23948sdkhjf

Veganere våger ved Århus Slagtehus: - Det er køernes holocaust

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Aktivister er lige nu hyppige gæster ved slagtehuset

- Det er meget præcist en holocaust for køer, fordi en holocaust i ordets forstand er en massenedslagtning. Det er et kæmpemæssigt antal af køer og andre dyr i øvrigt, der bliver slået ihjel hver dag.

Ulrik Myrtue er lokalkoordinator i den aktivistiske veganer-gruppe The Save Movement. Gruppen har på det seneste "våget" flere gange ved Århus Slagtehus, der hver uge slagter omkring 1.000 køer.

Det, han kalder en holocaust for køer, er den måde, køerne ender deres liv på i Århus Slagtehus.

- Sammenligningen gør, at man understreger, hvor voldsomt det er fra dyrenes synsvinkel. Vi har svært ved at leve os ind i, at det skulle være sammenligneligt, men for dyrene er det deres virkelighed, siger Ulrik Myrtue til TV2 Østjylland.

Han påpeger, at køer er individer med et veludviklet følelsesliv. At de har lyst til at leve, ligesom mennesker har.

- Jeg mener ikke, at man skal blive ved med at behandle dem som produkter, siger han.

Ordet "våge" er løst oversat fra det engelske "vigil". Det er det, aktivisterne selv kalder det, når de stiller sig op foran det aarhusianske slagtehus, mens køerne blev kørt ind til deres endeligt.

Mange græder
Ved en "vigil" stiller aktivisterne sig så tæt på køerne, som det er muligt inden for lovens rammer. Mange græder for køerne. Aktivisterne står også ude på vejen foran slagteriet med bannere, brochurer og skilte.

- Vi er der for at filme køerne lige inden, de bliver slagtet, så folk er mere bevidste om, hvad det er, de spiser til aftensmad. Vi prøver at få folk til at forstå sammenhængen mellem dyr og det kød, vi spiser, siger Ulrik Myrtue.

- Det er klart at nogle bliver kede af det og græder, når vi ser køerne vente på at blive slagtet og hører lydene inde fra slagteriet. Det ser jeg egentlig bare som meget veludvklet empati, tilføjer han til tv-stationen, som ikke har kunne få en kommentar fra Århus Slagtehus, der er ejet af SkareGruppen.

TV2 Østjylland har til gengæld kontaktet slagtekalveproducent Karsten Willumsen, der er med i bestyrelsen i brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer.

Han mener, at der mangler ekstremt mange nuancer i veganernes udstilling af dyreslagtning. Det bærer præg af, at de ikke har sat sig ind i, hvordan man afliver et dyr, lyder det.

- De prøver at tegne et skræmmebillede af aflivningerne. Jeg har stor respekt for, at andre vil noget andet, men hvis jeg var dem, ville jeg motivere positivt i forhold til plantebaseret kost i stedet for at føre sig frem med usandheder, siger Karsten Willumsen.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Arla skovler penge ind på valle

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Nyhedsbrev

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.26