23948sdkhjf

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Sol og sommerfornemmelser har sendt salget af kammerjunkere i vejret hos Bisca - og netop vejret er traditionelt afgørende for salget, afslører producenten

Sommer og sol har sat sit aftryk på årets kammerjunkerproduktion hos Bisca med varemærket Karen Volf, der allerede nu kan fortælle om et salg, der er 25% højere i 2018, end det var på nuværende tidspunkt i 2017.

Vejret er naturligvis den afgørende faktor.

Når kammerjunkerproduktionen skal planlægges, sker det i samspil med vejrguderne, for det er ikke kun sommertraditionerne, der spiller ind, når der skal koldskål og kammerjunkere på bordet i de danske hjem, men i høj grad også vejret:

- Vi estimerer naturligvis efterspørgslen baseret på de salgsprognoser, vi hvert år lægger, men lige præcis med kammerjunkere er det nærmest umuligt at vide på forhånd, hvor stor efterspørgslen bliver. Derfor kigger vi også på vejrudsigten, når vi skal planlægge arbejdsopgaverne i vores bageri, siger Jesper Hvid-Hansen, CEO hos Bisca A/S.

Forventer rekordår
Sommeren er højsæson hos Bisca netop på grund af kammerjunkerne, og i år forventer Jesper Hvid-Hansen et rekordår:

- Allerede nu bager vi så mange, vi kan, så hurtigt, vi kan, og kan knap følge med efterspørgslen. Hvis sommervejret fortsætter, så er det klart, at vi forventer et rekordår.

Kammerjunkere: Her kommer navnet fra

En kammerjunker var oprindeligt en lavtstående person ved hoffet, som ikke havde nogen særlig status eller rang. Der er ikke længere kammerjunkere ved det danske hof, og så vidt, vides, blev den sidste udnævnt i 1947.

Hvordan navnet kammerjunker er overgået til den lille kage, vi kender i dag, er ikke helt klart, men sandsynligvis har der været tale om slang. Den første kendte kilde, der omtaler en kammerjunker som en kage, er en artikel i Politiken i 1903.

Kilde: Videnskab.dk



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Arla skovler penge ind på valle

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Nyhedsbrev

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.221