Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Årets mælkepris gik til tænketanken Frej

”I en tid hvor den gode samtale indimellem bliver overdøvet af højrøstede stemmer, der råber ned i hvert sit ekkokammer, har vi alle sammen brug for initiativer som Tænketanken Frej – et bevis på, at den konstruktive dialog mellem virksomheder og forbrugere faktisk kan lykkes.”

Med de ord overrakte Mejeriforeningens direktør, Jørgen Hald Christensen, fredag eftermiddag organisationens initiativpris – også kaldet "Mælkeprisen" – til Iben Krog Rasmussen fra den fødevarepolitiske tænketank Frej. Med prisen følger en check på 25.000 kr.

Prisoverrækkelsen foregik i forbindelse med Mejeriforeningens årlige generalforsamling på Koldkærgaard i Skejby.

Tænketanken Frej blev grundlagt af fire unge kvinder i 2016 og har i løbet af ganske kort tid markeret sig med en række arrangementer, hvor man har sat aktuelle og ofte kontroversielle emner inden for landbrug, natur, miljø og fødevareproduktion til debat. Alt sammen med det erklærede formål at bygge bro mellem forbrug og produktion af fødevarer i Danmark.

Til disse "tværfaglige arrangementer" er det lykkedes at få selv hårdnakkede modstandere til at indgå i en saglig dialog, påpeger mejeriforeningen.

Fri og livlig debat
I sin tale til prismodtageren fremhævede Jørgen Hald Christensen, at Frej har skabt et ”forum for fri og livlig debat baseret på fakta og faglig indsigt med det ædle formål at gøre både debattører og tilhørere lidt klogere og mere afklarede på både modpartens og egne holdninger.”

Direktøren pegede også på, at denne dialog set fra dansk mejeribrugs side er særligt vigtig i en tid, hvor der sker rigtig meget inden for måltidsvaner, sundhed, bæredygtighed og dyrevelfærd.

- Her har vi alle brug for at blive klogere, inspireret og udfordret, og hvis den samtale skal lykkes, er det nødvendigt, at den sunde fornuft får en stemme. At vi får nuanceret debatten. Derfor har vi alle brug for Frej, sagde han.

Stiller op til kritik
I Tænketanken Frej er prisen et brugbart skulderklap fra en del af fødevarebranchen.

- Pengene kommer til at gøre en stor forskel i vores arbejde, men vi er mindst lige så glade for den anerkendelse, som prisen er udtryk for, sagde tænketankens Iben Krog Rasmussen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

- Vi har tidligere været lidt nervøse for at læne os for meget op ad fødevareerhvervene, men har siden erkendt, at det er vigtigt med et tæt samarbejde med alle parter, hvis vi skal opretholde den demokratiske samtale og arbejde for et stadigt mere bæredygtigt fødevaredanmark.

- Til vores arrangementer bliver repræsentanter for erhvervssiden ofte udsat for skarp kritik fra både oplægsholdere og publikum. Men de stiller altid op, lytter og svarer beredvilligt på kritikken. De vil gerne dialogen, og vi oplever også, at erhvervet er klar på at ændre sig i takt med resten af samfundet, sagde hun




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

Nyhedsbrev

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Online Avis Arkiv

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Løgismose Meyers fyrer topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Sjællandsk bryghus truet af fallit

Kaffekæden Riccos udskyder udlandsplaner

Vestfrost skal have ny direktør

Ny teknologi skaber bedre fødevaresikkerhed

Ugens grin: En rigtig sælger

Succesfuld chokolademager udvider med fabrik i Aarhus

Innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Vestjysk bryghus konkurs

Salg af bryggeriet er trukket ud - nu har kreditorerne mistet tålmodigheden

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiAir sørger for alt

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Endnu en ERIKKILA SPARTAN traverskran er leveret til en kunde

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Hør godt efter her …

Process Engineering A/S er blevet certificeret!

ZF Danmark fører NIDEC Shimpo

Seminar om effektiv og sikker datahåndtering d. 2/10 hos IDA

Westrup A/S i Slagelse har fået forvandlet lagerplads til stort modulopbygget værkførerkontor

Den intelligente rottefælde

HN Group A/S tager ansvar og uddanner lærlinge

Uhing EasyLock ® - Manicus Teknik

EUs afhængighed af russisk gas skaber bekymring

Mave & Hjerte er vejen til innovation hos Peter Larsen Kaffe

Kursus: IATF 16949:2016 Specialist (dansk)

Ejerskifte i Lisco Analytical Juli 2018

Ny støjsvag robust olie-fri OF302-25BQ2 JUN-AIR kompressor

Opførelse af nyt frysehus på Aarhus Havn

PALOMAT® udvider marketingteamet

Fordelene ved hele kyllinger

Automatik 2018 bød på masser af nærvær, relationer og ny viden

Send til en kollega

0.289