23948sdkhjf

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

| Af Søren Østergaard, NORDJYSKE | Tip redaktionen om en historie

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Limfjords Danske Rodfrugter i Sejlflod i Himmerland er i krise, og lige nu er det enkeltmandsejede firma under rekonstruktion. Årsagen er et tocifret milliontab på grund af ødelagte afgrøder.

Selskabet er en af Danmarks største rodfrugtsproducenter og leverer til de fleste danske dagligvarekæder, ligesom store mængder gulerødder eksporteres til Tyskland og Finland.

Indehaver Niels Ege Nielsen, der er tredje generation i firmaet, forklarer, at problemerne er opstået på grund af de store regnmængder i efteråret og henover vinteren kombineret med frostvejr.

- Vejrforholdene har været ekstreme, og vi har aldrig oplevet en lignende situation. Frosten har ikke været så meget værre end andre år, men når gulerødderne har været så fugtige som i år, rammer frosten meget hårdere, og gulerødderne kollapser. Desuden rammes vi af nogle sygdomme, som vi normalt ikke ser i Danmark.

De uheldige vejrforhold har medført tab af omkring 13.000 tons gulerødder, hvilket betød, at Limfjords Danske Rodfrugter ikke har været i stand til at levere de ønskede varer til kunderne.

- Det er derfor, vi får sådan en stor økonomisk røvfuld, siger Niels Ege Nielsen.

Ingen er fyret
Efter krav fra banken er firmaet nu under rekonstruktion. Hvad den består af, kan Niels Ege Nielsen ikke uddybe.

- Men vi satser på at komme ud på den anden side. Virksomheden kører videre, ingen medarbejdere er blevet afskediget, og vi kører med fuld produktion. Markerne er ved at blive gjort klar til den nye sæson, siger Niels Ege Nielsen.

Limfjords Danske Rodfrugter dyrker 750 hektar med primært gulerødder. Markerne ligger spredt i Nordjylland og på Djursland. I 2017 producerede man 1,3 milliarder gulerødder, hvor af cirka en tredjedel var økologisk. De gulerødder, som sælges henover vinteren, bliver i jorden under et dække af halm og plast netop for at beskytte dem mod vejrliget. De høstes løbende hele vinteren, så gulerødderne kan leveres friskopgravede til supermarkederne.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Nyhedsbrev

15.078 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Online Avis Arkiv

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Chokoladefabrik satser på nyheder

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Domino's klar igen med ny ejer

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Marel gearer sig til øget vækst

Ugens grin: Dystre udsigter

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Hidtil bedste regnskab fra kartoffelmelfabrik

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HMI og IIoT i verdensklasse

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Trelleborg udvider LSR-fabrik i Bulgarien

Vækst i SMC’s europæiske markedsandel

Tick Cad søger sælger med teknisk forståelse

Al den plast, du ikke kan se på stranden, er et stigende miljøproblem

Bestilt onsdag og leveret i Holland fredag morgen...

Send til en kollega

0.225