23948sdkhjf

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Restaurant Geranium i København i fornemt selskab

Den italienske restaurant Osteria Francescana kan fra tirsdag kalde sig den bedste restaurant i verden, mens den danske restaurant Geranium er nummer 19.

Det fremgår efter en prisuddeling tirsdag aften i Bilbao i Spanien, hvor de "50 bedste restauranter i verden" blev kåret.

I top tre er der udelukkende europæiske restauranter. Osteria Francescana fra Italien tog førstepladsen, El Celler de Can Roca fra Spanien blev nummer to, mens franske Mirazur lukkede top tre.

Det er anden gang, at Osteria Francescana, der har chefkok Massimo Bottura i spidsen, topper listen. Sidste gang var i 2016.

Geranium er den eneste danske restaurant i top 50, og 19.-pladsen er den samme placering, som restauranten opnåede sidste år.

I år kunne Geraniums chefkok Rasmus Kofoed også tage særprisen The Ferrari Trento Art of Hospitality Award 2018 med sig hjem. Den uddeles for god service i restauranten.

Over 10.000 stemmer
Et dommerpanel med over 1.000 kokke, madskribenter og feinschmeckere har hver stemt på deres 10 favoritter, som de har besøgt inden for de seneste 18 måneder.

Top 50-listen bliver fundet ud fra de flere end 10.000 stemmer, som dommerpanelet samlet afgiver.

Geranium, der ligger ved Parken i København, er på trods af sine tre michelinstjerner aldrig blevet kåret som verdens bedste restaurant.

Det er derimod den danske restaurant Noma, som har toppet listen hele fire gange, i 2010, 2011, 2012 og 2014.

I år var restauranten ikke kvalificeret, fordi den har holdt lukket fra februar 2017 indtil februar i år på grund af flytning.

Den norske restaurant Maaemo, der har danskeren Esben Holmboe Bang som chefkok, blev nummer 35 på listen.

Spanien blev det land, der modtog flest placeringer i top 50. Hele syv blev det til. USA fik seks, mens Frankrig fik fem.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De laver vand om til vegansk ost

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

Nyhedsbrev

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Online Avis Arkiv

300 nye produkter på Lidls hylder

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

Kampen om højtuddannede tager til

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Joe & The Juices stifter stopper

Kaspar Basse afløses af sin næstkommanderende

Ejerledelse til salg: Få tiden på din side

Hanegal-stiftere vil bygge ny fabrik til 25 millioner

Den skal fremstille økologiske planteproteiner

Verden er vild med dansk økologi

Webseere kan være med i et sanseforsøg

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Ny formue klar til Too Good To Go

Bryghus gør klar til at flytte

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Wefood fordoblede omsætningen

1

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Branson lancerer en ny generation af ultralydssvejsere

Fiberlasere fra IP Maskiner A/S

Vi redder dit liv med sikkerhed

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

EFSEN er nomineret til ICE Awards 2019 - Stem på den banebrydende teknologi ICAD®

Energiforbrug reduceres markant med softstarter fra SMC

PCSCHEMATIC Automation: Avanceret kursus (27/2-28/2 2019)

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har du husket dit LOGIN?

Flere hundrede liters Adblue tanke

Dorner er blevet UR+ Partner

Emballage med Valentins-budskab

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Tørtløbende klovakuumteknologi som effektiv basis ved produktionen af folie

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Uden sammenligning – markedets mest fleksible flaskerejser

Kom på besøg hos Gravlund Industrigummi A/S

Lenze servomotorer og motion control i fuldautomatisk produktion af teglste...

JUMO dTRANS T08 xx - Temperaturtransmitter Slim line serie 6 mm

Lad os introducere ICAD® til UV LED på ICE Europe den 12 – 14 marts

Send til en kollega

0.331