23948sdkhjf

Øko-hippier fra Løvens Hule rejser nye millioner

Investorer har sværmet om Plantemagerens koncept
De to økologiske hippier Michael Lysgaard og Troels Pilemand, der i foråret blev landskendte for deres optræden i DR-serien Løvernes Hule med deres ”flydende urter”, fortsætter succesen med at skaffe investorer til udvidelse af produktionen i deres virksomhed, Plantemageren.

På tv fik de løvinden Birgit Aabo til at sætte penge i virksomheden. Og med en ny tilførsel af tilsammen godt to millioner kroner fra både gamle og to nye investorer er der nu yderligere penge til at opgradere produktionsanlægget. Målet er at kunne producere op til 36 millioner flasker af det innovative fødevareprodukt om året.

De to nye investorer, der er blevet lukket ind i varmen i Plantemagerens gartneri, er grundlæggeren af SEB-gruppen, erhvervspsykolog Sebastian Nybo, samt Thomas Boje Larsen, der har erfaring med at drive planteskole. De bliver en del af en kreds af investorer, der foruden Birgit Aabo tæller en række erfarne erhvervsmænd.


10 henvendelser
- Vi fik 10 henvendelser fra interesserede investorer efter ”Løven”. Vi gik i dialog og ønskede, at det skulle gå hurtigt og smertefrit. Derfor blev det Sebastian Nybo og Thomas Boje Larsen, fortæller plantemager Michael Lysgaard.

I første omgang har kunder over hele Danmark har taget godt imod de flydende urter, der bruges som krydderi. Plantemagerens hemmelige opskrift betyder ifølge virksomheden, at man får meget mere smag end fra tørrede krydderier.

Plantemagerens produkter kan i dag købes i 400 butikker over hele landet. Men planen er også at ramme store udenlandske markeder så hurtigt som muligt – og når produktionsapparatet kan følge med. Plantemageren deltager i løbet af de kommende måneder i en række internationale events. Michael Lysgaard og Troels Pilemand er blandt andet inviteret med på Udenrigsministeriets erhvervsfremstød i Japan og med de kongelige på besøg i Finland og Italien.

I dag produceres de flydende urter i et gammelt mejeri ved Holbæk, hvor virksomheden p.t. kan producere 80.000 flasker om måneden. De friske økologiske krydderier importeres fra Frankrig og Belgien, da det indtil videre vil alt for energikrævende og i strid med Plantemagerens bæredygtighedsprincipper at producere dem i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078