Kokkelandsholdet bruger Folkemødet som VM-test

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vil vise det høje kulinariske niveau på de danske øer

Når årets udgave af Folkemødet på Bornholm bliver afviklet fra på torsdag til på søndag, bliver det med deltagelse af Kokkelandsholdet, som i samarbejde med Dansk Ø-ferie åbner en pop up-restaurant kun med brug af råvarer fra de danske øer.

Eksempelvis marmoreret, saltet torsk fanget i Langelandsbælt, gratineret jomfruhummer fra Læsø og langtidstilberedt grisenakke fra den økologiske Lollands-gris, som netop er blevet tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom.

Restauranten med navnet Ø-Mad skal vise det det høje kulinariske niveau på de danske øer. Således henter mange af de københavnske gourmetrestauranter en lang række af sine råvarer på netop øerne. Men kokkelandsholdet har også et andet mål med tilberedningen af ø-mad under Folkemødet.

- Udover at servere alskens lækkerier fra de danske øer kommer vi til at bruge Folkemødet som forberedelse til VM i Luxembourg i november. Vi har en ambition om, at både junior- og seniorudgaven af kokkelandsholdet og cateringlandsholdet skal på medaljeskamlen, så derfor skal vi have helt styr på samarbejdet i køkkenet. Det betyder også, at vi sigter efter at præstere vores absolut ypperste på Folkemødet, og det vil i høj grad kunne smages,”lover direktør for kokkelandsholdet Sten Slot.

Han understreger, at VM-konkurrencen er stor, idet flere af de i alt 40 deltagende nationer har etableret kokkelandshold, som lever af at lave mad for deres land, mens de danske kokke ikke modtager løn for deres indsats. Ikke desto mindre vandt både seniorudgaven af det danske kokkelandshold samt cateringlandsholdet bronze ved OL i 2016, ligesom juniorlandsholdet fik en femteplads.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fisker scorede kassen på populære sild

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Nyhedsbrev

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

Send til en kollega

0.217