Ingredienser: Nu skal branchen have et løft

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nyt vækstteam skal styrke Danmarks position på verdenskortet for ingredienser

Den danske ingrediensbranche skal have et løft, og derfor har regeringen nedsat et vækstteam for ingrediensbranchen. Teamet skal komme med anbefalinger til, hvordan en succesfuld branche kan blive en endnu større succes.

Selv om ingrediensbranchen vokser, er den under pres fra udlandet, og derfor er der ifølge regeringen brug for at se på branchens vilkår og innovationen hos virksomhederne, hvis de skal vinde flere markedsandele fra internationale giganter på verdensmarkedet.

- I Danmark har vi mange virksomheder, som er eksperter i at udvikle ingredienser, der bidrager til foder og fødevarernes kvalitet, smag og karakteristika. Ingrediensbranchen er rigtig vigtig for Danmark. Derfor er jeg meget interesseret i at få branchens input til, hvor det uforløste vækstpotentiale ligger, og hvordan regeringen kan være med til at sikre fortsat vækst og udvikling i en allerede succesfuld eksportbranche, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen mener, at der er potentiale til at øge eksporten yderligere:

- Danmark har en styrkeposition og er førende, når det kommer til fødevareingredienser og fødevareproduktion generelt. Men derfor må vi ikke lægge os til at hvile på laurbærrene, for der er et stort potentiale for at øge eksporten yderligere. På verdensmarkedet vil det i stigende grad være dem, der forstår at producere klogt med høj kvalitet og på bæredygtige præmisser, som løber med ordrerne og kundernes tillid. Det skal selvfølgelig være os her i Danmark, der gør det, og det får vi nu branchens bedste bud på, hvordan vi gør, siger han.

Målet er, at det nye vækstteam skal kunne komme med anbefalinger til regeringen engang i efteråret 2018. Formand for vækstteamet er Bjarne Larsen, CEO, Danish Crown Ingredients.

- Nedsættelsen af vækstteamet sender et vigtigt signal til ingrediensbranchen. Jeg ser frem til at lede arbejdet i vækstteamet, hvor vi er klar til gribe den bold, regeringen har kastet. Vi dækker ingrediensbranchen bredt og har mulighed for at gå i dybden med de uforløste potentialer, som kan skabe vækst i branchen, siger Bjarne Larsen.

Det er tanken, at vækstteamet skal afholde fire workshops i løbet af 2018, hvor medlemmerne sammen finder frem til, hvad de skal anbefale regeringen at gøre for at skabe bedre rammer for ingrediensindustrien.

Medlemmerne af vækstteamet:

• Bjarne Larsen, CEO, Danish Crown Ingredients (formand)
• Anna Haldrup, Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet
• Christine Nellemann, Institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
• Claus Hviid Christensen, CEO, Nexus
• Henrik Jørgen Andersen, Senior Innovation Manager, Arla Foods Ingredients
• Jesper Thomassen, CEO, Nordic Sugar
• Johannes Palsson, CEO, FF Skagen A/S
• Lone Iven Director, Global Regulatory & External Affairs, Chr. Hansen A/S
• Mark Meier, Managing Director Nordic & Baltic, BASF
• Michelle Williams, Institutleder, AU Food
• Peter Torssell Iversen, CEO, Vilomix
• Søren Kjærulff, CEO, Fermbiotics ApS
• Tina Sejersgård Fanø, Executive Vice President, Novozymes


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Langenæs Bageriet bliver til Lagkagehuset

Øl-krise lurer: Bryggerier mangler CO2

Glutenfrit bageri: Vi er blæst omkuld

Årets lokale varer kåret

Pris til syltede havtorn, Swizzle og voksen-pålægschokolade

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Ølspecialister napper ordre til en kvart milliard

Alfa Lavals bryggeriafdeling i Søborg har vundet den største ordre nogensinde

Nyhedsbrev

Gas i frikadellepølser driller Coop

Ugens grin: Brand-tale

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Frysekoks tæt på at tage livet af Coldstar

Vejle-virksomheden mistede 90 millioner kroner

Brüel-direktør stopper - der er brug for en anden

Nordic Sugar ramt af strejke

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Langenæs Bageriet med nyt millionunderskud

2

Lasagne-Uber: Nu må vi sælge mad til hinanden

- Det er dybest set, fordi vi har medvind på cykelstien

Kassen er tom hos juicefirmaet Seimei

Ejer Allan Feldt har fyret halvdelen af medarbejderne

Ny emballage: Nu kan man lugte fødevaren, før man køber

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Advarsel: Listeria i løgpølse fra Slagter Munch

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

1

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Mosteri har mistet hele kapitalen

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Skarp pris på frekvensomformer

Pallereoler på centimetermål udnytter lagerpladsen maksimalt

NORD leverer produktdata med EPLAN

Ribe og Esbjerg får europæisk besøg om emnet ejerskifte

Vi synes altid det er fedt at se løftegrej i brug...

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

Nyt kompensator katalog fra WILLBRANDT Gummiteknik

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

Innovationspris til SEEPEX - digital pumpe får pris på ACHEMA 2018.

SMC D certificerer færøsk installatør med speciale i industriel automation

Den nye glasblæsningskabine hos Scan Bejds Steel A/S

Nye kabeltromler til fagfolk og seriøse gør-det-selv'ere

Forstår kundernes behov gennem tæt samarbejde

Brugervenligt og fleksibelt kamerasystem til lokalisering af emner

Frederik er udlært elektriker hos EL:CON i Grenaa

AF Packaging Solutions

Udskæring af kage - Salicath ApS

JOBOPSLAG: Bliv handelselev hos Fyns Kran Udstyr A/S (Odense)

Beskyttelsesdørsystemet PSENmlock - nu med flugtvejsoplåsning og serieforbindelse

Smart solcellelampe er den perfekte ledsager til udeliv og arbejde væk fra el-nettet

RS Components tilbyder datasikkerhedsprodukter, der kan hjælpe virksomheder...

Ny rapport: Standarder øger nordisk produktivitet og BNP

Uglvig og Skelmose samler tropperne i et selskab - Skelmose

teknatex ApS har stor succes med salg af perma STAR smøreenheder

Kom til julegavemesse ved Mogens Daarbak A/S

Send til en kollega

0.241