23948sdkhjf

Salg af Hjem-Is var en guldrandet forretning

Sønderjyske iværksættere scorede 45 millioner
Da de sønderjyske iværksættere Frank Waller og Erik Thaysen sidste sommer solgte Hjem-Is til lettiske Food Union Group, tjente de 45 millioner kroner. Ikke mindst fordi de ikke selv havde givet en krone for selskabet.

Det skriver JydskeVestkysten med henvisning til et nyt regnskab for erhvervsduoens investeringsselskab, I-RB.

Frank Waller og Erik Thaysen ejede tilsammen 51 procent af Hjem-Is, mens de sidste 49 procent var ejet af brødreparret Tom og Per Roth - de oprindelige stiftere af Hjem-Is-konkurrenten Viking-Is, som Waller og Thaysen siden gik med ind i.

Viking-Is købte Hjem-Is og flåden af blå biler af fødevaregiganten Nestlé med virkning fra 1. januar 2014, og dengang var købsprisen hemmelig. Men Frank Waller og Erik Thaysen afslører nu, at den var et rundt nul.

- Vi overtog nogle forpligtelser, og der var nogle omkostninger i at lukke Viking-Is ned, men vi var i den heldige situation, at Nestlés schweiziske koncernchef ville ud af alle de selskaber, man ikke så nogen fremtid i, forklarer Frank Waller til JydskeVestkysten.

I forbindelse med handlen blev Hjem-Is og Viking-Is fusioneret.

Med salget af Hjem-Is har Frank Waller og Erik Thaysen hver fået et ekstraordinært udbytte på 12 millioner kroner fra I-RB ApS, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093