23948sdkhjf

Svinkløv-kok kåret som Europas tredjebedste - er klar til VM

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Kenneth Toft-Hansen får bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke i den italienske by Torino

Den danske kok Kenneth Toft-Hansen vinder tirsdag bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d'Or Europe, i den italienske by Torino.

Med tredjepladsen er Kenneth Toft-Hansen og assistent Christian Wellendorf kvalificeret til det uofficielle verdensmesterskab, der afholdes i den franske by Lyon til januar.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke fik mere med herfra. Når det så er sagt, så er jeg super stolt over det, vi har nået.

- Vi er kommet på podiet, og vi har vist, at vi har næsen i det rette spor og på vej i den rigtige retning, siger Kenneth Toft-Hansen.

De skandinaviske lande endte med at rydde bordet ved konkurrencen. Sverige blev således nummer to, mens Norge vandt.

Der skulle til konkurrencen laves to retter - en vegetarisk ret og en kødret.

Kenneth Toft-Hansen havde til sine retter valgt temaet "Flora Danica" efter de klassiske opslagsværker om danske blomster og planter.

Den vegetariske ret bestod blandt andet af let røget cremede æg med sennep og porresauce, tørret æggeblomme med kartoffel, syltede frø og blomster fra ramsløg og Castelmagno-ost med svampe og æbleeddike.

Danskerens kødret indeholdt blandt andet mørbrad i lag med aromatiske urter og svampe, brisler og mørbrad med morkler og citron, nye kartofler med rygeost, tørret hybenrose og puffede ris og hvide asparges.

Ifølge den danske kok gik tilberedningen af retterne næsten som det skulle.

- Vi havde nogle små skønhedsfejl undervejs, men jeg tror ikke, vi kunne have gjort det bedre, hvis det blev afholdt næste tirsdag eller ugen efter.

- Vi kom, med det vi havde, og det var også det, vi leverede, siger Kenneth Toft-Hansen.

Den danske kok, der til daglig driver Svinkløv Badehotel, vandt i 2014 sølv ved de uofficielle europamesterskaber. Ved det efterfølgende VM i 2015 blev det til en sjetteplads.

Ved det sidste verdensmesterskab i 2017 var det Morten Falk, der repræsenterede Danmark. Det blev dengang til en tiendeplads.

Rasmus Kofoed vandt i 2011 Bocuse d'Or som den første og hidtil eneste dansker nogensinde.

Kofoed var ved det netop overståede europamesterskab med som træner for Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Intech International tredobler overskuddet

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Midtjysk frugtgrossist konkurs

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Nyhedsbrev

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Online Avis Arkiv

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Mammen smyger sig op ad milliarden

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Storbrand: Naturmælk skal have nyt lager

Scanvaegt Systems køber Holstebro-virksomhed

DTU Fødevareinstituttet inviterer til fødselsdag

Ugens grin: Tidlig weekend

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Midtfyns Bryghus yderst tilfreds med 2018

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Efter tragisk dødsfald: Fiskefirma præsenterer topregnskab

Brygger bygger helt nyt bryggeri

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny ansættelse i Axflow A/S

Mød dine kunder ansigt-til-ansigt på DiaLabXpo

Pas på indavl, når du ansætter

Vision-teknologi til et smartere produktionsmiljø

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

KL Automatik belønnet for at uddanne lærlinge

STEMMER IMAGING sætter en vigtig milepæl for international ekspansion med køb af Infaimon Group

Opdateret Areal & Volumenberegner fra Trelleborg

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Virksomhedsstyring for små og mellemstore virksomheder

Gen-bespænding af sold med filtervæv

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Lejer til stål- og metalindustrien

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Alt-i-et panel: controller, touch-skærm og processor

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Hygienic - når renhed, nøjagtighed og sikkerhed har højeste prioritet, kan du stole på Bürkert

Halvér støjniveauet i produktionen ved at installere nye blæsepistoler

Kan plast forhindre madspild?

SBO Vandtanke rundt omkring

Nu kan du bruge 2D stregkoder på din pallelabel

Cobot - Collaborative robot

KTR ROTEX ® koblinger

Gratis guide til EDI

Send til en kollega

0.154