23948sdkhjf

Han sælger ingredienser til sjove madeksperimenter

Eksempelvis kan Nutella komme til at ligne jord
I Vinderup i Vestjylland har 31-årige Bjørn Lund Due etableret virksomheden Gastro Kemi, som sælger nymodens ingredienser til såkaldt molekylær-gastronomi til private

Det handler blandt andet om at ændre konsistenser og teksturer - eksempelvis med ingrediensen Zorbit, som kan absorbere fedtstoffer, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Så man kan for eksempel hælde det sammen med olivenolie - så får man sådan noget hvidt pulver, som man så kan drysse over sin salat. Når det så er i munden, så smelter Zorbit'en, og så har du olivenolie i munden, siger Bjørn Lund Due til dagbladet.

Han påpeger, at ingredienserne ikke ændrer smagen, men giver retterne "wauv-faktor". Han nævner som et andet eksempel, at Zorbit kan bruges med Nutella - det giver noget, der ligner jord, men som smelter i munden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078