23948sdkhjf

Dragsbæk vil huse ny fødevareklynge

Margarineproducenten har købt de tidligere Oticon-bygninger i Thisted og inviterer potentielle samarbejdspartnere indenfor til fælles udviklingsprojekter

Dragsbæk A/S overtager pr. 1. juli 2018 den 9.500 kvadratmeter store Oticon-fabrik på Tilstedvej i Thisted. Her håber Dragsbæk at kunne være med til at skabe fremtidens industrieventyr i Thy – baseret på udvikling af nye fødevareprodukter med afsæt i lokale råvarer, lokale aktører og lokalområdets historie og traditioner.

- Ud over at vi selv indretter nyt hovedkvarter i bygningen, vil vi gerne i samarbejde med Thy Erhvervsforum invitere andre fødevareaktører inden for i ønsket om at videreudvikle fødevareerhvervet i området, siger administrerende direktør Christian Munk, Dragsbæk A/S.

- Vi skal tænke nyt, og vi skal tænke på tværs. Dragsbæk har selv været nødsaget til at tænke innovativt. Vi kan umuligt overleve udelukkende som margarinefabrik i et marked, hvor forbruget over 30 år er faldet fra 25 kilo om året pr. dansker til bare 4 kilo, siger Christian Munk, og fortsætter:

- Vi kan komme meget længere ad den vej. Derfor vil Dragsbæk nu samarbejde med lokale virksomheder, der ligesom os ønsker at udvikle bæredygtige produkter, som primært er baseret på lokale råvarer, så de kan fortælle en god historie om Thy. Som vi har gjort med Bakkedal og som eksempelvis Vilsund Blue har gjort med Limfjordens muslinger.

Det lokale er bærende
Det handler om at få ildsjæle ind, der brænder for innovation og vil være med til at udvikle fremtidens fødevarer, forklarer Christian Munk:

- Sammen med andre, der ikke bare vil lade stå til, kan vi udvikle nye produkter til fremtidens forbrugere og skabe samlede løsninger, der matcher fremtidens krav, og som ikke begrænser sig til fødevarer. Eksempelvis er bæredygtige emballageløsninger et stort fokusområde i fødevareindustrien. På det område er vi åbne for at dele lokaler og viden med nogen, der kan udvikle løsninger sammen med os, siger Christian Munk.

Han understreger, at det lokale er et vigtigt, bærende element i det nye udviklingshus.

- Vi forsøger altid at vægte lokale råvarer og lokale underleverandører og samarbejdspartnere så vidt muligt, siger han.

Fødevareklyngen flytter ind
Dragsbæk A/S overtager bygningen den 1. juli i år, og Oticon og Oticons produktionsenhed DGS, der begge er ejet af William Demant Holding, lejer sig ind i en del af bygningen frem til udgangen af året, og koncernen håber, Dragsbæks og Thy Erhvervsforums initiativ på sigt kan være med til at skabe nye arbejdspladser i Thy.

Og allerede nu står nye lejere på spring. Den nystiftede fødevareklynge Food Cluster Thy planlægger at indrette lokaler og udviklingsfaciliteter i det nye center.

- Fødevareklyngen er jo netop baseret på at dele viden og erfaring i fælles udviklingsprojekter for at trække den store fødevaresektor i Thy-området over i fremtidens produkter og løsninger, siger Christian Munk.

Bag Food Cluster Thy står en række af de førende lokale fødevareproducenter, organisationer, uddannelsesinstitutioner og lignende. Klyngen er fostret af Thy Erhvervsforum, hvis formand, Lars Torrild, er ovenud begejstret for Dragsbæks initiativ.

- Det er jo fantastisk, at vi få dage efter dannelsen af Food Cluster Thy får egen adresse og optimale rammer for det innovative samarbejde, der skal gøre Food Cluster Thy til en vækstmotor for fødevaresektoren i området, siger Lars Torrild.

Et tigerspring
Også Thisted Kommunes borgmester Ulla Vestergaard (S) er begejstret over initiativet:

- Det er imponerende, at der allerede ligger spændende planer for Oticon-komplekset, før de sidste DGS-medarbejdere har forladt fabrikken, siger hun.

- Jeg er overbevist om, at der med Dragsbæks initiativ lægges en grund til at skabe fremtidige arbejdspladser inden for fødevaresektoren, som er et af de mest betydende erhverv i kommunen. Og samtidig er det fantastisk, at Dragsbæks planer kan udgøre et tigerspring fremad for Food Cluster Thy, som samler alle de største fødevareaktører i området under en innovativ paraply, der nu får egen adresse, siger Ulla Vestergaard. 



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Arla skovler penge ind på valle

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Nyhedsbrev

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.255