23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Han sælger ingredienser til sjove madeksperimenter

Eksempelvis kan Nutella komme til at ligne jord

I Vinderup i Vestjylland har 31-årige Bjørn Lund Due etableret virksomheden Gastro Kemi, som sælger nymodens ingredienser til såkaldt molekylær-gastronomi til private

Det handler blandt andet om at ændre konsistenser og teksturer - eksempelvis med ingrediensen Zorbit, som kan absorbere fedtstoffer, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Så man kan for eksempel hælde det sammen med olivenolie - så får man sådan noget hvidt pulver, som man så kan drysse over sin salat. Når det så er i munden, så smelter Zorbit'en, og så har du olivenolie i munden, siger Bjørn Lund Due til dagbladet.

Han påpeger, at ingredienserne ikke ændrer smagen, men giver retterne "wauv-faktor". Han nævner som et andet eksempel, at Zorbit kan bruges med Nutella - det giver noget, der ligner jord, men som smelter i munden.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.127