Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Specialudviklet maskine håndterer en af bagerivirksomhedens største succeser

Hos Easyfood i Kolding produceres der bogstavelig talt brød og kager i lange baner. Det er alt fra pølsehorn og pizzasnegle til kanelsnegle, muffins og "fristelser" til tankstationer, restauranter, kantiner og butikker. Bagværket leveres dybfrossent, enten som helt færdigbagte produkter eller til bake off, som skal færdigbages.

Og det er mange kager og brød, det drejer sig om. Eksempelvis bliver der i 2018 leveret cirka 60 millioner færdige pølsehorn fra Easyfood til diverse kunder.

Produktionen, der sker i en kontinuerlig proces, starter med, at dejen blandes i store dejæltere, hvor hovedingredienserne mel og vand doseres automatisk og småingredienser tilsættes manuelt.

I alt æltes der cirka 1.500 kilo dej i timen.

Efter æltningen udrulles dejen på et bånd, hvorefter produktionsprocessen kører kontinuerligt til de færdige produkter er frosset og pakket. Ud fra den udrullede dej formes de enkelte brød og kager i automatiske specialmaskiner og sættes derefter til hævning i et rasterskab, hvor de enkelte bageplader kører igennem ved en temperatur på 28 grader og 83 procent luftfugtighed. Efter hævningen fortsætter produkterne enten til bagning eller direkte til frysning og emballering.

Lenze leverer maskiner 
Maskinerne, der former og håndterer de enkelte produkttyper er specialfremstillede og leveret af firmaet Letech Machines i Slagelse, som har udviklet maskinen for og i et samarbejde med Easyfood og Lenze, der har leveret et samlet system for motion bestående af servodrev, servomotorer, gear, styresystem og HMI.

Lenze har i den forbindelse samarbejdet med Kolding Instrumentservice, der foretager løbende vedligehold på anlægget. 

- Maskinerne, der håndterer og former de enkelte produkter, er udviklet specielt til vores produktion. Disse maskiner er opbygget på et fundament med hjul, så de let kan flyttes og udskiftes afhængig af de produkter, der skal produceres, fortæller technical manager Svend Østergaard, der har været med i Easyfood helt fra starten i 2000.

En af de nyeste specialmaskiner er en maskine, der anvendes til produktion af "Fristelser", der er et af Easyfoods mest succesrige produkter.

Fristelserne er populært sagt tre gærsnegle med fyld, der bages sammen i en papirform. Før dejen kommer til maskinen er den udrullet i tre "roulader" med frugtfyld, kanel/sukkerfyld, creme med videre. 


Det har ikke været nogen enkel opgave at udvikle maskinen, der kan lave tre færdige "Fristelser" i sekundet, bemærker administrerende direktør Lejf Rasmussen fra Letech Machines.

- Ved udvikling af maskiner til bageriindustrien er der store udfordringer med hensyn til konsistensen af dej med creme eller andre typer af fyld. Det har også været tilfældet med denne maskine, som skal håndtere meget sukkerholdig dej og hård eller blød creme som fyld.

- Ved at regulere på fremføringshastigheden skal den afskårne dejmængde kunne justeres, og derudover skal maskinen, der er udviklet til ét bestemt produkt, kunne omstilles til flere produktvarianter, siger Lejf Rasmussen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens grin: Weekend-arbejde

Nyhedsbrev

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Stjernekok 3D-printer kødgitter og løgform

Dragsbæk vil huse ny fødevareklynge

Margarineproducenten har købt de tidligere Oticon-bygninger i Thisted og inviterer potentielle samarbejdspartnere indenfor til fælles udviklingsprojekter

Carlsbergs kartel-appel skudt i gang

Kemistuderende brygger øl til Folkemødet

Aalborg Universitet Esbjerg har igen i år leveret øl til på Folkemødet på Bornholm, som kan smages i Ingeniørteltet

Svinkløv-kok kåret som Europas tredjebedste - er klar til VM

Kenneth Toft-Hansen får bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke i den italienske by Torino

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Fjerkrækoncern køber op i Frankrig

Carsoe sat til salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Det er ikke altid størrelsen… 

PALOMAT® styrker salgsteamet

Bare fordi sko skal være sikre, må de godt være lidt smarte…

En lækker ske i låget er ikke en by i Rusland

DIAP byder velkommen til nye danske distributører

Buk, form og udret alle tænkelige kontourer - IP Maskiner

Fuld fart på Gibotech

Send til en kollega

0.212