Ingredienser: Nu skal branchen have et løft

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nyt vækstteam skal styrke Danmarks position på verdenskortet for ingredienser

Den danske ingrediensbranche skal have et løft, og derfor har regeringen nedsat et vækstteam for ingrediensbranchen. Teamet skal komme med anbefalinger til, hvordan en succesfuld branche kan blive en endnu større succes.

Selv om ingrediensbranchen vokser, er den under pres fra udlandet, og derfor er der ifølge regeringen brug for at se på branchens vilkår og innovationen hos virksomhederne, hvis de skal vinde flere markedsandele fra internationale giganter på verdensmarkedet.

- I Danmark har vi mange virksomheder, som er eksperter i at udvikle ingredienser, der bidrager til foder og fødevarernes kvalitet, smag og karakteristika. Ingrediensbranchen er rigtig vigtig for Danmark. Derfor er jeg meget interesseret i at få branchens input til, hvor det uforløste vækstpotentiale ligger, og hvordan regeringen kan være med til at sikre fortsat vækst og udvikling i en allerede succesfuld eksportbranche, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen mener, at der er potentiale til at øge eksporten yderligere:

- Danmark har en styrkeposition og er førende, når det kommer til fødevareingredienser og fødevareproduktion generelt. Men derfor må vi ikke lægge os til at hvile på laurbærrene, for der er et stort potentiale for at øge eksporten yderligere. På verdensmarkedet vil det i stigende grad være dem, der forstår at producere klogt med høj kvalitet og på bæredygtige præmisser, som løber med ordrerne og kundernes tillid. Det skal selvfølgelig være os her i Danmark, der gør det, og det får vi nu branchens bedste bud på, hvordan vi gør, siger han.

Målet er, at det nye vækstteam skal kunne komme med anbefalinger til regeringen engang i efteråret 2018. Formand for vækstteamet er Bjarne Larsen, CEO, Danish Crown Ingredients.

- Nedsættelsen af vækstteamet sender et vigtigt signal til ingrediensbranchen. Jeg ser frem til at lede arbejdet i vækstteamet, hvor vi er klar til gribe den bold, regeringen har kastet. Vi dækker ingrediensbranchen bredt og har mulighed for at gå i dybden med de uforløste potentialer, som kan skabe vækst i branchen, siger Bjarne Larsen.

Det er tanken, at vækstteamet skal afholde fire workshops i løbet af 2018, hvor medlemmerne sammen finder frem til, hvad de skal anbefale regeringen at gøre for at skabe bedre rammer for ingrediensindustrien.

Medlemmerne af vækstteamet:

• Bjarne Larsen, CEO, Danish Crown Ingredients (formand)
• Anna Haldrup, Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet
• Christine Nellemann, Institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
• Claus Hviid Christensen, CEO, Nexus
• Henrik Jørgen Andersen, Senior Innovation Manager, Arla Foods Ingredients
• Jesper Thomassen, CEO, Nordic Sugar
• Johannes Palsson, CEO, FF Skagen A/S
• Lone Iven Director, Global Regulatory & External Affairs, Chr. Hansen A/S
• Mark Meier, Managing Director Nordic & Baltic, BASF
• Michelle Williams, Institutleder, AU Food
• Peter Torssell Iversen, CEO, Vilomix
• Søren Kjærulff, CEO, Fermbiotics ApS
• Tina Sejersgård Fanø, Executive Vice President, Novozymes


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtere får de mindste lønstigninger

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Generation Food Award afholdes for anden gang

Regeringen vil proppe mere sund mad i danskerne

Stærk sommer giver opjustering hos Carlsberg

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Nyhedsbrev

WeDoBurgers lukker og slukker

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

Økologisk æbleproduktion crowfundede sig til 1,4 millioner kroner på seks timer

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Ugens grin: Hævnen er sød

1

Daloon-ulykke: Mand kunne ikke komme ud af vaskemaskine

Mors holder DM i østersgastronomi

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Så bliver der igen brygget øl i Vrå

Københavns Madhus får ny direktør

Bryggerier sælger godt i varmen

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Just Eat vil også levere morgenmad

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Svaneke Bryghus får ny direktør

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

Direktør går fra øllet til rejerne

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nye trådløse sensorer til Onset's RX3000 datalogger

Mobilt showroom i container

Trådløst plukkesystem på lageret forbedrer sporbarhed hos Carletti

Vi har leveret løftegrejet til det seneste indkøb fra Maximus Kran- & Specialtransport

Ny serie af termiske kameraer fra Fluke lagerføres nu hos RS Components

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Trådløs håndholdt HMI – Pendant / Teach box

Kraner og vakuumløftere fra JLM

Bliv din virksomheds produktivitetsagent

Easylog NFC temperaturlogger

JEROS a/s på IBA messen 2018

Automatik 2018

Kreative og innovative løsninger

Kursus i værktøjsmodulet APQP

Produktiviteten taber pusten, når omsætningen stiger

Stor interesse for dansk fødevareeksport på den årlige eksportdag 7. september i Skanderborg

Integration mellem konstruktions- og beregningssoftware optimerer udviklingsprocessen

Har du set Davit-kranerne fra amerikanske Thern?

SMC's nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvorfor ikke et automationsnetværk, hvor alle kan kommunikere ?

Automatik 2018

Fibox A/S præsenterer profil video

EFFEKTIV nedkøling af kølerum

Send til en kollega

0.231