23948sdkhjf

FF Skagen fremviser rekordregnskab

Den 51-årige andelsejede fiskemelsfabrik FF Skagen kom ud af 2010 med det hidtil største overskud.
74 mio. kr. var overskuddet før skat på i 2010. Det er en stigning på hele 40 % i forhold til året før, hvor det var 53 mio. kr. Resultatet blev præsenteret ved generalforsamlingen d. 4. marts.

Baggrunden for det gode år på et turbulent, globalt marked, med eksport til flere end 60 lande, skyldes en kombination af pæne tilførsler af industrifisk, gode priser på fiskemel, godt købmandskab og fornuftige dispositioner på det internationale valutamarked. Det skriver Skagenavisen.dk.

Med overskuddet henlægges yderligere 41 mio. kr. til egenkapitalen, hvilket betyder, at FF Skagens egenkapital når op på 134 mio. kr. Det styrkede kapitalgrundlag skal sikre andelsselskabets selvstændighed samt ekspansionsmuligheder.

15 millioner til andelshaverne
Millionoverskuddet kommer fiskemelsfabrikkens 33 aktive andelshavere til gode. Der henlægges 15 mio. kr. – det største beløb i selskabets historie – til selskabets reservefond, hvorfra de udbetales til andelshaverne på et senere tidspunkt.

De seneste 5-6 år har fabrikken investeret over 100 mio. kr. i anlæg til rensning af produktionen for dioxin og PCB.

Det blev ved generalforsamlingen vedtaget at fremtidige investeringer i vidt omfang skal målrettes energi-, miljø- og procesforbedringer for dermed at opnå en billigere produktion. I forvejen sælges overskudsvarme til det lokale fjernvarmeværk i Skagen.

Fremadrettet forventer adm. direktør Morten Broberg, at der ventes øget international salg til petfoodbranchen til katte og hunde. Samtidig forventer fiskemelsfabrikken af drage fordel af at den og Skagen Havn har fået 3. lands importgodkendelse.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078