23948sdkhjf

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Årets mælkepris gik til tænketanken Frej

”I en tid hvor den gode samtale indimellem bliver overdøvet af højrøstede stemmer, der råber ned i hvert sit ekkokammer, har vi alle sammen brug for initiativer som Tænketanken Frej – et bevis på, at den konstruktive dialog mellem virksomheder og forbrugere faktisk kan lykkes.”

Med de ord overrakte Mejeriforeningens direktør, Jørgen Hald Christensen, fredag eftermiddag organisationens initiativpris – også kaldet "Mælkeprisen" – til Iben Krog Rasmussen fra den fødevarepolitiske tænketank Frej. Med prisen følger en check på 25.000 kr.

Prisoverrækkelsen foregik i forbindelse med Mejeriforeningens årlige generalforsamling på Koldkærgaard i Skejby.

Tænketanken Frej blev grundlagt af fire unge kvinder i 2016 og har i løbet af ganske kort tid markeret sig med en række arrangementer, hvor man har sat aktuelle og ofte kontroversielle emner inden for landbrug, natur, miljø og fødevareproduktion til debat. Alt sammen med det erklærede formål at bygge bro mellem forbrug og produktion af fødevarer i Danmark.

Til disse "tværfaglige arrangementer" er det lykkedes at få selv hårdnakkede modstandere til at indgå i en saglig dialog, påpeger mejeriforeningen.

Fri og livlig debat
I sin tale til prismodtageren fremhævede Jørgen Hald Christensen, at Frej har skabt et ”forum for fri og livlig debat baseret på fakta og faglig indsigt med det ædle formål at gøre både debattører og tilhørere lidt klogere og mere afklarede på både modpartens og egne holdninger.”

Direktøren pegede også på, at denne dialog set fra dansk mejeribrugs side er særligt vigtig i en tid, hvor der sker rigtig meget inden for måltidsvaner, sundhed, bæredygtighed og dyrevelfærd.

- Her har vi alle brug for at blive klogere, inspireret og udfordret, og hvis den samtale skal lykkes, er det nødvendigt, at den sunde fornuft får en stemme. At vi får nuanceret debatten. Derfor har vi alle brug for Frej, sagde han.

Stiller op til kritik
I Tænketanken Frej er prisen et brugbart skulderklap fra en del af fødevarebranchen.

- Pengene kommer til at gøre en stor forskel i vores arbejde, men vi er mindst lige så glade for den anerkendelse, som prisen er udtryk for, sagde tænketankens Iben Krog Rasmussen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

- Vi har tidligere været lidt nervøse for at læne os for meget op ad fødevareerhvervene, men har siden erkendt, at det er vigtigt med et tæt samarbejde med alle parter, hvis vi skal opretholde den demokratiske samtale og arbejde for et stadigt mere bæredygtigt fødevaredanmark.

- Til vores arrangementer bliver repræsentanter for erhvervssiden ofte udsat for skarp kritik fra både oplægsholdere og publikum. Men de stiller altid op, lytter og svarer beredvilligt på kritikken. De vil gerne dialogen, og vi oplever også, at erhvervet er klar på at ændre sig i takt med resten af samfundet, sagde hun




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Nyhedsbrev

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Online Avis Arkiv

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Carsoe køber op

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Ugens grin: Den effektive maler

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto sin butik nummer 500 i Danmark

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Igen royalt besøg på FoodTech

Dommere skal smage 1.500 fødevarer

International Food Contest er igen en del af FoodTech-messem

Bryghus renset i sag om datofusk

Man må gerne ændre holdbarhedsdatoen

Nyt, glutenfrit bageri har knækket smagskoden

Så er de klar hos Sall Whisky Distillery

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Fryseeksperter får nyt navn

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

God start på FoodTech messen!

Kig forbi stand M9662 på FoodTech og byg din egen conveyor

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning gennemført hos CNC

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Process Engineering A/S kåret som en af Danmarks Bedste Arbejdspladser

Vær med i GS1 Denmarks julekalender 2018

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Service 24/7 i hele verden

Schneider Electric lancerer intelligent maskinstyring i industrien

Se video: Boschert-Gizelis sætter personlig rekord med en 12-meters kantpresser!

Fremtidsplaner: Vi skal erobre mejeribranchen

Mezzanin giver 25 % mere lagerplads hos Jysk Firmatøj

Kørerampe til containere

Superior

Intelligente drevsystemer til den digitaliserede produktion

Så er vi igang på FoodTech messen - kig forbi!

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Trækfri og kondensfri ventilation

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Drypoint adsorptionstørrere

Stærkt og kosteffektivt I/O-modul til brandspjæld

Ejner Hessels valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™ – og det e...

Siemens TIA-portal: Hvordan benytter jeg nye enheder med ældre versioner af...

Oplev PALOMAT® på dette års FoodTech messe

Send til en kollega

0.292