykke med 20-års jubilæum

HCP Maskincenter har nu både showroom og lager på den halve plads

Ny SNYPER-LTE Graphyte signaltester - analyserer flere netværk samtidig

Mange blæse-applikationer er overdimensionerede og ineffektive

Nyhed hos Brd. Klee: Elesa+Ganter RE.F2 letløbende PU-hjul.

Produktfokus: Svingkraner

Vi holder dine processer kørende

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Modulært ventilsystem til temperaturregulering

RPC Superfos giver Cariocas tuschspande et nyt udseende

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Temperering af chokolade fra Salicath ApS

Indstilling til Danish Retail Award 2019

Send til en kollega

0.183