23948sdkhjf

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Årets mælkepris gik til tænketanken Frej
”I en tid hvor den gode samtale indimellem bliver overdøvet af højrøstede stemmer, der råber ned i hvert sit ekkokammer, har vi alle sammen brug for initiativer som Tænketanken Frej – et bevis på, at den konstruktive dialog mellem virksomheder og forbrugere faktisk kan lykkes.”

Med de ord overrakte Mejeriforeningens direktør, Jørgen Hald Christensen, fredag eftermiddag organisationens initiativpris – også kaldet "Mælkeprisen" – til Iben Krog Rasmussen fra den fødevarepolitiske tænketank Frej. Med prisen følger en check på 25.000 kr.

Prisoverrækkelsen foregik i forbindelse med Mejeriforeningens årlige generalforsamling på Koldkærgaard i Skejby.

Tænketanken Frej blev grundlagt af fire unge kvinder i 2016 og har i løbet af ganske kort tid markeret sig med en række arrangementer, hvor man har sat aktuelle og ofte kontroversielle emner inden for landbrug, natur, miljø og fødevareproduktion til debat. Alt sammen med det erklærede formål at bygge bro mellem forbrug og produktion af fødevarer i Danmark.

Til disse "tværfaglige arrangementer" er det lykkedes at få selv hårdnakkede modstandere til at indgå i en saglig dialog, påpeger mejeriforeningen.

Fri og livlig debat
I sin tale til prismodtageren fremhævede Jørgen Hald Christensen, at Frej har skabt et ”forum for fri og livlig debat baseret på fakta og faglig indsigt med det ædle formål at gøre både debattører og tilhørere lidt klogere og mere afklarede på både modpartens og egne holdninger.”

Direktøren pegede også på, at denne dialog set fra dansk mejeribrugs side er særligt vigtig i en tid, hvor der sker rigtig meget inden for måltidsvaner, sundhed, bæredygtighed og dyrevelfærd.

- Her har vi alle brug for at blive klogere, inspireret og udfordret, og hvis den samtale skal lykkes, er det nødvendigt, at den sunde fornuft får en stemme. At vi får nuanceret debatten. Derfor har vi alle brug for Frej, sagde han.

Stiller op til kritik
I Tænketanken Frej er prisen et brugbart skulderklap fra en del af fødevarebranchen.

- Pengene kommer til at gøre en stor forskel i vores arbejde, men vi er mindst lige så glade for den anerkendelse, som prisen er udtryk for, sagde tænketankens Iben Krog Rasmussen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

- Vi har tidligere været lidt nervøse for at læne os for meget op ad fødevareerhvervene, men har siden erkendt, at det er vigtigt med et tæt samarbejde med alle parter, hvis vi skal opretholde den demokratiske samtale og arbejde for et stadigt mere bæredygtigt fødevaredanmark.

- Til vores arrangementer bliver repræsentanter for erhvervssiden ofte udsat for skarp kritik fra både oplægsholdere og publikum. Men de stiller altid op, lytter og svarer beredvilligt på kritikken. De vil gerne dialogen, og vi oplever også, at erhvervet er klar på at ændre sig i takt med resten af samfundet, sagde hun


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094