23948sdkhjf

Købet af K-Salat trak Stryhns' overskud ned

Men koncernen er stadig en særdeles god forretning

Fødevarekoncernen Stryhns købte 1. december sidste år K-Salat - og det kan tydeligt ses på bundlinjen i Stryhns' 2017-regnskab.

Med et overskud efter skat på 32,4 millioner er resultatet stadig blandt de bedste nogensinde for koncernen, men der er alligevel tale om en mærkbar nedgang fra de 41,7 millioner i 2016.

Og her spiller K-Salat en vigtig rolle, påpeger Stryhns i en kommentar til regnskabet:

- Opkøbet har en positiv effekt på omsætningen og bruttoresultatet for 2017, mens resultat før finansielle poster og årets resultat påvirkes negativt. Det skyldes engangsudgifter afholdt i forbindelse med købet af K-Salat samt stigning i afskrivninger på immaterielle anlægsaktiver, som også er forbundet med købet af K-Salat, konstaterer ledelsen.

- Købet af K-Salat er et utroligt godt supplement til vores eksisterende salat-forretning, som vi har haft succes med at udvikle de seneste år, og vi har store forventninger til 2018 med endnu et stærkt brand i vores portefølje, siger administrerende direktør i Stryhns Kristian Kornerup Jensen.

Ud over K-Salat og leverpostejgiganten Stryhn's er også Graasten Salater, Jensen’s Køkken og Langelænder Pølser med under Stryhns-hatten. Og samlet set steg både omsætning og bruttoresultat sidste år. Nettoomsætningen gik fra 623 til 695 millioner kroner, og bruttofortjenesten steg fra 226 til 235 millioner.

- Tilfredse
- I ledelsen er vi tilfredse med, at vi igen i år kan fremlægge et resultat for kerneforretningen, hvor vi har fremgang på alle nøgletal. Og det sker ovenikøbet i et marked, der har oplevet en mindre tilbagegang. At vi igen i år er lykkedes med både at udvide og effektivisere forretningen skyldes vores stærke fokus på produktudvikling, evne til at optimere vores processer samt et team af meget dedikerede medarbejdere, siger Kristian Kornerup Jensen.

Købet af K-Salat har ifølge direktøren sikret virksomheden en stærkere position inden for pålægssalater, saucer, remoulade og dressinger, som er nogle af de markeder, der er i vækst.

Med den fulde effekt af opkøbet samt et stærkt fokus på organisk vækst har ledelsen i Stryhns forventninger om at styrke virksomhedens markedsposition "og dermed kunne levere yderligere vækst både på omsætning og resultat for 2018", bemærker ledelsen.

Koncernen har cirka 375 medarbejdere fordelt på fem lokationer i Danmark. Stryhns A/S er en del af den familieejede norske koncern Agra.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Ny fødevarevideo om innovation

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Frysetørret kylling

Dampledning - Kondensat ledning

EffiMat ønsker glædelig jul og godt nytår

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Fibox inspektions-vinduer til montering på alle typer materialer

Robotmarked i vækst kræver dygtige partnere

PanPac ønsker glædelig jul og godt nytår

Eksportnetværk for fødevarevirksomheder

Nyt lift-katalog fra CP

Vault Workshop

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

14. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR BoWex Buetandskobling

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certifikat

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricite...

Glædelig jul fra JEROS A/S

Autodesk Inventor Videregående, workshop

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

Send til en kollega

0.301