Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant
Skagen Bryghus havde pæn fremgang sidste år
Det - kombineret med lavere afskrivninger på produktionsudstyr - gav et pænt løft til regnskabet, hvor resultatet efter skat steg fra 1,95 til 2,5 millioner kroner.
I dag sælges omtrent to tredjedele af Skagen Bryghus’ produktion på cirka 300.000 liter om året på flasker i forskellige butikker i hele landet.
Indtjeningen er dog noget bedre på de øl og den mad, der sælges i bryghuset egen bar og restaurant i Skagen, og derfor investerer bryggeriet lige nu i at udvide kapaciteten på hjemmefronten, så der kan sælges mere der.
Helt overordnet skal kapaciteten dog også øges, så der kan løbe endnu mere øl gennem hanerne i de kommende år.
- Vi vil altid gerne have mere og mere omsætning i restauranten, for der får man lidt mere for øllene, end man får for flaskerne, forklarer René Diget Søgaard Sørensen, der er direktør og brygmester hos Skagen Bryghus.
- Vi er i gang med en masse investeringer i blandt andet nye maskiner, så vi kan brygge noget mere øl. Og så laver vi en ekstra bar i vores gårdhave i huset, hvor vi håber på at kunne trække nogle flere folk igennem fortsætter han.
Endelig har Skagen Bryghus også følehornene ude efter at udnytte nogle flere af de kvadratmeter, som bryghuset har til rådighed i Skagen til mere restaurantplads.