23948sdkhjf

Madaffald fra defekt emballage kan reduceres med ny teknologi

Fynske TriVision har udviklet visionsystem, som giver færre emballagefejl

Fødevareaffald er en global udfordring, og FAO (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, red.) vurderer, at fødevareaffald er så meget som 1,3 milliarder ton pr. år.

Årsager til madaffald kan være alt fra afgrøder, der ikke høstes, over beskadigede og udløbne varer til forbrugernes rester. Men når det kommer til produktion og emballering, ligger problemet først og fremmest i, at produkter med defekt emballage når ud på hylderne i detailhandelen, hvor forbrugerne afviser dem på grund af synlige fejl. Nye teknologier kan forhindre dette.

Sikker emballage, som forhindrer, at produktet går i stykker under forsendelse, indkøb og opbevaring, er vigtig, men faktisk er de fem hyppigste fejltyper emballagefejl, mærkningsfejl, fejl i pakkesvejsning, materialefejl og forurening af produktet.

Visionsteknologien kan nu hjælpe fødevareproducenterne med at kontrollere emballagen og kvaliteten tidligt i produktionsprocessen, hvilket reducerer affaldet både i detailhandelen og i produktionslinjerne. 

Hurtige kameraer
Industriel visionteknologi bruger hurtige kameraer med høj opløsning til at opdage fejl i produkter, og det er en teknologi, som kan forhindre madaffald. Industriel visionteknologi har eksisteret i mere end 40 år, men inden for de seneste 15-20 år har væksten i automatiseret produktion gjort visionteknologien populær.

Visionteknologien bruges i en bred vifte af produktionsanlæg fra bilindustrien, over elektronik til life science og pharma. Fynske TriVision udvikler visionsystemer og har oparbejdet en betydelig ekspertise i fødevareindustrien og leveret udstyr til blandt andre Arla.

Kameraerne selv kan fotografere mange typer fødevarer, og den software, der bruges til at analysere billederne, kan inspicere pakninger, etiketter, skiver, produkt og emballage. Hemmeligheden ligger i kombinationen af kameraer og intuitiv software, der er udviklet gennem 20 år. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093